pnim בשיתוף עם חברת טמבור
רבים מאיתנו נתקלים במחסום רגשי כאשר מדובר בבחירת הגוונים שיתאימו לעיצוב ביתנו. בדרך כלל אנחנו מכירים צבע או שניים שאנחנו אוהבים, אבל לא ממש יודעים לתרגם את זה למכלול של קונספט עיצובי וצבעוני. אחת הסיבות לכך היא הרצון שלנו להיצמד לכללים הידועים של מה מתאים עם מה. אנחנו דווקא נמליץ כאן שלא להיצמד לכללים שהוגדרו מראש וליצור כללים עיצוביים שבאמת מתאימים לכם. אבל רגע לפני שנתחיל, נזכיר באופן כללי את משפחות הצבעים על גלגל הצבעים:
צבעים ראשוניים – אדום, צהוב, כחול – צבעי בסיס.
צבעים משניים – נוצרים מערבוב הצבעים הראשוניים, ירוק לדוגמא.
צבעים שלישוניים – שילוב של צבעים ראשוניים ומשניים למשל: צהוב+ירוק, כחול+סגול.
בחירת הצבעוניות צריכה להתרחק מהכללים שיושבים שם ברקע עוד משיעורי אמנות בבית הספר, ולהיעשות בהתאמה ישירה למידת התעוזה שלנו בנושא צבע, כך שנוכל להרגיש שהבחירה מייצגת אותנו ונוח לנו איתה – האם נעדיף סביבה שהפריטים בה משתייכים לאותו צבע, או דווקא סביבה בה הצבעוניות תהיה בניגודיות דרמטית? בכל בחירה שתגרום לנו להרגיש בבית חשוב עדיין לזכור שניתן לייצר דרמות גם בסביבה מונכרומטית ואפילו ניתן לייצר הרמוניה רגועה בסביבה עם רמת ניגודיות גבוהה. העניין הוא, כמו תמיד – המינונים.
אנחנו ממליצות לעבוד עם לוח השראה שמגדיר את הקונספט ועוזר לעשות סדר בחיבור שלנו לצבע ולאווירה שאותה מעוניינים להשיג. לשם כך יצרנו מספר לוחות השראה ובחרנו בהם גוונים שיתאימו ליצירת קונספט מהודק. כל הגוונים לקוחים ממניפת טמבור.
התאמה מונוכרומטית
בחירה בהתאמה מונוכרומטית היא איזור הנוחות הבלתי מעורער. קל הרבה יותר בבחירה כזו של צבעים מאותה משפחת גוונים, כאשר ההבדל ביניהם הוא במידת הַבְּהִירוּת וְהַכֵּהוּת. המונוכרומטיות בדרך כלל משוייכת לאפורים, אבל היא בעצם יכולה להיות בכל צבע כל עוד השימוש הוא במספר גוונים של אותו צבע. שני לוחות ההשראה שבנינו עבור הבחירה המונכרומטית מבטאים את הצורך בחלל נייטרלי שיוכל להכיל הרבה פריטים. הסביבה יכולה להיות מינימליסטית יותר או עטופה בקירות ופריטים המשתייכים לאותו צבע.
לוח ההשראה הראשון שיצרנו עבור הבחירה המונוכרומטית משתייך למשפחת האפורים, אך יש בו חמימות שאותה ניתן להשיג באמצעות פריטי עץ, במבוק וקש.
הגוונים שבחרנו עבור הלוח: 1514P, 1527P, 1529P, 1523T/D, 1518A
לוח ההשראה השני ממחיש מונוכרומטיות חמימה בגווני אדמה שיכולה לבוא לידי ביטוי גם באופן שקט וגם באופן דרמטי יותר באמצעות קירות בגוון כהה המהווה רקע העוטף את כל הפריטים בחלל.
