הדירה של שירלי ואביתר בתל אביב עוצבה בקו נקי שבו הצבע הלבן משמש כהפוגה דומיננטית בתוך איזור צבעוני יותר, ובתוך כך שמירה על הרמוניה ואחידות.

עיצוב: סטודיו DM, צילום: מוריה נווה, www.pnim.co.il

מיכל ודקלה מסטודיו DM משתפות בתהליך העיצובי של הדירה: שירלי ואביתר – עורכי דין, מתגוררים בשכונת המשתלה בתל אביב ביחד עם שלושת ילדיהם: ניצן (21), אופיר (18), יובל (15). בדירה יש 5 חדרים וגודלה 130 מ"ר. רצינו לקבל מראה נקי ולהעניק להם תחושה יוקרתית, נעימה ואלגנטית. במקור הדירה לא היתה מתוכננת נכון ברמה הפרקטית, המטבח היה סגור וחשוך והלקוחות התלוננו על מחסור באיחסון ואור. לא היה קו עיצובי המלווה את הדירה, הן בפריטים הקיימים והן באסתטיקה, מה שמאוד הפריע לנו כי זה הרגיש כל כך זר ביחס לאישיותם של הלקוחות.
ביצענו את רוב הבחירות לפרוייקט לפני תחילת השיפוץ, מה שנתן לנו מרווח נשימה בבחירת החומרים וגיבוש הקונספט הצבעוני והחומרי של הדירה. הריצוף הכללי לבית היה הדבר הראשון שרכשנו. מהרגע הראשון היה לנו ברור שהריצפה צריכה להיות בהירה ונייטרלית,  כדי שתשמש כרקע לחלל ותתמוך בכל האלמנטים שיהיו בדירה. את הריצוף רכשנו בחרש קרמיקה.
כחלק מתהליך השיפוץ, הורדנו את הקיר המפריד בין המטבח לסלון והתגלה עמוד תומך שיצר שינוי ואתגר לא קטן. את העמוד החלטנו להפוך לאלמנט עיצובי – הוספנו לו עמוד נוסף שהוא מעין "תאום" ויצרנו מחיצת מדפי מתכת, שמתכתבת עם הספרייה בפינת האוכל ומשמשת את המטבח והסלון.

עיצוב: סטודיו DM, צילום: מוריה נווה, www.pnim.co.il

לאחר הורדת קיר המטבח החלטנו לייצר הפרדה צבעונית בין האזורים. היה חשוב לנו להתייחס למבטים שמתקבלים בדירה. במבט לכניסה ניתן לראות את חיפוי העץ, השטיח העשיר ואת הפסנתר השחור, המייצרים מראה חמים, עשיר, אלגנטי ואקלקטי.

עיצוב: סטודיו DM, צילום: מוריה נווה, www.pnim.co.il

באזור המטבח ופינת האוכל היה חשוב לנו לשמור על איפוק, היות והמטבח הפך למרכז החלל ולא רצינו להכביד ולהעמיס. השיקול לבחירה בצבע לבן נבע מגודל החלל ותחושת המרחב שנוצרת בו והרצון שלנו לייצר חלל מואר. היות ופינת האוכל והמטבח מתפקדים כאזור אחד היה חשוב לנו לשמור על איזון חומרי וצבעוני ולתת לחיפוי העץ והספריה את הדגש.
להשלמת המראה הנקי והאלגנטי של המטבח בחרנו כיסאות בר קלילים עם קווים עדינים ועגולים אשר נרכשו בפיק-אפ.

עיצוב: סטודיו DM, צילום: מוריה נווה, www.pnim.co.il

באזור הסלון הרשינו לעצמנו קצת להתפרע. את הצבעוניות באזור זה ביססנו על השטיח הפרסי שליווה אותנו מתחילת הפרויקט. את צבע מזנון הטלוויזיה התאמנו לגוון הוורוד בשטיח. לקיר הטלוויזיה בחרנו לתת צבע גרייז' המשתלב עם גוון הרהיט ועם חיפוי העץ אליו הוא מתחבר. באותו גוון נצבעו גם גופי התאורה בקיר.
את הספה רכשנו בארנה רהיטים ובחרנו בה בגלל צורתה המעוגלת והמינימליסטית, שמעניקה מראה חמים ועוטף. הריפוד הוא בעל טקסטורה עדינה וצבע נייטרלי, על מנת שלא תיווצר תחרות בין האלמנטים השונים באזור.

