בית פרטי בשוהם

לאחר התלבטות בין שיפוץ לבין מעבר לבית אחר, החליטו דיירי הבית על שיפוץ ביתם הנוכחי. לצורך השיפוץ הם פנו אל משרד עיצוב המזוהה בדרך כלל עם הסגנון הכפרי, אך הפעם הדרישה הייתה דווקא לעיצוב מודרני שייצר תחושת חמימות, וכך במקביל לשימוש בחומרים קרים הוכנסו אל הבית גם חומרים טבעיים ועושר של פרטים, אשר מאזנים את המראה המינימליסטי ויוצרים בו חום.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

שירה מוסקל והדס רוט מהלל אדריכלות ועיצוב פנים משתפות בתהליך: בבית בשוהם מתגורר זוג עם שני ילדים מתבגרים ובת צעירה. הדיירים התגוררו בבית כ-15 שנה לפני השיפוץ. זהו בית בן כ-300 מ"ר, 5 חצאי מפלסים. במפגש הראשוני הלקוחה שיתפה אותנו בהתלבטות שלהם – המשפחה גדלה, חלק מהאיזורים בבית כבר לא התאימו והם שקלו אם לעבור או להישאר. לאחר בדיקה של אופציות נוספות בסביבת מגוריהם הם החליטו ללכת על שיפוץ הבית הנוכחי.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

כדי לבדוק את ההגיון הכלכלי של הפרויקט התחלנו מהערכת עלויות ראשונית. כך ניתן היה להשוות בין אופציה של שיפוץ לאפשרויות האחרות שעמדו ברקע. ההתייחסות שלנו היא קודם להפוך את הבית לחדש לגמרי מבחינת מערכות, תשתיות, גימורים. לרוב משרדנו מזוהה עם הסגנון הכפרי, אך אנחנו תמיד אוהבות לחדש והלקוחה התפרצה לדלת פתוחה בנושא ואפשר לראות שהבית מעוצב בסגנון מודרני חם.
התהליך תמיד מתחיל בתכנון נכון של החלל והעמדה מדויקת של פריטי הריהוט המרכזיים. אחד האתגרים היו לפתוח את הבית לחצר במקסימום ועדיין לשמור על מיקום נכון לטלוויזיה ואחסון מספק. תהליך העיצוב דורש מאיתנו לזהות למה הלקוח מתחבר, מה החומרים המועדפים, והתוצאה היא פרשנות שלנו למידע שמתקבל מהלקוח.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

בגלל שהמטבח נפתח מאוד לעומת המבנה הקודם והפך לחלק אינטגרלי מהחלל המרכזי – היה חשוב לנו לשמור על סימטריה ואחידות ולכן, החלטנו לשלב מקרר שיהיה בילד-אין.
לפני תחילת תהליך שיפוץ אנחנו מזמנות מהנדס שיזהה את העמודים. בשיפוץ הזה להפתעתנו נדהמנו לגלות תוך כדי התהליך עמוד שלא זוהה מראש, שהוא חלק מהויטרינה. נדרשנו לתת פתרון מהיר ויצירתי. הפתרון שמצאנו הוא החלפה של העמוד הקיים בעמוד פלדה ושילוב שלו כחלק ממערכת הדלתות. בשביל שזה לא יראה כטעות בחרנו לייצר סימטריה מלאכותית ולבנות עמוד מקביל. בסופו של דבר נוצר אלמנט עיצובי שמייפה ומעשיר את הוויטרינה והחלל כולו. גם חלון המטבח היה כלוא בין שני עמודים ונדרשנו לתכנן כך שיתאים לנתונים בשטח.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il
גם כשהעיצוב הוא מודרני, חשוב לנו לשמור על תחושת החמימות הביתית ולכן במקביל לשימוש בחומרים קרים ובעיצוב מינימליסטי נאזן בחומרים במראה טבעי ובעושר של פריטים, למשל הכנסת פרטי עיצוב בספריה.
מאוד רצינו לשלב בחלל הסלון קיר כוח בגימור של בטון, תחילה בדקנו חלופות אך בסוף החלטנו שחשוב לנו שהתוצר יהיה מדויק והלכנו על טיח ערבה של טמבור

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il
כל הפריטים בבית נקנו מחדש. ספריית הברזל של וישס גלרי שהיא מאוד דומיננטית בחלל בעצם יוצרת תחימה בין פינת האוכל לסלון. את הסלון רכשנו מ-LOFT . פינת האוכל מאסף רהיטים, זוהי פינת אוכל עגולה שנפתחת ל-3 מטרים בצורה פשוטה ונוחה.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

אזור המדרגות גם כן היה בעייתי וחסום כולו, הצלחנו לייצר פתיחות וחשיפה של המדרגות מבלי לשנות את מבנה הגרם הקיים על ידי שינוי המעקה וציפוי בפרקט.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

באיזור החדרים וחדר המשפחה המשימה הייתה "לנקות" את החלל ולייצר אווירה מוקפדת יותר וחווית מגורים אסתטית ונעימה גם באיזור הפרטי בבית. 

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

פריטי הנגרות תוכננו בעיצוב אישי עבור הלקוחה בשיתוף עם מוטי לטי הנגר. הפריטים הם בעיצוב נקי ומוקפד עם שילובי חומרים ופריטים מפתיעים שיוצרים את העניין. 

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

הבית יחסית סולידי מבחינת הצבעוניות שלו, אבל יש ניגודים שיוצרים את העניין ויש פריטי עיצוב כמו כריות, אמנות ואקססוריז נוספים שמוסיפים נגיעות של צבע.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

הגינה הייתה עזובה ונטושה, ברגע שהתחלנו את התהליך הלקוחה הצהירה שהם לא יוצאים לגינה ולא מעניין אותם לטפל בגינה. פינות החוץ החדשות ובמיוחד פינת ההאט טאב שבקצה השטח הן כיום פינות קסומות , אהובות ושימושיות בצורה מפתיעה.
הטיפול בגינה הוא מבחינתנו חלק מרכזי וחשוב בשינוי שעבר הבית. ההתייחסות שלנו לתכנון הגינה היא עם דגש לפונקציות השונות שאנחנו רוצות להכניס. אנחנו מייצרות תוכנית העמדה בסיסית לגינה ותמיד צריכות את מתכנן הגינות שישלים אותנו מבחינת הדיוק ובחירת החומרים. בפרויקט הזה עבדנו עם דני ושלומי מעצבים גנים ונוף – אדריכלות נוף.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

אנחנו תמיד משתדלות להשתמש במה שאפשר מתוך הקיים כדי להתמודד עם התקציב ולחלק אותו נכון. כאן הצלחנו להשתמש בטיח המינרלי המקורי של החלק החיצוני של הבית על ידי תיקונים נקודתיים של וצביעה מחדש של הטיח. נוצר מראה של טיח חדש ונחסכו עשרות אלפי שקלים בפתרון הזה. 

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים
צילום: עודד סמדר

רשימת ספקים
קבלן: כפיר יעקובסון
חלונות: תובל מינימל
נגרות: מוטי לטי
אדריכלות נוף: מעצבים גנים ונוף
פרקט:  Parket 4U
ספריה: Vicious gallery
תאורה: תומאס תאורה
מיזוג: קשת המזגנים
חשמל חכם אודיו-וידאו: אוהד פישר
ריהוט: דליה ארמוני, אסף רהיטים, טורקיז האוס, Private Room
אקססוריז: ה.חבושה
משטחי עבודה: שיש אלוני
טיח בקיר הסלון: ערבה של טמבור

השארת תגובה