הבית של הילה ומושיק בצלפון

אז אחרי ששיתפנו לאחרונה בכתבה על מחיצות שמגדירות את החלל, אנחנו מבקרות הפעם בבית שבדיוק מדגים כמה דקורטיביות פונקציונלית יש במחיצה כזו, שבנוסף לכך מעניקה הרבה מאוד אופי וייחודיות לחלל.עיצוב: נעמה עילם, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

האדריכלית נעמה עילם משתפת: בבית במושב צלפון גרים הילה ומושיק ובנותיהם גיל (8) ורוני (5). הבית תוכנן על ידי האדריכל אליאב זכרוביץ, ואני הצטרפתי כשהבית היה בשלבי בנייה ראשוניים. בבית שתי קומות בשטח כולל של כ-200 מ"ר. בקומת הקרקע נמצאים המטבח, פינת האוכל והסלון, ובצידם ממ"ד המשמש כחדר עבודה, ופינת משפחה המחוברת לסלון. בקומה העליונה נמצאים שלושה חדרי שינה, חדרי הרחצה וחדר הכביסה. את שלושת חדרי השינה מחברת מרפסת משותפת.
בהמלצת האדריכל, הגיעו אליי מושיק והילה לפגישת ייעוץ בתחילת תהליך הבנייה, כאשר חיפשו מעצבת לבחירת הצבעוניות והחומריות. כבר בפגישה הראשונה היה בינינו חיבור נעים ומוצלח, ואחריה עיצוב הבית הופקד בידיי וכלל בחירת חומריות, צבעוניות, תכנון הנגרות ובחירת הריהוט והאביזרים.
עם האדריכל אליאב זכרוביץ, שלמד איתי בבצלאל, כבר עשיתי מספר שיתופי פעולה מוצלחים, והלקוחות תמיד מרוויחים מסיעור המוחות של שני אדריכלים שונים על תכנון ועיצוב הבית שלהם.

עיצוב: נעמה עילם, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

מהרגע הראשון היה ברור לכולנו שבבית הזה הנוף הוא הדבר העיקרי, והעיצוב לא יתחרה בו. הדיירים, בעלי טעם משובח, ביקשו בית משפחתי וחם.
התקציב לעיצוב הפנים היה מוגבל, ולכן נעשה בפעימות. בשלב הראשון התרכזנו בעיצוב המבנה עצמו: בחירת החומרים לריצוף וחיפוי, הצבעוניות והחומריות של הבית מבחוץ, אלומיניום, דלתות ותכנון תאורה. בחרנו בפלטת גוונים מונוכרומטית ומעודנת, ואת נגיעות הצבע החלטנו לתת בעיקר באביזרים ובריהוט, כדי לאפשר חופש וגמישות בעיצוב גם בעתיד.
בשלב השני, שהתבצע לקראת סיום עבודות הבנייה, הוזמנו פריטי הנגרות שתוכננו במיוחד. גם בפריטי הנגרות שמרנו על צבעוניות מעודנת עם נגיעות עץ אלון מגוון, שעשינו בו שימוש במקומות שונים בבית וגם בחיפוי המדרגות.

עיצוב: נעמה עילם, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.ilבשלב השלישי, כמה חודשים לאחר הכניסה לבית, כשהדיירים למדו להכיר היטב את הבית ואת החיים שלהם בתוכו, וכאשר הסתיימו ההוצאות הגדולות של הבניה והמעבר לבית, הוזמנו פריטי ריהוט ואביזרים: הספרייה הדו-צדדית הגדולה הניצבת בין המטבח לסלון, שידת הטלוויזיה והמדף שלידה, ספה, כורסאות שידת טלוויזיה ושולחנות הקפה. גם התאורה, שתוכננה עוד בשלבי הבנייה המוקדמים, נרכשה בשלב הזה. לבסוף, כאשר הגענו ליום הצילומים של הבית עם אביזרים משלימים לצילום, הילה, שאהבה את המראה, רכשה אותם ישירות מהספקים שמהם השאלתי אותם.
בעיצוב החלל הציבורי רציתי לשמור על אופייה של הכניסה המיוחדת, הנפתח אל מול נוף החורשה שמעבר לחצר, כאשר כל המרחב הציבורי נהנה מהקשר הישיר אל הנוף. לקחתי בחשבון את הפעילויות השונות המתרחשות בו: בישול, אכילה, משחק, הכנת שיעורים, צפייה בטלוויזיה, והקפדתי לעצב כל איזור בפני עצמו ובו זמנית כחלק מהחלל הגדול יותר.
הילה ידעה מההתחלה שהיא רוצה ספה כחולה בסלון, ובחירת הצבעוניות החלה בזה. הספה נרכשה יחד עם שתי הכורסאות בהזמנה מיוחדת אצל תמיר שמואל. בבחירת השטיח נקטתי גישה שונה ופשוט הבאתי לבית שני שטיחים על מנת שהילה ומושיק יוכלו לבחור את השטיח במקום, ליד הריהוט הקיים. זו דרך שאני אוהבת להשתמש בה ולהראות שהבחירה שנראית אולי "פרועה" בעצם מתאימה נהדר לחלל, כי לפעמים מאוד קשה לדמיין את התוצאה. הצבעוניות במטבח נשארה מעודנת כאשר נגיעות צבע נוספו בגופי התאורה מעל האי שנצבעו בפנים בצהוב, ודרך האיבזור של הספריה הסמוכה לאי באביזרים, שאת חלקם יצרתי במיוחד עבורה.

