אחרי 15 שנים של מגורים בדירה בת 160 מ"ר במודיעין, החליטו בעליה להעביר בה מתיחת פנים, תוך כדי התמקדות בחלל הציבורי. המטבח היווה את נקודת ההתייחסות ההתחלתית ומשם המשיכה התפיסה העיצובית של מראה בעל אלגנטיות ייחודית ולא צפויה בנוף המקומי.

עיצוב: קרן גרוס, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

המעצבת קרן גרוס משתפת: הלקוחות הגיעו אל התהליך מאוד מוכנים, אחרי שהתבשלו ברעיון הרבה זמן וחיכו לרגע המתאים. לפני השיפוץ החלל הרגיש מאוד מיושן כבד ולגמרי לא מפנק. המטבח היה מאוד קטן ולא הולם את צרכי הבית, הן מבחינת מקומות אחסון והן מבחינת משטחי עבודה. מכיוון שמיקום המטבח הוא מול דלת הכניסה, היה לי חשוב להתחיל ממנו כנקודת מוצא ולייצר את ה-WOW מרגע הכניסה. המראה שרציתי להשיג הוא בית אלגנטי במראה אירופאי חם, נקי ולגמרי לא צפוי. בית עם אמירה ייחודית שמשאירה חותם. כחלק מהתפיסה העיצובית של החלל בחרתי בניראות בקו מוקפד, תוך שילוב של חומרים כמו עץ וברזל שתמיד מייצרים אפקט מרשים. אני מאוד אוהבת לעבוד עם ברזל כי מצד אחד יש לו נוכחות מרשימה בחלל, ומן הצד השני הוא דקיק ומעודן, ולכן על אף שהוא שחור הוא אינו יוצר עומס וכבדות. עיצוב: קרן גרוס, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

הצבעוניות בבית מדודה, כאשר הפלטה השלטת מונוכרומטית עם הקפצות של צבע במקומות ספציפיים כמו בכורסאות, הכריות ומעט באיבזור המשלים. את הרכות מקבלים מהפרקט שהנחנו על הריצוף הצהבהב המיושן. הפרקט נותן מצע טבעי וחם לכל המתרחש. זהו פרקט למינציה מאוד איכותי שנראה לגמרי כמו הדבר האמיתי. הקירות נצבעו בגוון לבן מעונן למעט קיר הטלויזיה  שנצבע בגוון מוקה.

עיצוב: קרן גרוס, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

לפני השיפוץ אמנם היתה ספה גדולה, אך לגמרי לא נוחה. בני המשפחה מרבים לשבת יחדיו ולצפות בטלויזיה, ובכלל לבלות זמן משפחה וחברים בסלון. לכן תכננתי סלון מרווח, עם הרבה מקומות ישיבה. הסלון כעת מאוד מזמין ומפנק לאירוח, ובאותה נשימה אוורירי ולא מכביד על החלל.

עיצוב: קרן גרוס, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

הספה במבנה קלאסי בגימור של רגלי מתכת שחורות. בחרתי בבד ארוג המשלב שני גווני חוטים- שחור ולבן, וכך גם להדום התואם. כדי להקפיץ ולתת נגיעת צבע בחרתי עבור הכורסאות בד קטיפה עשיר כחול. שולחנות הסלון עגולים על מנת לתת מראה רך. אחד מהשולחנות בגימור שחור והשני בגימור פליז.

עיצוב: קרן גרוס, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

את הקיר טלויזיה הצבוע בגוון מוקה עיטרנו בקרניזים. את שידת הטלויזיה המסורתית החלפתי ביחידת מידוף אלגנטית מברזל, על גלגלים בשביל הטוויסט והקלילות.

עיצוב: קרן גרוס, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

עיצוב: קרן גרוס, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

שולחן פינת האוכל לפני השיפוץ היה ריבועי וקטן ולא השאיר שום רושם. היה לי חשוב שהרהיטים החדשים יהיו בעלי נוכחות ויחד עם זאת מאווררים ומסודרים בצורה מרווחת בחלל. לכן בחרתי בשולחן מלבני לפינת האוכל שיקביל לקו הספה. השולחן הוא עם פלטת אבן שחורה ורגליים דקות, והוא אחד הפריטים המיוחדים והמרגשים לטעמי בחלל. השולחן הזה הוא ייבוא מאטליה, והוא ממש כמו תכשיט יקר. בחרתי לעטר אותו בכיסאות מקטיפה בגוון חום-מוקה עם תפר בגב, שיהלמו אותו וידגישו את יופיו והם גם מיוחדים בזכות עצמם. ביחד שניהם ממש כמו יצירת אומנות.
כתפיסה עיצובית בחרתי ברחבי הבית בגופי תאורה שחורים ונקיים שלא יגנבו את ההצגה מהריהוט. רק בפינת האוכל תלינו גוף תאורה מפליז שישמש רובד נוסף להלבשה של פינת האוכל. בחרתי למקם אותו בשליש אורכו של השולחן, כדי להעניק מראה קלאסי עם טוויסט.

