לפעמים, תהליך שיפוץ נכון מתבצע בהדרגה, מתוך מחשבה על נוחות, תקציב והתאמה לאורח החיים. כך בדיוק פעלה משפחה בת חמש נפשות, המתגוררת בבית פרטי ביישוב קדימה. עם כניסתם לבית, החליטו בני הזוג לשפץ תחילה את קומת המגורים, ורק לאחר שנתיים החליטו על שיפוץ קומת הכניסה – חלל בגודל 90 מ"ר הכולל את המטבח, שירותי האורחים ואזור הכניסה. תכנון הדרגתי זה איפשר להם לקבל החלטות עיצוביות מחושבות ולבצע את השיפוץ באופן שמתאים בדיוק לאורח חייהם.

המעצבת הילה אריאלי משתפת: בבית בישוב קדימה מתגורר זוג בסביבות גיל הארבעים, ביחד עם שלושת ילדיהם. המשפחה נכנסה להתגורר בבית לפני שנתיים, ועם כניסתם הם שיפצו את קומת המגורים. לאחר שנתיים של מגורים בבית, הבינו שהגיע הרגע המתאים לשיפוץ קומת הכניסה, הכוללת מטבח, שירותי אורחים, חצר ואזור הכניסה אל הבית. הבית כולל שלושה מפלסים אבל בתהליך הנוכחי טיפלנו יחד רק בקומת הכניסה שגודלה 90 מ"ר. התקציב שעמד לרשותנו היה 500,000 ש"ח.



כבר בהתחלה היה ברור שהלקוחות יודעים מה הם רוצים. הלקוחה, שעקבה אחרי תכנים שלי ברשת והכירה את סגנון עבודתי, הגיעה עם חזון ברור, שגובש עוד לפני שהשיפוץ התחיל. המחשבה על הפרטים הקטנים, כמו אקססוריז לנישות, הייתה נוכחת כבר בשלב הראשוני – מהלך לא שגרתי כשהפרויקט עדיין עוסק בתכנון מבני כולל, ולא רק בהלבשה עיצובית. 
הקו העיצובי שנבחר לפרויקט היה מונוכרומטי ורגוע, כאשר אחת ההחלטות הראשונות שהובילו את שאר הבחירות הייתה בחירת מטבח בגוון סהרה. הרצפה חופתה באריחים גדולים, שמתחילים כבר בשביל הגישה אל הבית וממשיכים פנימה לחלל המשותף, מה שתרם לתחושת המשכיות ויזואלית. בכניסה נבחרה דלת בגוון ירוק עם שילוב זכוכית, שאיפשרה הכנסת אור טבעי מכיוון נוסף – שינוי משמעותי לאזור שבעבר לא היה מואר באור יום. הגדלת הפתחים תרמה להארת החלל ולתחושת מרחב גדולה יותר, כשהשימוש באלומיניום בגוון בהיר השלים את האווירה.
את המטבח תכננו מראש, וכשהגענו לחברת אביבי מטבחים, דייקנו את התוכנית והחומרים, אך כבר היה לנו כיוון ברור. בסופו של תהליך, המטבח עבר טרנספורמציה מוחלטת, והשתנה לחלוטין מהאופן שבו הוא נראה לפני השיפוץ. אחד השינויים היה החלפת החלון הקטן בדלת יציאה למרפסת, מה שתרם לתחושת פתיחות וחיבור לחוץ.

שינוי נוסף היה תכנון המטבח במבנה של שני מקבילים, כאשר הצלע הקרובה לסלון המשיכה גם לאזור הסלון. התכנון הזה תורם לזרימה טבעית יותר בין החללים ויוצר לא רק תחושת מרחב, אלא גם תוספת משמעותית של מקומות אחסון, שהם תמיד חיוניים וחשובים.

אני ממש אוהבת את הספסל-חלון שיצרנו בסלון. במקור זה היה חלון קטן ורגיל, אך החלטנו להנמיך את תחילתו ולהגביה אותו עד התקרה. השינוי הזה לא רק שהכניס שפע של אור טבעי, אלא גם יצר פינת ישיבה מזמינה שמאפשרת ליהנות מהנוף של הגינה. זה מקום מושלם לעצור לרגע, להירגע ולספוג את האווירה של הבית.
ימי הקניות שלנו היו יעילים וממוקדים. הלקוחות הפגינו החלטיות, אמון וגמישות, מה שאפשר לנו לגשת לתהליך בביטחון וללא התלבטויות מיותרות. מכיוון שכבר היה לנו כיוון ברור, כל שנותר היה לבחור בדיוק את הפריטים שרצינו ולדייק אותם כך שכל רכישה השתלבה באופן טבעי בתוך התכנון הכולל של הבית.




כאמור, כבר בפגישה הראשונה הלקוחה דיברה איתי על האקססוריז שנכניס לבית, והיה מרגש ללוות את התהליך מהשלבים הראשוניים ועד הרגע שבו החלום שלה התגשם, בדיוק כפי שדמיינה עוד לפני שהתחלנו, כולל המיקום המדויק שבו האקססוריז ימוקמו.

טיפ מהמעצבת
למדתי בפרויקט הזה עד כמה צבעים רגועים יוצרים אווירה נעימה ועוטפת. לא השתמשנו בצבעים עזים, אלא רק בגוונים טבעיים, והתוצאה הרגישה הרמונית ורכה, כזו שנעים להתבונן בה ולהיות בתוכה.
הבנתי גם עד כמה הפתחים בבית משפיעים על התחושה הכללית. בהרבה פרויקטים של שיפוץ נמנעים מלגעת בחלונות, אבל השינוי שהם מביאים משמעותי כל כך. הכנסת אור טבעי, פתיחת המרחב ותחושת הגודל שנוצרת – כל אלה הופכים את הבית לנעים ומזמין יותר.
עיצוב: הילה אריאלי
צילום: גדי יוסף
חיפוי וריצוף: א.א. קרמיקה
ספה: ID DESIGN
פינת אוכל: ZAGA
מטבח: אביבי
מזנון: טוקסה
ספריות ושולחן סלון: נושקה
וילונות: BLINDS US
כסאות אי: קסיאס
כסאות פינת אוכל: UBJECT
שטיח סלון: השטיח האדום
אקססוריז: גלי ליבנה, גיטה, פלורליס