שיתוף פעולה יצירתי של האדריכלית מור קושיצקי שהייתה אחראית על עיצוב הפנים ומעצבת הפנים ומלבישת הבתים לירון ורדי גלר שהייתה אחראית על הלבשת הבית, הפך את הבית שבו מתגוררת המשפחה כבר כ-20 שנים לבית החלומות, תוך כדי הגדרה מחודשת של החללים והגדלת הפתחים שמכניסים כעת את כל הירוק פנימה.

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.ilלירון ורדי גלר ומור קושיצקי משתפות בתהליך: בבית בבני עטרות מתגוררים אילנית וגיל ביחד עם שלושת ילדיהם המתבגרים. הם בנו את ביתם לפני כ-20 שנים, ולפני עשור שיפצו את קומת החדרים. הם פנו אלינו כדי לתכנן מחדש את קומת הקרקע כי התכנית המקורית לא ענתה על דרישותיהם. גודל הבית כ-200 מ"ר על מגרש בגודל של חצי דונם, והוא מחולק לקומת מרתף, קומת קרקע וקומת חדרים. בקומת הקרקע ממוקמים המטבח, סלון, פינת האוכל וחדר הכביסה עם שרותי האורחים. בקומה א' ישנם ארבעה חדרי שינה ושני חדרי רחצה.

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.il

הלקוחות הגיעו אלינו דרך עבודות קודמות שלנו והיה קליק כבר מההתחלה. במפגש הראשון עשינו תיאום ציפיות על התהליך והמטרות שנרצה להשיג. דיברנו על החיים בבית, על הבעיות הקיימות ועל החלומות. כשנכנסנו לבית בפעם הראשונה, הרגשנו אוירה קודרת של הבית – תקרה נמוכה, חושך, חלונות קטנים ובזבוז של חללים ללא מטרה. תקציב השיפוץ הגיע לכ-1.2 מיליון שקלים.

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.il

הבקשה העיקרית של בעלי הבית הייתה אוירה מזמינה ונעימה יותר, ומיקסום החלל כך שלכל מקום יהיה שימוש. הם ביקשו המון מקום אחסון כי זה משהו שהיה חסר להם. כבר במבט ראשון היה ברור שצריך להגדיל את הפתחים בבית למקסימום האפשרי כדי להכניס אור טבעי. לא ניתן היה לשנות את גובה התקרה הבנויה ולכן עשינו מאמץ להשתמש בהנמכות תקרה רק במקומות שבהם ההנמכה הייתה נחוצה למיזוג האויר. 

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.il

חלל המדרגות ממוקם במרכז הבית ולכן החלטנו לשים דגש על האזור הזה. התכנית הייתה להחליף את המעקה למשהו נקי, אבל עדיין עם הרבה נוכחות. השימוש בברזל שחור עם רשת יצר את האוירה והסדר שרצינו – הפרדה בין חלל המדרגות לפינת האוכל, ובו-זמנית שימוש כמעקה וספרייה עם ארונות לאחסון. הרעיון היה לפתוח את החלל ללא קירות או אלמנטים שאוטמים את הזרימה. 

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.ilהעץ המקורי של המדרכים במדרגות היה מייפל צבוע בגוון כהה ואנחנו המלצנו לשייף את הצבע ולהשאיר את הגוון הטבעי של המייפל. מכיוון שבעל הבית הוא גם איש עבודה עם המון סבלנות, הוא זרם עם הרעיון ובתקופת הקורונה עם כל הסגרים, היה לו זמן פנוי לבצע את זה. התוצאה יצאה בדיוק כמו שקיווינו, צבע נעים ורך.

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.il

אחד האתגרים העיקריים היה לעבוד עם פלטת הצבעים שהלקוחות רצו, אשר ברובם היו גוונים מאד קרים והיינו צריכות לשלב אותם כך שהתוצאה הסופית תהיה בית חם שנעים לשהות בו. הצבעים הקרים שנבחרו לחלל המרכזי שימשו בסיס שעליו יכולתי "לצייר" עם ריהוט ואקססוריז בצבעים חמים. הכנסנו אור טבעי בשילוב תאורה פנימית שיצרו איזון בגוון המתקבל בבית. מאחר וכל הפתחים של הבית הוגדלו, היה חשוב להכניס את הצמחיה שבחוץ, העצים היפים והפרדסים של המושב לתוך האווירה בבית, כך שהגוונים הירוקים ישתלבו בהתאמה מושלמת עם הגוונים הקרים שבחרנו.  

