בבית תלת-קומתי בחיפה, תוך כדי התגברות על הפתעות תכנוניות ואתגר של דד-ליין, הצליחה המעצבת סיון קונוולינה לנצל את המרחב באופן ששומר על פונקציונליות, ויחד עם זאת מאפשר זרימה וקלילות.

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

סיון קונוולינה משתפת בתהליך: בבית מתגורר זוג בשנות ה-40 לחייהם, ולהם 2 בנים. עבודתנו המשותפת החלה כשבני הזוג הזמינו אותי לפגישת ייעוץ בבית בטרם לרכישתו. מטרת הפגישה היתה להבין את הפוטנציאל הטמון בנכס, ולאמוד את היקף עלות השיפוץ על מנת להתאים את הבית לצרכי המשפחה. בעקבות פגישת הייעוץ הראשונית שלנו בני הזוג החליטו לרכוש את הבית.

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il
זהו בית תלת-קומתי בגודל של כ-185 מ"ר. בקומת הכניסה, שהיא העליונה ביותר, נמצא החלל הציבורי ומהסלון ניתן לצאת למרפסת שמש גדולה.
בקומת הביניים נמצאים חדר השינה של הבן הצעיר, חדר רחצה ראשי ויחידת ההורים, שבה חדר רחצה נוסף. בקומת הקרקע נמצאת פינת המשפחה, פינת עבודה, חדר השינה של הבן הבכור וחדר רחצה נוסף. ממפלס זה ניתן לצאת לגינה פרטית קטנה.
כבר מההתחלה היה ברור שהסגנון יהיה אקלקטי. בני הזוג היו תמימי דעים לגבי הרצון בעיצוב חם, פרקטי וצבעוני במינונים המדויקים. החומרים והגוונים שנבחרו משקפים בצורה מדויקת את שילובי הסגנונות: ספריות מתכת וריצוף דמוי בטון בעלי אופי תעשייתי, פרקט שמקנה חמימות, מטבח כפרי והרבה טקסטיל.
התקציב הראשוני היה כ-400,000 ש"ח, אבל לאורך תקופת התכנון והביצוע הוחלט להגדילו לטובת יישום עבודות נוספות שבני הזוג ראו בהן חיוניות. התקציב הסופי עמד על כ-600,000 ש"ח כולל הכל.

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

דלת הכניסה הישנה ולבני הזכוכית שלצידה הוסרו והותקנה דלת חדשה. ממבואת הכניסה ניתן לעלות לקומת הכניסה או לרדת לקומת הביניים. חיפוי גרם המדרגות הישן הוחלף בחדש. החיפוי החדש עשוי מאריחי גרניט פורצלן דמוי בטון, שמשמשים גם לריצוף קומת הביניים (רצף קרמיקה). מעקות העץ הישנים הוחלפו במעקות מתכת עדינים בתכנוני (מסגרות: אנדרי פבלובסקי).

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

החלל הציבורי מרוצף כולו בפרקט למינציה. כלל החלונות בבית הוחלפו בחלונות אלומיניום שחורים (אלומיניום: רומן קורזינביץ), שממסגרים את הנוף המרהיב שנשקף מהוואדי. בסלון ספריה ומזנון, שתכננתי עבור הלקוחות, שילוב של עבודת מסגרות ונגרות (נגריית ארמלי ואנדרי פבלובסקי). גוון פורניר האלון בעבודות הנגרות הותאם לגוון הפרקט. קיר הטלוויזיה הארוך נצבע באפקט בטון של טמבור.

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

המקור העיקרי לצבע בסלון מגיע מפריטי הטקסטיל: החל בשטיח (קרפטיזם) ועד לכריות (ג'ינג'ר). בעניין הצבעים התקיים כל העת דיאלוג ביני לבין הלקוחות, על-מנת לחבר בין סגנונותיהם השונים של בני הזוג. הצבעוניות שהתקבלה היא במינון מדויק לשניהם ומהווה בסיס טוב לכל תוספת צבע בעתיד, אם יחפצו בכך.
בני הזוג החליטו להעביר איתם לבית החדש את פינת האוכל הישנה, שהייתה בגוון חום ונגה. על מנת להתאים אותה לעיצוב המחודש, צבענו אותה בגוון ירוק שדגמנו מתוך השטיח. הכסאות (סימפלי ווד) נבחרו בגוונים שונים, גם הם תואמים את סקאלת הגוונים של השטיח.