עיצוב: קרן גרוס, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

היה לנו רצון עז לשדרג את החלונות לפרופיל ברזל בלגי, אך מטעמי תקציב הרעיון הזה נגנז. הפתרון שהצעתי היה לעשות וילונות מאוד מרשימים שלגמרי יגנבו את ההצגה. הדרך להתמודד עם ארגזי הגלילה הפנימיים היתה על-ידי הכנת כותרות קבועות שיסתירו את ארגזי התריס, וכך בעצם להיפרד מהניראות של חלונות/פתחים סטנדרטיים כמו בכל דירת קבלן. המוט השחור, הבד הנשפך, התפירה המיוחדת והעושר הויזואלי – כל אלו גנבו את ההצגה ובן רגע קיבלה הדירה החדשה מראה של וילה. השינוי שהוילונות יצרו בחלל היה פשוט מן הקצה אל הקצה והותיר את בני הבית שמוטי לסת.

עיצוב: קרן גרוס, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

המבנה המקורי של המטבח היה בצורת "ר" כאשר האי היה ממוקם חופשי בחלל ותפס מקום מיותר. החלטתי לשנות את המבנה המקורי לצורת "ח" וזאת על מנת להגדיל את שטחי האחסון ומשטחי העבודה, ובנוסף לייצר סימטריה יפה משני צידי המטבח. לחזיתות בחרנו גוון שיושב על הרצף הדרמטי של  כחול-אפור-שחור וידיות זהב מרשימות. את הקיר המרכזי חיפיתי עד התקרה באריחים קטנים, עדינים ומבריקים עם פאזה וקישטתי בברז זהב יפהפה, מדף ברזל לדקורציה וגוף זהב קירי.
אחד משיאים השיפוץ היה רגע הרכבת המטבח. עד כמה שידעתי שבחירת גוון החזיתות הוא מדויק והכי נכון לחלל ללקוחה, היה חשש מסוים מהכהות והדרמה. מהשניה שהארגזים הגיעו והקרטון הראשון נפתח והחזיתות סוף סוף התגלו – נרשמה אנחת רווחה ענקית ובהחלט אהבה ממבט ראשון.

עיצוב: קרן גרוס, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

עיצוב: קרן גרוס, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

קיר הכניסה הארוך שבהמשך לדלת משמש כציר אורך בחלל והוא בעצם אחת הפינות האהובות עלי בבית. בחרתי לקיר הזה ויטרינת ברזל עם דלתות זכוכית וכן דפנות מזכוכית. הויטרינה משמשת הן כפריט דקורטיבי מרשים והן לצורך הצגת הכלים והאביזרים הנאים של בעלי הבית, כשהם משתקפים מכל הכיוונים דרך הזכוכית. צמוד לויטרינה בחרתי לשים מראת ענק שהסלון משתקף דרכה והיא משמשת גם כפריט סופר שימושי רגע לפני שיוצאים מהבית. את הקיר הזה חיפינו בטפט מאוד עדין שמשמש רקע נהדר לויטרינה והמראה.

עיצוב: קרן גרוס, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

היה לי מאוד חשוב שהתוצאה תהיה מדויקת. בעלי הדירה חלמו על המהלך הזה במשך הרבה שנים ורצו שינוי דרמטי, אותו לא ידעו להגדיר במילים. יצאנו לדרך כשלנגד עיניי התוצאה הנדרשת היתה לא פחות ממושלמת. הלקוחות סמכו עלי בצורה מלאה וטוטאלית והפקידו בידי את הובלת הדרך. הם סמכו עליי שאדע לקרוא בין השורות ולהגיש להם בית שהוא החלום, חלום שאותו לא ידעו להגיד במילים.

עיצוב: קרן גרוס, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

היה לי הכבוד והעונג לעבוד עם הלקוחות. הם גילו פתיחות, הקשבה, שיתוף פעולה נהדר ורצון ענק. שילוב כל האלמנטים הללו הביאו לתוצאה מדויקת ומרשימה ולשביעות רצון.

עיצוב: קרן גרוס
צילום: שירן כרמל
עוד על קרן גרוס>>

רשימת ספקים:
ריהוטים – יוסי ברקוביץ
רוזבד – וילונות
הום וורקשופ – עבודות ברזל
דומוס – פרקט
שקע ותקע – תאורה
גאיה מטבחים
אלבוס – כלים סניטריים
אקססוריז – TWO.M

SHARONARKIS

2 תגובות

  1. עינב להגיב

    אהבתי מאוד, אשמח לדעת מאיפה השטיח בסלון ומה גודלו?

  2. ניבה להגיב

    שולחן האוכל מאיטליה מיוחד ומרשים. אפשר לקבל פרטים?

השארת תגובה