לאחר מסע של חיפושים אחר בית בעל מידות צנועות, מצאו הדיירים את הנכס המתאים בישוב רמות מאיר שליד רחובות. הבית תוכנן מחדש ושופץ באמצעות שימוש בחומרים טבעיים, צבעוניות רכה, שקטה ומעושנת ובהתאמה מושלמת להרבה נוף של שדות ירוקים.

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

המעצבת ליאת הדס משתפת בתהליך: בבית מתגוררת משפחה צעירה של זוג בסוף שנות ה-30 וילדה בת שנתיים. השיפוץ הנרחב בוצע מיד לאחר הרכישה ובטרם עברו לישוב ולבית. הבית בגודל 150 מ"ר, נמצא במושב ליד רחובות, ויושב על מגרש של כחצי דונם. הוא נבחר על ידי בעליו בעקבות חיפוש ארוך ברחבי הארץ אחר בית צנוע במידותיו ובן קומה אחת, ומשאיר מקום לגינה משמעותית שתאפשר להכפיל את מרחב החיים על ידי הכפלת הפונקציות הביתיות גם בחוץ.

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

 הפעם הראשונה בה פנתה אלי הלקוחה הייתה לפני ארבע שנים, לאחר שראתה ב-XNET בית שתכננתי ועיצבתי. הוריה עמדו לפני שיפוץ כולל של ביתם במושב הבונים והיא חיברה ביננו. מאז הגשמתי להוריה את בית חלומותיהם (שאף מופיע בספר 'חיים ים תיכוניים' שפרסמתי לפני כשנה) וכשרכשו היא ובן זוגה בית ישן ומסוגר, שהתעלם מנוף השדות שמקיף אותו, אך היה מלא בפוטנציאל – פנתה אליי שוב.
כל החלוקות הפנימיות נהרסו, והוא תוכנן מחדש כך שכיווניו התהפכו. דלת הכניסה שהייתה בחזית הרחבה והמשמעותית לנוף, הוזזה לחזית הנגדית. ליד דלת הכניסה מוקם ספסל עתיק שהגיע לארץ מדרום אפריקה עם הסבים של בעלת הבית. הוא נשכח עטוף במחסן ולאחר שהתגלה האוצר זכה לריפוד חדש ומיקום מושלם.

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

הסלון מוקם מחדש עם פתחים חדשים וגדולים שמכניסים את הנוף החקלאי שעוטף אותו ביופי ירוק שמשתנה עם עונות השנה, ומייצר פתיחות ושלווה כשהעין משוטטת קדימה לקו האופק. 

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

מפלס הגינה הורם בכ-60 ס"מ על מנת להימנע ממדרגות ביציאה לגינה ולשמור על זרימה פתוחה בין הפנים לחו.. על מנת להגדיל את הנגישות וההנאה מהגינה שמקיפה את הבית מכל צדדיו הקפדתי לייצר פתחים אל החוץ מרוב האזורים בבית וחלונות ברזל ממסגרים את הפתחים. כל דלת נפתחת אל חוויה אחרת. גם למטבח דלתות רחבות אל גינת התבלינים ואל פינת ישיבה.

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

בכל פרויקט יש מערכת שיקולים מורכבת שמשכללת את הצרכים הפונקציונאליים של בני הבית, הנתונים הפיזיים והתקציב. לכן לא פחות חשוב מהצפת כל החלומות והעדפות, היא היכולת ליצר תיעדוף. ההבנה העמוקה של המתכננת והלקוחות מה הדברים החשובים והקרובים ביותר לליבם, ועל מה יסכימו לוותר על מנת לקבל אותם.
כאן הבינו הלקוחות שעל מנת לשמור את תחושת המרחב באזור הציבורי הם יוותרו על פינת אוכל ויסתפקו ביום-יום באכילה על האי במטבח. שולחן אוכל נוסף יוכלו להציב אם ירצו בחוץ, ובאירועים חגיגיים ישמש המרחב בין הסלון למטבח לעריכת שולחן אוכל גדול וזמני.

