כשנרכשה הדירה החדשה בגבעת שמואל היא הייתה מוכנה למגורים, אך כבר בעת רכישתה ידעו בני הזוג שהיא לא מתאימה בדיוק לצרכיהם, ומייד עם קבלת המפתח נכנסו לתהליך שיפוץ מהיר ומדוייק שיצר מרחב ציבורי פתוח ואוורירי בשילובי צבעים וחומרים שהניבו תוצאה ביתית, חמה ונעימה.

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

המעצבת ליאור לסנר משתפת בתהליך: זוהי דירת קבלן חדשה בת 6 חדרים בגודל 131 מ"ר + 28 מ"ר מרפסת בגבעת שמואל. הדיירים הם זוג בשנות השלושים, עם שני ילדים קטנים. הדירה שממוקמת בבניין בן 18 קומות, הייתה מוכנה למגורים, אך לא התאימה בדיוק לצרכי הלקוחות. הדיירים הגיעו אליי עם קבלת מפתח ולכן התהליך היה צריך להיות מהיר ומדויק. הם ידעו כבר בשלב הקניה כי הם מעוניינים לשנות אותה. היו להם מספר רעיונות והם היו פתוחים לקבלת רעיונות אחרים וחדשים. המפגש הראשוני שלנו היה מהנה וזורם והיה לנו קו מחשבה משותף.

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

מטרת העל של השיפוץ הייתה יצירת מרחב ציבורי שעומד בקשר בין חלליו. כלומר יצירת נקודות מבט ותקשורת בין פינת האוכל, למטבח, בין הסלון למרפסת, ובין המטבח לסלון. שמנו גם דגש על השארת מקום למשחק ונקודה לא פחות חשובה הייתה מטבח רחב, מפנק ונוח לבישול ודרישה לאחסון רב. המראה שרצינו להשיג הוא מודרני ונקי ובאותה נשימה חם ובייתי. הייתה חשיבות עליונה בשילובי הצבעים והחומרים בחללים השונים, ליצירת בית חם ונעים.

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

התקציב היה דינמי ונגזר מכל שינוי: נעשתה תכנית אידאלית ואז דרכה הבנו מה נותן לנו כל שינוי ומה עלותו המשוערת ולפי זה החלטנו האם הוא מתבצע או לא. לבסוף השיפוץ כולל עבודות הקבלן, הנגר, הגמרים, המיזוג, ההלבשה ומוצרי החשמל עמד על 500 אלף ש"ח. היה חשוב לנו לשבור כמה שפחות, ועם זאת להרוויח כמה שיותר.
הכניסה במקור הייתה סוג של מסדרון כשקיר אחד גובל בשכנים והשני במקלחת קטנה שמשמשת גם כשרותי אורחים.הקטנתי את חדר הרחצה שהפך לשרותי אורחים בלבד. את השטח שהרווחתי מחדר הרחצה העברתי לחלל הכניסה כך שאוכל לייצר בו ארון כניסה מפנק. את הארון לא רואים מכל חלל וכשהוא נגלה הוא בהחלט תורם לחלל ולכן בחרתי להדגישו בצבע.

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

כשעוברים את ארון הכניסה מגיעים לחלל המרכזי, ראשונה ניצבת פינת האוכל שנושקת לחלל הסלון. הדירה כולה רוצפה בפרקט למינציה בגוון אלון טבעי, לכן את פינת האוכל בחרנו בעץ בגיוון שחור – כך היא בולטת ומבודלת מהרצפה. את הקיר שמאחוריה חיפיתי בטפט עם דוגמא גאומטרית ומרקם של בד. 

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

את הסלון סובבתי ב-180 מעלות כלפי המטבח, וכך הנמצאים במטבח הם בקשר ישיר עם היושבים בסלון. ספת הסלון עשויה עור – חומר שקל לניקוי עם ילדים קטנים. הכורסא רופדה בטקסטיל כחול-אפור שמתחבר לארון הכניסה. עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

המרפסת ממשיכה את הסלון באופן ישיר ומרחיבה אותו. המרפסת רוצפה באריחי דק והוקפה בירוק שחודר פנימה ומכניס צבע לבית. במרפסת שמרנו על ריהוט בגוונים בהירים ונעימים על מנת שתשמש כרקע למתרחש בפנים הבית.

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

את המטבח שהיה קיים בצורת ר' עם אי קטן שינינו לשני קוים מקבילים. זוהי צורת מטבח פונקציונאלית ביותר שאינה משאירה פינות "מתות". האי מכיל את הכיור, המדיח, והכיריים והוא מאפשר עבודה אל מול היושבים בסלון.