עיצוב: סטודיו DM, צילום: מוריה נווה, www.pnim.co.il

בכדי להוסיף לדיירים איחסון נוסף, ביטלנו את הקיר בין מסדרון החדרים לבין פינת האוכל, ויצרנו ארון קיר שמצד אחד משמש כארון בגדים גדול ומצד שני משמש כספריה.

עיצוב: סטודיו DM, צילום: מוריה נווה, www.pnim.co.il

חיפוי עץ אלון מולבן בגב ארון בגדים במסדרון, משמש כהפרדה בין האזורים וכספריית מתכת אוורירית. בחיפוי העץ נעשה חירוץ עבור החדרת מדפי מתכת של 0.4 מ"מ, למראה "מרחף". המדפים צבועים בצבע לבן מט.
התרגשנו מאוד כשהתקינו את חיפויי העץ האלה ואת הספרייה – אלמנטים אלו הצריכו תכנון מדויק, לא מעט חישובים וסנכרון בין מספר בעלי מקצוע. זה היה מרגש ומספק וברגע שהותקנו, הדירה קיבלה תפנית במראה שלה.

עיצוב: סטודיו DM, צילום: מוריה נווה, www.pnim.co.il

כמו את הספה, גם את שולחן פינת אוכל רכשנו בארנה רהיטים. היה לנו חשוב ששולחן האוכל יהיה בגוון נייטרלי, אך עדיין ייתן תחושה טבעית וישתלב עם רקע חיפוי העץ ומדפי המתכת ולא יתחרה בצבעוניות הספרים והאלמנטים שעל המדפים, לכן בחרנו בגימור צבע לבן מט שרואים דרכו את טקסטורת העץ.
כדי לתת מראה קליל ותחושת מרחב מקסימלית עיצבנו לשולחן רגליים משולשות וכך מזוויות מסוימות השולחן נראה כאילו הוא עומד על רגליים דקיקות. את הכיסאות הקלועים לפינת האוכל ושולחנות הבטון לסלון רכשנו בפרימיטיב.

עיצוב: סטודיו DM, צילום: מוריה נווה, www.pnim.co.il

בחדר השינה של הורים בחרנו ברצפת פרקט אלון מולבן מחברת מטרופרק. ביחד עם הריצוף הכללי, גם הפרקט הוא אחד מהדברים הראשונים שרכשנו והוא עזר להכתיב את הטון של הצבעוניות המעודנת בדירה ושל האלמנטים הנוספים.

עיצוב: סטודיו DM, צילום: מוריה נווה, www.pnim.co.il

לשמחתנו הלקוחה אוהבת ומעריכה אמנות. את רוב הפסלים שיש בדירה עשתה במו ידיה, מה שגרם לנו מהרגע הראשון לחשוב איך לתת להם את הבמה והכבוד הראוי להם. בכדי להשלים את המראה, רכשנו מספר ציורים בגלריה פחות מאלף.

עיצוב: סטודיו DM, צילום: מוריה נווה, www.pnim.co.il

שלא כמו בהרבה מקרים בהם הלקוחות לא מודעים לחשיבותם של הפרטים הקטנים, במקרה הזה הדיירים היו דווקא מאוד מעורים. הם מאוד העריכו את דעתנו ואת ההתעקשות שלנו על כל דבר ועניין, נתנו לנו יד חופשית וסמכו עלינו בעיניים עצומות בצורה שאיפשרה לנו לעשות את הטוב ביותר בשבילם.
היות והיינו מוגבלים בזמן ובתקציב, יצאנו לעבודה בשטח רק אחרי שהוצאנו את כל תכניות העבודה, קיבלנו את כל הצעות המחיר מאנשי המקצוע ועל כל חומרי הגמר, הנגרות והריהוט. בתהליך כזה הלקוחות מרגישים בשליטה ויודעים בצורה מדויקת איפה הם מבחינת התקציב והזמנים.

עיצוב: סטודיו DM
צילום: סטודיו מוריה נווה

השארת תגובה