המעצבת הילה פרי משתפת: הבית, שגודלו 180 מ"ר וניצב על מגרש של 350 מ"ר, נבנה במסגרת הרחבה בקיבוץ בשרון הצפוני. בתחילת הדרך, בני הזוג חלמו על בית שישמש את שתי בנותיהם הבוגרות, כשכל אחת מהן תזכה לקומה פרטית משלה לתקופה של מספר שנים. אך עם התקדמות התכנון, חל שינוי משמעותי בהחלטות: הזוג זכה במגרש ייחודי המשקיף לנוף של שדות אינסופיים, והחלטה נחרצת התקבלה – הם יעברו לבית החדש בעצמם, וישאירו את הבית הישן מאחור.
המעבר לבית החדש היה מבחינתם הזדמנות להתחלה חדשה, מקום שבו הם יוכלו להזדקן בנוחות. בני הזוג, שנמצאים בשנות ה-50 לחייהם, ביקשו לחשוב קדימה ולתכנן בית שיהיה נגיש ונוח גם בעוד שנים רבות.
השינוי בתכניות הביא לכך שקומת הקרקע הפכה למרחב אישי ומפנק לבני הזוג, בעוד הקומה העליונה עוצבה כיחידה נפרדת עבור בתם. בני הזוג אוהבים מאוד לארח, ולכן הרחבתי את המטבח, פינת האוכל והסלון. היה חשוב לי ליצור תחושת מרחב נוחה שתשמש אותם ואת אורחיהם.
אחת ההחלטות הראשונות בעיצוב הייתה השימוש במשרביה ירוקה שהפכה לפריט מרכזי בכניסה לבית. המשרביה הייתה עבור הלקוחה אהבה ממבט ראשון. כבר בשלב התכניות ידעתי שהיא תתפוס מקום מרכזי ותשפיע על הצבעוניות והאווירה בבית כולו.
המשרביה הכתיבה את בחירת גווני הירוק בסלון ואת האריחים המצוירים במטבח. המטבח עצמו עוצב בשילוב של לבן ועץ, שמעניקים תחושת ניקיון ומרחב. האריחים המצוירים – שממוקמים בפס אחד בלבד – מוסיפים נקודת צבע עדינה אשר משתלבת עם הסגנון הכפרי והמיוחד של הבית.
כבית שנבנה במסגרת פרויקט קבלני, היו מגבלות תכנוניות שלא יכולנו לשנות, אבל מצאנו פתרונות יצירתיים לכל בעיה. בין הפתרונות – התקנת מזגן נסתר מעל ארונות המטבח במקום מזגן עילי, ושדרוג פרופילי החלונות שהעניקו מסגרת מושלמת לנוף הנשקף מהם.
אי הישיבה הרחב הוא נקודת תצפית נפלאה, שממנה אפשר לראות את הסלון, ואפילו את השדות המרהיבים שגווניהם משתנים בהתאם לשעות היום.
היה חשוב לי לדאוג שהבית יתאים לצרכיהם המשתנים. המעברים בבית הורחבו, דלתות הפנים הותאמו לסטנדרט רחב יותר, והבית כולו תוכנן כחלל שטוח ונגיש לחלוטין.
גם המדרגות הפנימיות בבית עברו תכנון מחדש וסגירה כ"חדר מדרגות", שאיפשר גישה נפרדת לחלוטין לקומה העליונה. פתרון זה, שמעניק פרטיות מלאה לבת המתגוררת בקומה העליונה, הותיר את הקומה התחתונה שטוחה, נגישה ונטולת מדרגות.
חיבתה של הלקוחה לגווני תכלת השפיעה על העיצוב בחדרי הרחצה. בחרתי אריחים מצוירים קלאסיים בגוונים דהויים, כדי לשמור על מראה שיהיה עדכני לאורך שנים קדימה. המטרה הייתה ליצור חללים פונקציונליים אך יפים, כאלו שלא יימאסו על הדיירים גם בעוד עשור.
חדר השינה של בני הזוג פונה לשדות, והוא תוכנן מתוך מחשבה שיוכל להעניק תחושת שלווה מקסימלית. חלון גדול במיוחד מאפשר לדיירים ליהנות מהמראה הפסטורלי גם מהמיטה, והמקלחת הצמודה נפתחת לחצר, מה שמוסיף לתחושת הפינוק והחיבור לטבע.
מעבר לעיצוב הפנים, גם בחצר הבית הושקעה מחשבה רבה. עבדנו בשיתוף עם אדריכלית נוף, ויחד יצרנו פינות קסם שמתאימות לשעות שונות ביום. החצר, המחולקת לאזורים שונים, מעניקה לבני הבית חוויית חוץ עשירה ונעימה.
ימי הקניות התנהלו בצורה חלקה, הודות לשיתוף הפעולה והפתיחות של הלקוחה. זו הייתה חוויה מיוחדת לעבוד עם לקוחה שתמיד הגיעה באנרגיות טובות ועם נכונות להקשיב. לאורך כל התהליך הרגשתי את האמון המלא של הלקוחות בי, וזה איפשר לי ליצור עבורם בית שעונה על כל הצרכים שלהם, וגם מספק תחושה של חלום שהתגשם.
טיפ מהמעצבת
עיצוב: הילה פרי
צילום: הגר דופלט
לאתר של הילה פרי>>
לעמוד הפייסבוק של הילה>>
לאינסטגרם של הילה>>
לכרטיס העסקי של הילה>>
עוד על הילה פרי>>
מטבח ועוד פריטי נגרות: אדהם כבהא
כלים סניטריים: אלוני
אריחים במטבח: רוחמה שרון
סלון, פינת אוכל, שידת טלוויזיה: הבית של עידה
תאורה: טורקיז, טרנדלייט
שטיח במסדרון: השטיח האדום
חדר שינה: Simply Wood
משרביה ירוקה מברזל: ענבל אריחים מצוירים
אדריכלות נוף: חנה וגיא טבק