הסיפור של שיפוץ הבית בהרצליה מתחלק לשני חלקים: החלק הראשון שלו בוצע מייד עם רכישתו בשנת 2020 והחלק השני תוכנן לקיץ 2021. מעבר לאורך רוח והגמישות שהצריך התהליך מבני הבית ובעלי המקצוע המעורבים, הייתה בשהות הזו בין השלבים גם הזדמנות של הדיירים לחוות את הבית להרגיש אותו, ולדייק את הצרכים התכנוניים לקראת הביצוע של השלב השני.

עיצוב: סטודיו Creativa , צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

המעצבות לילך ועדי מסטודיו Creativa משתפות בתהליך: בבית בהרצליה מתגוררים זוג + שלושה ילדים. בני הזוג רכשו בית פרטי בעיר לאחר שנים של מגורים בדרום. זהו בית טורי עם שלושה מפלסים ועליית גג בשטח בנוי של כ-200 מ"ר, שישה וחצי חדרים + מרתף.
בני הזוג הגיעו אלינו לפגישת היכרות בפברואר 2020,ימים ספורים אחרי שסגרו את רכישת הבית. המשפט הראשון שהם זרקו לחלל הסטודיו הוא: "חייבים לשפץ את  כל הבית, ואנחנו חייבים להיכנס לגור בו עד סוף אוגוסט". היה לנו ברור שתהליך העבודה הרגיל שלנו, צריך להשתנות כדי להתאים את עצמנו לאתגר.

עיצוב: סטודיו Creativa , צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

לאחר שהכרנו את האופי המיוחד של בני הזוג ידענו שזה יהיה בית אישי ומיוחד, שכל אוספי האומנות של הלקוחה יבואו לידי ביטוי בו, וישפיעו על הבחירות והצבעוניות. ידענו שזה יהיה בית עם הרבה זיקה לרטרו, אבל בשילוב קוים נקיים ומודרניים, שיהפכו את  הבית לפיוז'ן אמיתי.

עיצוב: סטודיו Creativa , צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

לאחר תכנון ראשוני של כל הבית והתאמה לצרכי המשפחה, החלטנו לחתוך באופן כירורגי ממש את הבית לשניים לפי המפלסים השונים והפונקציה שלהם, וסדר העדיפות של כל אחד מהם. בהתאם לכך, הוחלט שקומת החדרים ועליית הגג ישופצו בשלב הראשון עם תאריך סיום לאוגוסט 2020 ,וקומת המרתף והקרקע יידחו לשלב ב', שיבוצע בדיוק שנה אחרי, לחופש הגדול של שנת 2021.

עיצוב: סטודיו Creativa , צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

חשוב להבין שלשיפוץ בשלבים יש שני חסרונות בולטים: משך הזמן של הפרויקט מתארך והעלות גבוהה יותר, מכיוון שעבודות הקבלן לא מתומחרות רק על פי השטח והיקף הביצוע, אלא גם על פני משך הזמן. כל אחד מאנשי המקצוע שרתמנו לפרויקט, היה צריך לחלק את עבודתו לשניים ולהגיע פעמיים בזמנים שונים. לכן הגדרנו כי את שלב התכנון כולו נבצע בהתחלה, ורק את שלבי הביצוע נחלק לשלבים. העקרון המנחה שלנו היה שאת התכנון יש לבצע בשלמותו, לקחת בחשבון את כל מה שיש לבית להציע, לבחור כיצד יראה כל מפלס ומפלס ורק אז ללכת לביצוע בשלבים עם תוכניות מפורטות לכל מפלס.
מצד שני, ההפסקה בין שני שלבי הביצוע, אפשרו ללקוחות לגור בבית, להרגיש אותו, ולדייק את הצרכים התכנוניים של המשפחה לקראת הביצוע של שלב ב'.

עיצוב: סטודיו Creativa , צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

עיצוב: סטודיו Creativa , צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

הבית כולו עבר שיפוץ מלא, המטבח וכל חדרי הרחצה הוחלפו, נבנו מדרגות חדשות אל עליית הגג, וכל קומת החדרים רוצפה בפרקט עץ. גם המרתף עבר טיפול ותכנון מחדש, והותאם להיות הממלכה של הלקוח, שכוללת את חדר העבודה, הצפייה והאירוח שלו.

עיצוב: סטודיו Creativa , צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

מחיצת הנגרות שיצרנו עבור ההפרדה בין המטבח לסלון היא אלמנט שאנחנו אוהבות במיוחד בפרוייקט הזה. האתגר היה לייצר רהיט שיראה נפלא משני הכיוונים וירגיש חלק גם מהמטבח וגם מהסלון. זהו פריט נגרות שתכננו בקפידה לכדי מענה תפקודי ועיצובי מושלם. עיצוב: סטודיו Creativa , צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

מכיוון שהבית טורי, והכנסת האור אליו פנימה היא מאתגרת, בחרנו להשתמש בגווני רקע בהירים לריצוף ולקירות. שילבנו הרבה נגיעות צבע במינונים עדינים באזורים שונים: גוון מרווה לארונות המטבח, מנורות רטרו צהובות מעל האי, כסאות בר צהובים, דלתות בגוון תכלת מעושן.

עיצוב: סטודיו Creativa , צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

עיצוב: סטודיו Creativa , צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

גם בחדרי הרחצה בחרנו ריצופים צבעוניים במראה רטרו. כמעט בכל החללים שילבנו אלמנטים מעץ אלון טבעי, ונגיעות צהוב, כתום וחמרה, שבאו לידי ביטוי בהרבה מהאלמנטים הדקורטיביים ששזורים בחלל.

עיצוב: סטודיו Creativa , צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

לאורך הדרך היו לא מעט רגעים מרגשים, בגלל שהפרויקט נמתח על פני שנה וחצי, עם כל סיום של קומה, היתה התרגשות מחודשת. רגע מרגש במיוחד היה כשהגענו לצלם את הבית בסיום שני שלבי הפרויקט. היה תענוג לראות את הכל עובד וכל כך יפה יחד, לאחר תהליך ארוך של שנה וחצי.

עיצוב: סטודיו Creativa , צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

הלקוחה היתה כולה בתהליך ובחירות רבות נעשו באינטרנט. למדנו ממנה שפריטים שלא נמצאים אצל ספקים פה בארץ, ניתן להזמין אונליין בחו"ל, ולקבל את האלמנט המדוייק שהשלים את הקונספט.

עיצוב: סטודיו Creativa
צילום: אורית ארנון
עוד על סטודיו Creativa >>

דלתות פנים: דלתות דרור
פינת אוכל: סימפלי ווד
מחיצת נגרות: ברק הנגר
ארונות: ריביירה

תגובה אחת

  1. לילך מוזס להב הגב

    אשמח לקישור עבור הנגרות בבקשה

השארת תגובה