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.il

אל הספה הארוכה בגוון אפור שעומדת בחלל בזכות עצמה הותאמו כורסאות בצבע בורגונדי. מאחר והלקוחות אוהבים יין, ואף בעלי מקרר יינות, השילוב של הצבע נתן לחלל גוון יוקרתי עם שיק וחיבור לאהבה הגדולה שלהם. הכריות והשטיח משלבים גווני אפור עם גווני אדום סגול כתמתם, ומשלימים את התמונה. 

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.il

במטבח הלקוחות ביקשו להגדיל, לשנות סגנון וליצור מקום שכיף לבשל ולהיות בו. שלושת הילדים אוהבים לבשל בבית, והמשפחה מבלה זמן רב סביב המטבח. הקווים שנבחרו למטבח הם נקיים ומודרנים, נעשה משחק בין שחור, אפור, בטון ועץ. הבחירה בלוחות גרניט ספציפיים ומדוייקים כמשטח עבודה וחיפוי קיר הם שעשו את ההצגה. 

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.il

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.ilבקשת הלקוחה היתה ליצור חלל גדול יותר לאירוח ובהתאם לכך בחרנו שולחן אוכל מעוצב בסמוך לספרייה שעליה מונחים פריטי נוי וכלים מאוחסנים. הלבשת הספריה על ידי כלים צבעוניים וצמחייה מעניקה שיק וסטייל לפריט הייחודי הזה. אחותה של הלקוחה פיסלה עבורה במיוחד לבית החדש – אגרטל שהונח במקום של כבוד באחד המדפים בספריה, ונתן במה לאהבת האחיות ולקשר ביניהן.

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.il

גם בחדר כביסה החלטנו לעשות שינוי על ידי כך שהורדנו את שרותי האורחים ואיחדנו את שני החדרים. כך הרווחנו עוד מקום לאחסון באמצעות ארון גדול שחוצץ בין האסלה לשאר החדר. המשכנו בחלל הזה בקו של גוונים בסיסיים עם רצפה בשחור-לבן וארונות מעץ בירץ'. גם דלת הכניסה לחדר כביסה/שרותי אורחים היא מברזל שחור, וזה נותן עוד עומק והמשכיות לחלל.

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.il

ימי הקניות התנהלו לפי כל חלל והצורך שהתגלה במהלך השיפוץ. את בחירת החומרים עשינו בתחילה, ולאחר שסגרנו ריצוף, סניטריה אלומיניום וכדומה עברנו לבחירות של הריהוט. ידענו שייקח זמן בתקופת הקורונה עד שיגיעו הדברים, לכן לקחנו מקדם בטחון לכל פריט ופריט. את האקססוריז השארנו לסוף, על מנת לקבל תמונה ברורה של הבית ולהשלים את התמונה עם אביזרים מתאימים שייתנו את הטון הסופי.

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.il

עיצוב פנים והלבשת הבית: לירון ורדי גלר, אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי, www.pnim.co.il

היה כאן שיתוף פעולה מדהים עם הלקוחות, חיבור ורצון הדדי שכל הפרוייקט יצליח. הדברים נעשו בצורה מכבדת, נעימה ומתקשרת מאוד. ההצעות שלנו התקבלו תמיד באהבה והלקוחות סמכו עלינו וידעו שהם בידיים טובות. 

אדריכלות ועיצוב פנים: מור קושיצקי
הלבשת הבית: לירון ורדי גלר
צילום: גלי פלג

גרניט: שיש גטניו
עבודות ברזל בהתאמה אישית: VALEX
תאורה: GLOW, מחסני תאורה
שולחן פינת אוכל: ID design
ספה: ביתילי
אקססוריז: פלורליס, רויתוש בשוהם

תגובה אחת

  1. מיכל הגב

    בית מקסים. איזה פרופיל לחלון ולדלת?

השארת תגובה