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

מאחורי הכיור ואזור המדיח יצרתי מעין מחיצה בגובה חלקי שמשמשת גם להסתרת הבלגן של המטבח באזור הכיור וכמו כן לטלוויזיה ומערכת רמקולים שניצבים עליה לכיוון הספה. בהמשך יצרתי דלפק ישיבה שגם הוא מוגבה מהאי כך שלא רואים את הנעשה על האי. התכנון הזה יוצר חיץ בין המטבח לסלון מבלי להפריד את הנוכחים בחללים.
בניצב למטבח היה במקור מסדרון ובו דלת כניסה למקלחת כללית. הפריע לי מאוד שהכניסה לחדר הרחצה והשירותים ניצבת מול אזור המטבח וגם היה לי חוסר בארון לחומרי ניקוי, דייסון ופריטים נוספים. לכן החלטתי לשנות את מבנה חדר הרחצה לטובת החלל המרכזי – בחלק זה הצבתי ארון צבוע בגוון הקיר, ובו נישת בקבוקי יין בעץ.

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

בשירותי האורחים הריצוף והחיפוי הוחלפו, ועוצב מידוף מעץ אלון לכיור מונח ואחסון פריטים כגון מגבות, סבונים מראות וכדומה. מעל האסלה נבנתה נישה מעץ זהה שמטרתה דקורטיבית. 

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

חדר הרחצה הכללי עבר שינוי מבני, שיפוץ והלבשה מחדש. בחרנו ריצוף בגוון מנטה עדין ושמח, ובצורות גאומטריות. את הקירות חיפינו בגוון אבן טבעית על מנת לתת תחושת אור וניקיון. ארון לבן ופונקציונלי תוכנן והוצב בחלל זה. האמבטיה והאסלה נשארו במקומם ללא שינוי. 

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

אל מול חדר הרחצה ישנם שלושה חדרים לאורך המסדרון ובסופו נמצאת יחידת ההורים. בחדר השינה של הילדים הוחלט שלא להשקיע משאבים רבים בריהוט, שכן הילדים גדלים ואלו חדרים דינמיים. היום שני הבנים ישנים ביחד, אך סביר שבשנים הקרובות כל אחד מהם יהיה בחדר נפרד, הצורך במשחקים ירד, הצורך בפינות עבודה יעלה. ולכן הלבשתי את החדרים הללו בריהוט מאיקאה. עם זאת היה חשוב לתת טאצ' והרגשה שהחדרים מהודקים ולכן נבחרו בקפידה גוונים שונים לקירות, תמונות וטקסטיל. אלו מהווים סגירה וחום לחדרים. לכל חדר יצרתי תכנית עתידית המדמה מצב של מתבגר וביצענו תוספות חשמל בהתאם על מנת שבעתיד לא יהיה צורך בחציבות או כבלים מאריכים. 

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

חדר השינה הזוגי הוא לא רחב ולא השאיר אופציות רבות לתכנונו. לשמחתי החדר יצא מעל ומעבר לכל מה שחשבתי, בזכות זרימה ותעוזה של הלקוחות. בתכנון יצרתי ארון ארוך לאורך כל הקיר הניצב לקיר החלון, לארון זה עיצבתי ידיות עץ מלא בחריטה ולידו הצבתי פס צבירה ארוך עם ספוטים. בעוד אני חושבת על ארון בצבע לבן הלקוחה ביקשה ארון ירוק שהפך את החדר למעניין ומלא אופי. לאחר שעברו הדיירים אל הבית והותקן מאוורר תקרה מעץ, גופי תאורה והארון הרגשתי שחסר עדיין טיפול בגב המיטה והחלטנו לשלב טפט דומיננטי על קיר זה. לשמחתי הטפט הפך את החדר מלא באופי ואמירה.

 

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

את אמבטיית ההורים לא שינינו. החלטנו להשאיר את החיפויים הקיימים וארון גדול ומפנק מעץ שמכניס אופי לחלל וכמובן מתוכנן בהתאמה אישית לזוג.

עיצוב: ליאור לסנר, צילום: תמיר רוגובסקי, www.pnim.co.il

טיפ

בתהליך של עיצוב טוטאלי חשוב לא לוותר ולא להתפשר על תשתיות, ולכן לא חסכנו בשקעים, נקודות מים ואלמנטים נוספים שמאוד קשה אחר כך לחזור ולהוסיף אותם. כמו כן היה לי חשוב שלכל חלל ניתן את תשומת הלב המתאימה והכול יהיה תפור. כך לדוגמא חדרי הבנים שברובם מאיקאה קבלו צבעים מעניינים, טקסטיל, תמונות כך שהמראה יראה שלם, למרות שההשקעה בו יותר נמוכה .

עיצוב: ליאור לסנר
צילום: תמיר רוגובסקי

קבלן מבצע: אנדריי לבדב
מטבח ונגרות: פיל הויז
ספה, ספרייה מול פינת האוכל: פנטהאוז בייסיק
כורסא: בדוסה
שטיח: צמר שטיחים
ריהוט גן: שבירו
פרקט ואריחי דק: יוריסטה
חיפוי שרותי אורחים: מודי
תאורה: כלי אור, STאור
טפטים: דקורום 
מסכות: UMASQU 

השארת תגובה