עיצוב: נעמה עילם, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

בתוכנית הבניה המקורית היה מתוכנן קיר שהפריד בין המטבח לסלון. במהלך הבניה הדיירים, האדריכל ואני בחנו את החלל והגענו למסקנה שאמנם אנחנו מעוניינים בהפרדה מסוימת בין המטבח לסלון, אך גם בקשר עין רציף ביניהם.

עיצוב: נעמה עילם, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

עיצוב: נעמה עילם, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.ilלאחר תהליך ארוך של בחינת אופציות שונות, תכננתי ספריית מתכת דו-כיוונית שתהווה אלמנט הפרדה בין המטבח לסלון עם אפשרויות שימוש משני הצדדים, ושמירה על קווי המבט מעמדת העבודה שעל האי גם אל איזור המשחקים וגם לצפייה בטלוויזיה.
עיצוב: נעמה עילם, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.ilעיצוב: נעמה עילם, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

בפינת המשפחה תוכננה שידת טלוויזיה עם ספריה לאחסון חלק מאוסף הספרים הגדול של הדיירים. מולה מוקמה הספה הישנה האהובה שהיתה בסלון הבית הקודם, ומתחת לחלון נישת הישיבה חופתה בעץ אלון והפכה לאחד ממקומות המשחק המועדפים על הילדות.

עיצוב: נעמה עילם, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.ilכשהתחלנו לעבוד על עיצוב חדר השינה חיפשנו השראה לבחירת הצבעוניות והקו העיצובי. ישבנו אצלי במשרד עם מניפות ודוגמאות חומרים כאשר תפש את עיני פרח היביסקוס שנפל מהשיח בגינה. הבאתי אותו והנחתי ליד החומרים שבחרנו, והילה התחברה מייד לרעיון. את לוח ההשראה לחדר יצרתי עם הפרח עצמו, בצבעוניות רגועה עם נגיעות עץ וורדרד blush.

עיצוב: נעמה עילם, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.ilבארון הבגדים בחדר השינה תכננתי נישה לתליית הטלוויזיה, אולם לאחר הכניסה לבית הם הבינו שהם רוצים לשמור על האינטימיות והשלווה בחדר ולא להכניס אליו טלוויזיה. במקומה, בנישה שתוכננה בדיוק מול המיטה, בחרתי להציב ציור אקוורל נפלא של אישה ישנה, עבודה של האמנית שירה כלפון.
כשהילה ומושיק ביקשו ממני להגדיל את האיחסון בחדר השינה, הצעתי להעביר את ארון הבגדים ממקומו בתכנון המקורי, במבואת הכניסה לחדר הרחצה, אל הקיר שמול המיטה. היה לי חשוב מאוד לא לחסום את קו המבט שתוכנן מדלת החדר אל הנוף, ולכן תכננתי נישה בארון, ששוברת את המסה שלו ושומרת על המבט הפתוח. הנישה מחופה פורניר אלון מגוון, ותכננתי אותה בראיה כוללת של החדר בקומפוזיציה אחת עם פינת האיפור, השולחן ומדפי הספרים.

עיצוב: נעמה עילם, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

למרות שהתקציב היה מוגבל, הצלחנו לעמוד בכל היעדים שהצבנו לעצמנו. השקענו את מירב התקציב בנגרות איכותית, שתישאר בבית שנים רבות. לצידה אנחנו יכולים להחליף את הריהוט הנייד בקלות יחסית לפי הצרכים המשתנים של הדיירים.
תמיד מרגש לראות את פריטי הנגרות שתוכננו במשרד הופכים למציאות בבית הלקוח, ובפרויקט הזה הרגע המרגש ביותר היה כאשר הסתיימה הרכבת הספריה הדו- צדדית עליה עבדנו במשך זמן רב. כשראינו אותה היא היתה בדיוק מה שרצינו וחלמנו, והתאהבנו בה מייד.

עיצוב: נעמה עילם, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il
אני מאמינה שצריך לתת זמן לתהליך עיצוב הבית, לאיסוף חפצים אהובים, עבודות אמנות ומזכרות יקרות ללב. בבית הזה השקענו את רוב העבודה בתכנון הנגרות והריהוט שיהיה מותאם בדיוק לצרכי הדיירים ולמיקום המדויק, וזה הבסיס לעיצוב הבית שעדיין לא הסתיים וילך ויתעצב גם בשנים הבאות.
אני רוצה להודות שוב להילה ומושיק שהכניסו אותי לחייהם, למשפחתם ולביתם ובטחו בי. היה מסע נהדר יחד. וטיפ קטן מאחורי הקלעים של יום צילומים: לא תמיד חייבים לצאת למסע קניות על מנת לאבזר את הבית, כאן למשל הוספתי צבע על ידי אביזרים שהכנתי בעצמי, DIY לגמרי. כיף גדול.

עיצוב: נעמה עילם
אדריכלות:
 אליאב זכרוביץ
צילום: שירן כרמל
תודה ליפעת מנור על הסיוע ביום הצילום

מטבח: מטבחי זיו
ספרית ברזל דו כיוונית, שידת טלויזיה ומדף ברזל: אייטמס גלרי
נגרות: אמג'ד הנגר
ספה וכורסאות: תמיר שמואל
תאורה: כלי אור
שטיח סלון: השטיח האדום
ציור בחדר השינה: שירה כלפון
כריות ושטיחים: עד עיצובים, גלי ליבנה
אביזרים: עד עיצובים, גלי ליבנה, סוהו ו-DIY של האדריכלית

לקישור לאינסטגרם שלנו>>
לקישור לאינסטגרם שלנו>>

השארת תגובה