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

תכנון המטבח היה מאתגר מאוד, בעיקר בגלל הגאומטריה הצרה והארוכה של המבנה והרצון לא לוותר על שירותי אורחים. לאחר בחינה של מספר חלופות, יצרתי עבור הלקוחות מטבח שעונה על כל צרכיהם כחובבי בישול ואירוח. המטבח (סיון הנגר) בעל חזיתות בסגנון כפרי, משולב עם מוצרי חשמל שחורים. הוא רוצף באריחים מאויירים בגווני שחור-אפור-לבן (רצף קרמיקה), שתואמים את הסגנון האוריינטלי האהוב על בעלת הבית ועליי. הארונות התחתונים בגוון מרווה בהיר והארונות הגבוהים בגוון מעט כהה יותר, ומשולבות בהם יחידות פתוחות מפורניר אלון.

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

המרפסת רוצפה מחדש באריחים מאויירים (רצף קרמיקה), בגווני אפור ותכלת, שמקנים לה אווירה של טברנה יוונית. המעקות נצבעו, השליכט החיצוני חודש, ואת ספסל העץ – המשמש גם לאחסון – יצר בעל הבית במו ידיו.

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

חדר הרחצה הראשי זהה בעיצובו לחדר הרחצה בקומת הקרקע. הרצפה מחופה באריחים מאויירים בשחור-לבן (רצף קרמיקה) וארון הכיור (נגריית ארמלי) בצבע ירוק יער.

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

מחוץ לחדר הרחצה, בקומת הביניים, נמצא ארון מסדרון בגוון תכלת מעושן (נגריית ארמלי). החלק התחתון בחלקו השמאלי של הארון הוא פיר כביסה והחלק העליון משמש לאחסון; חלקו המרכזי של הארון משמש לתליית צעיפים וכובעים ובתחתיתו ספסל אחסון לנעילת נעליים. החלק הימני של הארון משמש לאחסון.

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

הריהוט בחדר השינה הזוגי הגיע עם הדיירים מביתם הקודם ונצבע בלבן. בגב המיטה טפט גאומטרי (טפטים צביקה), בעל טקסטורה עדינה. מתחת לחלון ספסל מרופד (בדים: דנדו תל אביב) שמסתיר קורה תחתונה שלא ניתן היה להסיר. הטקסטיל בחדר בגווני שחור-לבן ובטקסטורות גיאומטריות, בדומה לטפט. בפינת החדר ישנו מעבר לחדר ארונות פתוח.

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

בחדר הרחצה ביחידת ההורים מקלחון מרווח ומפנק. החדר מרוצף באריחים משושים דמויי בטון וקירות המקלחון – מחופים באריחים גדולים, עליהם הדפסים בסגנון של מכולות משא (רצף קרמיקה).  ארון הכיור (נגריית ארמלי) מחופה פורניר אלון, על מנת להכניס מעט חום ורכות לחדר.עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

קיר הכח בחדר הבן הבכור הוא הקיר הצמוד למיטה ועליו טפט גרפיטי צבעוני ומעניין (טפטים צביקה). שאר החדר סולידי יותר ומרוהט ברהיטים מאיקאה.

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

גם בחדר הבן הצעיר, עיקר הרהיטים הגיע מהבית הקודם. קירות החדר חופו בטפט (טפטים צביקה), שתואם את גילו ואת תחביביו של הבן הצעיר.

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

ללא ספק, חלק מהותי מהתוצאה הסופית המוצלחת, נזקף לזכות צמד הקבלנים שאיתם אני עובדת – יורי ופאבל (טיפ-טופ שיקום ותשתיות), שניצחו על העבודה במופתיות ועם חיוך על הפנים.

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il בניגוד לפרוייקטים שבהם אני מקפידה שמעטפת הבית והתאורה יתועדפו גבוה ביותר, בבית הזה היה ברור מן הרגע הראשון, שלהלבשה יש חשיבות מרכזית בתוצאה הסופית. לכן, לאורך כל הפרויקט, נעשו איזונים בין ההשקעה במעטפת (ריצופים, חיפויים, מטבח, חדרי רחצה וכדומה) לבין ההלבשה (טפטים, עבודות נגרות ומסגרות, צבעים, טקסטיל וכדומה).

עיצוב: סיון קונוולינה, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il
הפרויקט הזה היה הפרויקט הגדול והמורכב ביותר שתכננתי וליוויתי עד כה. הייתה לי זכות גדולה לעשות זאת עם לקוחות מדהימים שהפכו לחברים – אנשים יוצאי דופן, ששמרו על הומור ועל רוחב לב גם בשעות הכי קשות ולחוצות שמאפיינות שיפוץ בסדר גודל כזה.

תכנון פנים ועיצוב: סיון קונוולינה
צילום: אורית ארנון

עוד על סיון קונוולינה תוכלו לקרוא כאן>>

לקישור לאינסטגרם שלנו>>
לקישור לאינסטגרם שלנו>>

השארת תגובה