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

כשבמהלך ההריסה התגלה עמוד קונסטרוקטיבי במקום שבו תוכנן המשכה של הויטרינה, הרגעתי את הלקוחות שדווקא מאילוצים מתפתחים ברוב הפעמים הפתרונות הכי מיוחדים. ואכן, על ידי יצירת מדף בנוי מרחף לישיבה מול הנוף לצד האח, כשמתחת מסודרים עצי ההסקה, הפינה הפכה לאחת הפינות האהובות בבית.

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

הרצון לסביבה שמעודדת אינטראקציה בין-אישית גרמה ללקוחות לבקש להוציא את הטלוויזיה מהסלון. היא מוקמה בחלל פתוח שמקיים קשר עין עם הסלון ויתר חלקי הבית, מבלי שתהפוך למרכז החיים. בעתיד אם תגדל המשפחה, יהיה קל לסגור את החלל ולהפוך אותו לחדר נוסף.

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

ממול פינת המשפחה, שירותי האורחים ולצידם ארון השרות ומכונות הכביסה. מאחר שחדר השירותים פנימי ואין לו חלון לחוץ, מוקם חלון גבוה בקו התקרה על מנת להבטיח זרימת אוויר ואור.

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

חדר ההורים פונה גם הוא אל הנוף, כשמהחלונות הנמוכים שממול המיטה נשקפים השדות החקלאיים. ארון הכיור פתוח לחלל, אך בלתי מורגש מאחר ומהמיטה לא ניתן לצפות בו.

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

ממול ארון הכיור איזור הרחצה הרטוב שמופרד בחזית זכוכית חלבית, כשאת הרצפה והקירות מחפים אריחי ענק דמויי בטון.

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

המקלחת הכללית רוצפה באריחי אבן בגוון ניטרלי כשאת הקירות מחפים אריחים בכחול מעושן עם גלזורה שמקנה להם עומקי גוון משתנים ותחושה מימית.

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

בחדרה של הבת חלון ישיבה נמוך עם מגירות אחסון לצעצועים,  מוקף בארונות הבגדים בגוון ורדרד עדין, סמוק וכמעט בלתי מורגש. כזה שיתאים לכל גיל ושלב בחיים.

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

דלת יציאה לאיזור נוסף בחצר מגדילה בהרבה את מרחב החיים והמשחק. אין ספק כי ככול שתגדל, תהנה הדיירת הצעירה לארח ותרבה להשתמש בה.

עיצוב: ליאת הדס, צילום: אביב קורט, www.pnim.co.il

בתהליך העבודה שלי, ה-DNA של הבית מתגבש כבר בשלבים הראשונים של התכנון, כך שכשמגיעים לשלב ההלבשה של הבית בחירת פריטי הריהוט והתאורה מאוד טבעית וקלה. מאחר שבעלת הבית ואני חולקות טעם דומה ואהבה משותפת לאותם חומרים וגוונים, ידעתי מהרגע הראשון שכל חלק ההלבשה של הבית יהיה קל ומהנה.
בעלי הבית מספרים שמבחינתם ההצלחה היא בכך שהם מרגישים בבית בחופשה תמידית. החללים בבית הם מרווחים אבל גם אינטימיים, הבחירות החומריות והאסטטיות בו הן על-זמניות והקפדתי על חיבור למקום ויצירת חלל שמלא בפשטות אלגנטית.

עיצוב פנים: ליאת הדס
צילום: אביב קורט
עוד על ליאת הדס>>

נגרות: גל דרור
דלת כניסה מפירוק: דלתות פאיז
ריצוף, חיפוי וכלים סניטריים: נגב
קמין: אורן ואמיר חימום
שטיחים וכריות נוי – בדים TLV
ריהוט חוץ: קנה קש
מנורה מעל האי: סטודיו ויהי
כלי מיטה: FINE LAB

דקובריקבאנר

השארת תגובה