הבית של הלל וגלעד נבנה בהרחבה בקיבוץ גבת באיזור הגובל במטע זיתים, והתהליך העיצובי שבו הותאם לאופי הקיבוצי ואופי דייריו. כך התקבלה פשטות נקייה ומוארת בסגנון נקי-מודרני.

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il

האדריכלית סיון יתום משתפת בתהליך: הבית נבנה בהרחבה הגובלת במטע זיתים בקיבוץ גבת שבעמק יזרעאל, ובו מתגוררים הלל וגלעד. שטח הבית הוא 135 מ"ר על פני שטח מגרש של 400 מ"ר. הבית תוכנן במפלס אחד ומכיל: חלל ציבורי מרווח, יחידת הורים  מפנקת, שני חדרי שינה לילדים שאחד מהם הוא הממ"ד, חדר רחצה ושרותי אורחים.
התוכנית לקחה בחשבון אופציה עתידית להתרחבות המשפחה לקומה נוספת, ומיקום המדרגות העתידי הוכן מראש. החזית לרחוב עוצבה כחזית אטומה שמסתירה מאחוריה את אזור השירות והכביסה והבית כולו פונה למטע הזיתים שגובל מדרום למגרש.

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il

הלל וגלעד ביקשו בית מרווח ונעים, לא מנקר עיניים, בסגנון נקי ומודרני, שיהיה פרקטי ומואר. בית המותאם לאופי הקיבוצי ולאופי שלהם. לשניהם היה מאוד חשוב ההיבט התרמי של הבית והחלטנו, כבר בתחילת התהליך, שהבית ייבנה בשיטת בנייה קלה (שלד פלדה דקת דופן וקירות מבודדים) ונשקיע בחלונות איכותיים ומבודדים. שמחתי לפגוש לקוחות עם חוש אסטתי מפותח וידיים טובות שאוהבים לשפץ ריהוט ישן או לבנות רהיטים חדשים מחומרים זמינים וזולים.  

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il

ההחלטה על הבניה הקלה ובחלונות עץ של מרווין לקחה נתח נכבד מתקציב בניית הבית. לפיכך, תכננתי תוכנית פשוטה עם הפרדה ברורה בין האיזורים הציבוריים לפרטיים וסכמת תנועה ברורה בחלל. התוכנית מתחשבת ברוחות השמיים , מנצלת את משטר  הרוחות לאוורור טבעי ונותנת מענה להצללה נכונה מהשמש הישראלית החזקה.  

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il

הסגנון העיצובי שבחרנו לבית הוא מודרני עם נגיעות נורדיות. אריחי הריצוף הם בגוון בטון טבעי וחלונות העץ השחורים היוו את הבסיס העיצובי לשאר הבחירות. המטבח עוצב מפורניר עץ בשילוב ארונות גבוהים עם פינה פתוחה המאפשרת תצוגת חפצי נוי. שולחן האוכל נבנה על ידי הדיירים מפלטת עץ אורן גדולה עם רגלי ברזל. הכסאות מסביבו נאספו מיד שניה ושופצו בידיהם האוהבות.

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il

חלק מגופי התאורה נרכשו בביוטי לייט דיזיין ברמת ישי וחלקם הוזמנו מאלי אקספרס. במקומו של ארון המעילים שיותקן בהמשך, נצבעה הנישה בגוון ורוד בהיר ומוקמו מתלי עץ לתיקים וספסל עץ לנעליים.

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il

רהיטי הסלון עברו עם הדיירים מדירתם הקודמת ושודרגו באמצעות שטיח עשיר שרכשנו בשטיח האדום ושולחנות סלון של אורבן. החלל משופע בחפצי אומנות של בעלי הבית.

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il

מכיוון שזוהי בנייה קלה קיר הבטון היחידי בבית הוא קיר הממ"ד, והוא קיבל מקום של כבוד בחלל. הבטון היצוק נשאר כמו שהוא, מחוספס ואותנטי, והודגש באמצעות שני גופי תאורה.  

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il

יחידת ההורים מרוצפת בפרקט חם ומעוצבת בצניעות אלגנטית. קיר גב המיטה נצבע בגוון ורוד בהיר. הכניסה לחדר הרחצה היא דרך דלת אסם פשוטה ושידת הרחצה עוצבה בסגנון וינטג' אצל יניב פשפשים. 

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.ilאריחי הרצפה והקיר בחדר הרחצה הם אריחים זולים שקיבלו טוויסט עיצובי עם הפריסה האלכסונית במקלחון. הגוונים שנבחרו שומרים על הסגנון העיצובי של הבית: כחול כהה, אפור, לבן וורוד בהיר.
עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il
סכמת הצבעים הזו נוכחת גם בשירותי האורחים, שם בחרנו אריחים מלבניים בגוון כחול מעושן שהונחו בפריסת פישבון, שמטפסים מריצפת החדר אל הקיר, ומשתלבים נהדר עם מדף העץ של הכיור והחלון השחור.

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il

בחדר הרחצה של הילדים נבחרו אריחי וינטאג' בשחור-לבן וגם פה שידה של יניב פשפשים מעניקה חמימות לחדר הבהיר.  

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il

הדיאלוג שלי עם הלל וגלעד היה נעים וזורם, החלטות העיצוביות והפרקטיות נלקחו במשותף, תוך שיקלול כל האלמנטים ועמידה בתקציב. כל זה ניכר בתוצאה הנהדרת – בבית המקסים שבו הם גרים היום, בית שתוכנן ונבנה בדמותם והוא מואר ופתוח ונעים להתהלך ולחיות בו.

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום, צילום: עינת דקל, www.pnim.co.il

אחד הרגעים המרגשים בשבילי, הוא כשאני מגיעה לבקר בבית אחרי שהדיירים כבר נכנסו לגור בו. לראות אותם מאושרים וחיים בחללים שדמיינתי והגיתי בסקיצות שנעשו עם עיפרון על דף. לצפות בהם מתרגשים ומראים לי איך הכל עובד ומשתלב ונוח ויפה. לדעת שעשיתי את עבודתי על הצד הטוב ביותר ויצרתי בית במלוא מובן המילה. מקום לחיות בו. מקום לגדול בו.

עיצוב ואדדריכלות: סיון יתום
צילום: עינת דקל
סטיילינג לצילומים: רוית קרמש  

חלונות מרווין: חלון ירוק
ריצופים, חיפויים וכלים סניטריים: אלוני
מטבח: רגבה
שטיחים: השטיח האדום
טקסטיל, כריות ואקססוריז: פרימיטיבי – רמת ישי
שולחנות סלון: אורבן
צמחייה: משתלת שמיר, כפר יהושע
הדפסים בשירותים: אקלקט

3 תגובות

  1. נריה קליינשפיז הגב

    סיוון יתום המדהימה! ידי זהב ולב זהב…

  2. נטע הגב

    מאיפה הפינת אוכל ?

  3. מאיר הגב

    מהו התקציב שהקצבתם לפרוייקט?
    באיזו שיטת בניה קלה השתמשתם?

השארת תגובה