המעצבת קרן גרוס והמעצבת תמר מרוז חברו ביחד לפרוייקט מקסים של שיפוץ החלל הציבורי בבית במושב במרכז הארץ. התוצאה של שיתוף הפעולה הזה היא חמימות ביתית, מזמינה ומלאת שיק ואווירה.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
המעצבות תמר מרוז וקרן גרוס משתפות בתהליך: מדובר בבית בן 20 שנים במושב במרכז הארץ. השיפוץ התבצע בקומת הקרקע שגודלה כ-120 מ״ר. כבר מהפגישה הראשונה הרגשנו בית חם, מזמין ומלא בחיים, ורצינו לעצב את הבית כך שיספק חוויה חמה מאוד ועשירה, ליצור מגוון מקומות ישיבה משותפים לצד פינות יותר אינטימיות ושקטות, והכל במראה נוסטלגי, רך ומתוחכם.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
פינת האוכל ממוקמת מול הכניסה וכל מי שנכנס רואה אותה מייד מולו, היא משקיפה על הגינה דרך חלון גדול. רצינו להעניק אווירה מיוחדת, מרעננת ועשירה בפינה הזו ולכן בחרנו בווילון מבד לא שיגרתי – קטיפה בגוון ניוד-וורדרד עליה התעקשנו, ואכן התבררה כבחירה מוצלחת ומאוד מדויקת ונכונה. מבנה השולחן ריבועי כדי לאפשר שיחה אינטימית בין כל הסועדים, וגוף התאורה הוא אוורירי ושקוף מעל שולחן העץ הגושני. הכיסאות השחורים מוסיפים שיק ודרמה.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
בדרך כלל בכל בית, איזור הכניסה הוא המבואה לחללים הציבוריים, והוא מעביר את מי שנכנס חוויה כבר מרגע פתיחת הדלת עוד לפני שייחשף לשאר הבית. המבואה בבית הזה תוכננה כפונקציונאלית, היא מכילה בתוכה ארון מעילים\נעליים\תיקים ושירותי אורחים מוצנעים, ומן הצד השני המבואה מחופה בטפט המסתירה את שירותי אורחים. כדי לייצר שפה משותפת עם שאר הבית – הגוונים באיזור הזה הם בסקאלת הירוקים-כחלחלים מעושנים. בחרנו טפט עם פאטרן עשיר בירוק-כחלחל עם נגיעות זהובות, והארון נצבע בגוון באותה הסקאלה.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
לשירותי האורחים בחרנו ריצוף ערבסקי עם ניחוח של פעם וחיפוי קירות לבן ונקי במראה קלאסי. מושב האסלה מעץ אגוז כהה כדי להוסיף עניין, ומדף עליון קטן להניח עליו ספרים וטיפה של ירוק בעיניים.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
כדי להגדיל את חלל הסלון והמטבח ולאפשר מבט פתוח בין חלקי הבית, הורדנו קיר גבס שחצץ בין המטבח לסלון. כמו-כן הגדלנו את הוויטרינה בסלון ופתחנו חלונות חדשים במטבח, כדי לאפשר לאור לשטוף את הבית.
כל חלונות האלומיניום בבית הם בגוון קרם ובפרופיל עבה ומיושן. לא היתה אפשרות תקציבית לחדש את החלונות הקיימים, ובשל כך קיבלנו החלטה כבר בתחילת הדרך להקדיש תקציב לווילונות מרשימים בכל הקומה שימקדו אליהם את תשומת הלב ויטשטשו את האלומיניום.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
הספה בסלון היא באורך 3 מ' בגוון קז'ואל ג'ינס, מולה שתי כורסאות רחבות ידיים בשילוב של שני סוגי בדים ושולחן רחב מעץ לא מהוקצע עם רגליים שחורות מפוסלות. עוד פריט מיוחד שאנחנו אוהבות מאוד הוא שולחן הסלון שנקנה בחדרים. מה שמעניין בשולחן הזה הוא הפלטה הגסה מעט והרגליים השחורות המפוסלות
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il

מצידה השני של הקומה נמצא החלל הפרטי, שבו 2 חדרי השינה של הילדים הגדולים, חדר רחצה, וחלל משפחה.
הלקוחה ביקשה איזור פרטי ונפרד לילדים בו הם יוכלו לצפות בטלוויזיה ולשחק בשקט. לכן יצרנו לחלל הזה דלת כניסה אחורית משלו ומבפנים יש מחיצה נסתרת (דלת כיס) שיכולה להיסגר בשעת הצורך ולהפוך את האזור ליחידה עצמאית.

עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
בחלל ישנה גם פינת עבודה שנבנתה בתוך נישה ומשלבת בתוכה גם מדפים ואחסון סגור.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
בנישה שממול מיקמנו מרבצים בגוונים נעימים ומרגיעים גם הם מסיטקה. בחדר המשפחה ציוותנו למרבץ שטיח בגוונים כחולים, ספסל נוסטלגי שחור וכורסת ראטאן קלילה ואוורירית עם שולחן צד תואם לנוחות – כולם מ-Abhaya.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
 
בין האיזור הציבורי לפרטי ממוקם גרם המדרגות שמתחתיו ניצלנו את החלל ויצרנו פינת רביצה משפחתית. עקב האכילס של הבית היה תמיד האיזור שמתחת למדרגות מפני שהוא אזור שאף פעם לא ידעו איך לנצל אותו נכונה ועל אחת כמה וכמה כשהוא חשוף מול הכניסה לבית. לפני השיפוץ האיזור הזה היה "פינת הבלאגן". היה שם ערב-רב של פרטים ופונקציות. מאיזור בעייתי הפכנו אותו לאזור הכי WOW בבית. עיבינו מעט את אזור הנישה שמתחת למדרגות ותכננו שם במה בנגרות עם מגירות לאחסון, שמעליה מרבץ מפנק מסיטקה ומדפי ספרים שמותאמים למידות הנישה.
את הקיר שבין המרבץ ופינת האוכל עיטרנו במנורת קיר שעשויה מכדור זכוכית מרוקע וורוד מהחנות Trendlight, ומתחתיו דיוקן ממוסגר ומרשים בשחור ולבן של האמנית טלי יאלונצקי.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.ilמול המדרגות באותו איזור ישנה ספרייה שתוכננה במדפים עמוקים יותר החובקים פינה בין שני הקירות ומסמנים את הדרך לחלל הפרטי.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
במטבח הישן היה מזווה קטן ולא נוח. החלטנו לבטל אותו ועל ידי כך להגדיל את שטח המטבח ואת כמות ארונות האחסון שבו.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
האי המרובע והגדול היה הבסיס לכל תכנון המטבח. נדרשה חשיבה מעמיקה כדי לייצר המון אחסון נוח ופונקציונלי. גם כאן בחרנו בגוונים המעושנים: כל ארונות המטבחים בגוון כחלחל-אפרפר כשהאי מודגש בגוון עוקב דומיננטי וכהה יותר עם משטח עץ אגוז שמלביש אותו.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
בחדר הרחצה הכללי של הקומה בחרנו ריצוף מאוייר בגוונים מפתיעים וארון כיור שחור בנגרות עם ידיות שחורות. לפני השיפוץ החדר היה ארוך מדי ולא פרופוציונלי, ניצלנו את אורכו על מנת להפריד את אזור הכביסה והשירות משאר החדר ולהסתיר אותו מאחורי שני קירות. ארונות השירות נצבעו בשחור בדיוק כמו ארון הכיור.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
הלקוחות ברוב המקרים לא יודעים לתרגם את המחשבות והחלומות שלהם לדברים קונקרטיים ומוחשיים והתפקיד שלנו כמעצבות זה ללמוד את הלקוח, להבין אותו, ואת כל הגורמים לתרגם לחומרים, טקסטורות וצבעים, באיזונים נכונים שייצרו חלל שיהיה מדוייק. המטרה שלנו בבית הזה הייתה להשיג ניראות חמה ומתוחכמת, בית מזמין שמייצר רצון לשהות בו. את כל אלה תרגמנו להרבה חומרים טבעיים, לגוונים כחולים מעושנים עם הרבה נגיעות של שחור וזהב, ותוספות של ירוק ושל גוונים ורודים מעושנים שייצרו רוך ונועם.
עיצוב: קרן גרוס, תמר מרוז. צילום: שירון כרמל www.pnim.co.il
טיפ מהמעצבות: תמיד להקפיד על תכנון מפורט של העמדת הריהוט בחלל כבר בשלב התכנון הראשוני. תכנון שישלב את רצון וצורכי הלקוח אל מול נתוני החלל, שיהיה מפורט כבר בתחילת הדרך ועליו יתבססו שאר התכניות לשיפוץ – ברמת הספסל הקטן שיעמוד במסדרון והמראה שאולי תיתלה מעליו, מנורת הקיר לצד ויטרינה, ואפילו ברמת תכנון מקום ייעודי לתמונה שתשלים את הקומפוזיציה.
עיצוב:
תמר מרוז>>
צילום: שירן כרמל
קבלן מבצע – אבישי לידור
ריצופים חיפויים וסניטריה – האחים לוי
וילונות – שלמה כהן
מרבצים/הדומים – סיטקה
תאורה – שקע ותקע, Trendlight, טליה גופי תאורה
שטיח סלון – שטיחי איתמר
שטיח קליניקה – Abhaya
טפט – מאיירס טפטים

השארת תגובה