האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף חברו יחדיו לשיתוף פעולה שכלל שיפוץ בבית בן 25 שנים ברעננה. המטרה הראשונית שניצבה לנגד עיניהן הייתה להנגיש באופן מלא את קומת הקרקע עבור בת המשפחה, באופן שיבטיח זרימה נוחה עבורה ועצמאות בפעילויות היום-יום.

תכנון ועיצוב: האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

האדריכלית רויטל אגוזי משתפת: דניאלה ואמיר, הם אנשי היי-טק בשנות ה-40 לחייהם והם גם בני משפחתי. יש להם 3 ילדים מקסימים (האחיינים שלי) והם עברו לפני כשנה לבית פרטי בן 25 שנים ברעננה. המטרה העיקרית בפרויקט הזה הייתה להנגיש באופן מלא את קומת הקרקע של הבית עבור הבת רוני (בת 8) שמסתייעת בכיסא גלגלים.
מעצבת הפנים נורית מור-יוסף משתפת: במהלך שלב התכנון הקשבנו ולמדנו את הצרכים של רוני. רצינו להבטיח שכל פרט ופרט בבית יהיו נגישים עבורה, החל מיצירת פתחים גדולים שיאפשרו ניוד קל ועד להבטחת עצמאות בפעולות יומיומיות כמו לקחת צלחת בכוחות עצמה, מבלי לפתוח מגירות מסורבלות. 

תכנון ועיצוב: האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

רויטל: הבית בעל 4 מפלסים וכולל 6 חדרים מרווחים. השטח הבנוי משתרע על 170 מ"ר כאשר גודל המגרש הכולל הוא 370 מ"ר.  אחד האתגרים המרכזיים שניצבו בפנינו היה להנגיש את הבית לרחוב. בתכנון המקורי המפלס העיקרי של הבית היה גבוה ב-1.2 מטרים ממפלס הרחוב. כדי לגשר על פערי המפלסים תכננו שביל רמפה כמעט לכל רוחבה של הגינה הקדמית ולאורכה של הגינה הצדדית, ולמעשה יצרנו שיפוע מתון המאפשר ניוד נוח וקל ממפלס הבית לחניה ולרחוב.

תכנון ועיצוב: האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

כבר בתחילת התהליך הורדנו את הקיר שחצץ בין המטבח לסלון, על מנת לאפשר חופש תנועה וזרימה בין החללים ומבט פתוח לכל הבית. גם חלון המטבח הוגדל, על מנת להכניס עוד מקור תאורה טבעי ששוטף באור את הבית כולו.

תכנון ועיצוב: האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

נורית: בכל התהליך היה רגע אחד שריגש אותנו במיוחד. זה היה הרגע שבו מצאנו פתרון שהוא גם תכנוני וגם אסתטי ויצרנו מטבח יפה, נגיש ונטול חזיתות. את המטבח עצמו עיצבנו עם קורות עץ סנדוויץ' משולבים בפורניר עץ. פלטות שחורות של פורמייקה משמשות משטחי עבודה. כמו כן, שילבנו מדפי עץ נגישים ודקורטיביים סביב כל המטבח.

תכנון ועיצוב: האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

על מנת להבטיח חופש תנועה עבור רוני ויתרנו מראש על שולחן האוכל המרכזי המסורתי, ותחת זאת רכשנו שולחן מדהים במראה דמוי קונסולה, שנפתח ונסגר לפי הצורך עד לאורך של 3.5 מטרים. 

תכנון ועיצוב: האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.ilהשימוש בחומרים טבעיים היה מוטיב מרכזי והוא היה חשוב מאוד לבעלי הבית. ואכן, שיבצנו במטבח שילובי עץ יוצאי-דופן, תוך יצירת תצפית אל נוף הגינה הירוקה בעזרת חלון הנישה.

תכנון ועיצוב: האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

רויטל:  השקענו מחשבה רבה בתכנון כניסת הבית הראשית, וכפי שניתן לראות בחרנו בחירה בלתי רגילה – דלת הכניסה היא שקופה למחצה, ומובילה את מבטם של הבאים מחדר המגורים ישירות אל הגינה, שמהווה חלק אינטגרלי מהחלל הפנימי ומתכתבת איתו. 

תכנון ועיצוב: האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

תכנון ועיצוב: האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

תכנון ועיצוב: האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

נורית: כל חלונות הבית הוחלפו לפרופיל ברזל שחור-מט ללא תריסים, וכמעט בכל הפתחים שילבנו סף עץ להשלמת המראה האחיד עם חזיתות המטבח ושולחן האוכל.
את קיר הסלון חיפינו בטפט גיאומטרי שבחרנו ביחד עם המשפחה, והוא מסתיר באלגנטיות את מבואת הכניסה לממ"ד. רצינו ליצור חלל רגוע ושלו ולכן בחרנו לאיזור הסלון גוונים על סקאלת הירוק והאפור, עם נגיעות עדינות של ורוד מעושן. להשלמת מראה הפתחים בבית ייעדנו תקציב לווילונות בד המדמים מרקם פשתן טבעי, אותם התקנו על מסילות ברזל.

תכנון ועיצוב: האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

את קניות ההום-סטיילינג ריכזנו ליומיים שבהם בחרנו את כל פריטי הריהוט המאסיביים כמו גם את הטפטים והווילונות. 

תכנון ועיצוב: האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

תכנון ועיצוב: האדריכלית רויטל אגוזי ומעצבת הפנים נורית מור-יוסף, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

אנחנו מאמינות שהתכנון המוקפד והמפורט מראש ושיתוף הפעולה של בני המשפחה הם שתרמו לעיצוב המופלא, הטבעי והאוורירי. יצרנו מרחב מואר, נעים, בלתי-שגרתי ולא פחות חשוב מכך – נגיש לרוני. זו הייתה חוויה קסומה ומפרה מאוד לתכנן ולעצב ביחד עם בני המשפחה.

תכנון ועיצוב:
האדריכלית רויטל אגוזי
מעצבת הפנים נורית מור-יוסף
צילום: אורית ארנון

נגרות: נגריית אגייב ניר 
ריהוט: בדוסה
וילונות וטפטים: רוזבד 
אביזרים סניטריים, אריחים וחיפויים: עוגן 
תאורה: פתרונות תאורה Anat Shababo
חלונות בלגיים: ארטפרו – עיצובים בברזל
אביזרים: גלי ליבנה, סטודיו דפני, GOLF & Co 

SHARONARKIS

 

2 תגובות

  1. אביבית בן שמחון להגיב

    הבחירה של העץ עם שילוב ברזל מקסים וגם הטפט הירוק בחדר שנה אהבתי

  2. סיון להגיב

    בית מקסים.
    נקי.
    אהבתי מאוד.

    אפשר לשאול מאיפה שולחן האוכל?
    תודה!

השארת תגובה