הגוונים שבחרנו עבור הלוח: 0449P, 0444T, 0452T, 0460D, 0447D
צבעוניות קרירה
תחושה מונוכרומטית ורגועה ניתן להשיג לא רק עם צבע אחד אלא גם בשילוב של שני צבעים הקרובים זה לזה. הכחול והאפור, למשל, הם שני צבעים קרים וקרובים המשתלבים באופן שבו שניהם מחמיאים זה לזה. את לוח ההשראה עיצבנו בהשראה קרירה שתתאים גם לעיצוב אורבני, נקי ומודרני. בין הטיפות הקרירות השארנו גם מקום בלוח ההשראה ובפרוייקטים שמוצגים כאן לתחושה עוטפת ומחממת שאותה ניתן להשיג באמצעות הרבה פריטי עץ וטקסטיל, אשר יתרמו את חלקם המשמעותי לחימום הצבעוניות הקרירה.
הגוונים שבחרנו עבור לוח ההשראה : 1144T, 1139D, 1141A, 1591P, 1600T
צבעוניות ניגודית
הבחירה בניגודית של צבעים הנמצאים זה מול זה על גבי גלגל הצבעים לא בהכרח יוצרת עימות לא הרמוני. כך למשל, הניגודיות בין הוורוד והירוק, יכולה להיות מתונה בבחירת גוונים רכים של הצבעים הללו: ורוד וירוק בהירים ומעושנים. את לוח ההשראה עיצבנו בהשראה רכה ופסטלית שלוקחת את השילוב למקום נעים ופסטורלי.
הגוונים שבחרנו עבור לוח ההשראה הניגודי: 0890P 0891P, 0121P, 0115P, 0109T
וכדי להדגיש את החשיבות של לוחות ההשראה בהתמקדות על הקונספט יצרנו לוח ההשראה נוסף של חום וקור עם שני צבעים המנוגדים זה לזה. בחרנו הפעם בניגודיות עם רמת רוויה גבוהה יותר של ירוק וחמרה-אדמדם. לוח ההשראה הזה מדגיש את התחושה הדרמטית שאותה רצינו להדגיש.
הגוונים שבחרנו עבור לוח ההשראה: 0381P, 0382T, 0377D, 0950D, 0952A
מחוץ לכללים
וכך אנחנו מגיעות אל החלק האהוב עלינו בנושא הצבעוניות – החלק שיוצא החוצה מההגדרות והכללים של גלגל הצבעים. זהו החלק שנותן מקום לאהבה הגדולה לצבע באמצעות סקאלה רחבה של צבעים שמבטאת, בייחוד בתקופה הזו של היצמדות לתקנות וכללים, את הצורך במרוווח נשימה, את הצורך בחופש ואי-היצמדות. לצורך כך יצרנו לוח השראה שבו העלינו את כמות הצבעים לעומת הלוחות הקודמים, כדי ליצור חוויה רוויה של שמחה וחופש. רצינו להמחיש באמצעות הלוח הזה שגם כאשר אנחנו נותנים חופש ליצירתיות ומתמסרים לאהבה הגדולה של הצבע, עדיין ישנה הרמוניה, פוקוס ושמירה על המינונים הנכונים. הצבעוניות לא חייבת להיות על פני שטחים גדולים ולא כל הצבעים צריכים להיות בעלי נוכחות שווה בחלל. הצבעוניות יכולה להיות בטקסטורה של בד, צבע של רהיט, פריט אמנות, פריטי נוי וצבע של קיר.
הגוונים שבחרנו עבור לוח ההשראה הצבעוני שלנו: 0082T, 0138T, 0334T, 1456A, 0784A, 0901D, 1176A
אם כן, ההשראה לבחירה הצבעוניות יכולה להתחיל מחלל שאהבתם את הצבעוניות בו, או משילובי הצבעים שתמיד אהבתם. כך או כך, צרו לכם לוח השראה ברור ומהודק שכולל אוירה וצבעים והלוח הזה ישמש עבורכם כנקודת העוגן שתעזור לכם להבין אילו פריטים יתרמו לצבעוניות הכוללת והאוירה ואלו פריטים עלולים לייצר חוסר איזון.
האם יש לכם תצוגה, יעוץ, לפני צביעת דירה חדשה?
היי ענת, מגוון האפשרויות לייעוץ של טמבור מצורפות בלינק הזה>>
https://bit.ly/3cv072D