הבית של יפעת ומשה בגבעתיים

בדירה בגבעתיים הוסרו שלל "הפתעות" מיותרות בדמות נישות גבס, ספוטים, קריסטלים והרבה הנמכות תקרה על מנת להקליל ולפתוח את החלל הציבורי לזרימה טובה ונכונה יותר שאפשרה לאור והמרחב לתפוס את מקומם.

עיצוב: סטודיו דירתילי, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

המעצבת טל מידן מסטודיו דירתילי משתפת: בדירה בגבעתיים מתגוררים יפעת ומשה – עיתונאית וכלכלן, ביחד עם שני ילדיהם בגילאי הגן. הדירה בת 110 מ"ר, מפלס אחד, חלל משותף גדול, 5 חדרים קטנים, עם שני חדרי רחצה. התקרה נמוכה בכל הבית והיא בגובה 2.5 מ'.
יפעת הגיעה אליי דרך חברה משותפת אהובה מאוד על שתינו. מבטה של יפעת כשהגעתי לדירה החדשה היה נעוץ בי בחרדה כאילו מנסה לקרוא האם אני מזועזעת או מלאת תקווה. גיליתי לה רק כשיצאנו משם שאני לגמרי מלאת תקווה.

עיצוב: סטודיו דירתילי, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

התקציב שעמד לרשותנו היה מוגבל מאוד ללא אפשרות של מתיחת גבולות. זה אילץ אותנו מראש להחליט על ליווי מוגבל שלי – ליווי צמוד של שיפוץ החלל המרכזי ואילו את הלבשת שאר החדרים ביצעתי בנפרד ולפי שעה.

עיצוב: סטודיו דירתילי, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il
הייתה זרימה מיידית על כל רעיון טוב והפרויקט זרם בקצב טוב, עם סינכרון מושלם וגם לא חרגנו בשקל מהתקציב המקורי ואף חסכנו, כך שלקראת הסוף החלטנו להתפנק בעוד כמה תוספות קטנות שלא היינו בטוחים אם נוכל לעמוד בהן תקציבית, כמו הסבת ארון הנעליים בכניסה לקונסולה עם אחסון מגוון בטכניקה של הלבשת נגרות על נגרות קיימת.

עיצוב: סטודיו דירתילי, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

הייתה הרבה עבודה בפרוייקט הזה, בעיקר בער בי לשבור כל הנמכה מיותרת, כל נישת גבס מאוסה, לכן היה ברור שכדי להתמקד מוטב לנו לרכז מאמצים בחלל הציבורי ואת החדרים עצמם לעצב "לייט" כי מצבם ההתחלתי היה טוב בהרבה.
לאחר שגיבשנו תכנית עיצובית מפורטת, סגרנו את כל הנגרות, הזמנו כמעט את כל התאורה והטפטים מחו"ל, סוף-סוף הגיע היום והדירה התפנתה.
מייד חלש עליה גלעד ההנדימן ותוך שבועיים של שבירה, בניה מחדש, סטרס רב וצחקוקים רבים עוד יותר – הגענו לתוצאה המופלאה ששינתה את שם קבוצת הווטסאפ שלנו מ-"הבית הלבן" ל-"הבית סוף הדרך".
יפעת רצתה מאוד שתהיה ספריה מרשימה במרכז הסלון, כך שהיה ברור שהתכנון צריך להתחיל שם, גם כדי להבין תקציבית מה נשאר לנו בקופה.

עיצוב: סטודיו דירתילי, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

עיצוב: סטודיו דירתילי, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

קיבלתי הוראה מפורשת להמטיר בצבע ובנקודות חן, וליצור לדירה DNA יחודי משלה. בשבילי זו הייתה חגיגה גדולה, וכבר במשימה הראשונה שעמדה בפתחנו – הספריה, שילבנו מספר צבעים לא שגרתיים, אליהם התווספו כמו בפסיפס צבעים רבים, מהכורסה הכתומה שעברה עם הלקוחות, מהשטיח העתיק שהצליח למרות גילו לשמר צבעוניות מרהיבה, מהאמנות ששילבנו, מהבדים שבחרנו, מגופי התאורה הנועזים שליקטנו וצבענו ועוד. כל בחירה שנעשתה, נעשתה בצבע. כיאה למשפחה מלאת הומור ותשוקה לחיים.

עיצוב: סטודיו דירתילי, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

מדובר בזוג ססגוני ואינטליגנטי, גדושי הומור וחיבה לצבע, כך שלאחר שגיבשנו רשימת צרכים לחלל הציבורי, היה ברור שכל היישום ייעשה בתעוזה וצבע רבים, בין אם על ידי גופי תאורה נועזים ובין אם על ידי סגנונות צביעה לא סטנדרטיים.
במהלך עבודתנו המשותפת מכרנו את כל הריהוט המיותר של הדיירים בלוחות יד 2, ובמקומם קנינו ריהוט חלופי בלוחות יד 2. עיצוב: סטודיו דירתילי, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

החלטנו להזיז את פינת האוכל החדשה במקום ארון הקיר שעמד בסלון (!) לפני כן, ובמקומה להציב בר עם כסאות גבוהים לארוחות משפחתיות קלילות יותר. מאחר והפינה הזו היא זו שמקבלת את פני הבאים לבית – השקענו בה במיוחד עם טפט מרנין וגופי תאורה שובבים במיוחד שהוצאנו מבסיס מוארך שיוצר לפי הזמנה.

עיצוב: סטודיו דירתילי, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

עיצוב: סטודיו דירתילי, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

אני מטורפת על עמדת הבר. היא לא שגרתית, יש בה המון אומץ וצבע כמו שאני אוהבת והיא מבטאת תהליך חשיבה שליווה אותנו לכל אורך הפרויקט. נכון שהיא מיועדת לפינת אוכל סטנדרטית, אבל בחיבור אמיתי לצרכים של הלקוחות הגענו להבנה ששולחן גדול לא עושה חסד עם הפינה הזו ועדיף לנו פינת ארוחת בוקר. מכיוון שהמיקום שלה בבית כה משמעותי (ממש מול דלת הכניסה), הלכנו עם השואו עד הסוף – עם טפט גיאומטרי יפהפה, מעניין ועם זאת עם נוכחות עדינה שנותנת במה ראויה לגופי התאורה המרהיבים שלא כל אדם היה ממהר להכניס לביתו בכזו שמחה. יצאה פינה משמחת ומרגשת.

עיצוב: סטודיו דירתילי, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

נהניתי, ואף קצת הרבה התאהבתי. הייתה סינגריה מושלמת ביני לבין הלקוחות ובינם לבין עצמם שאפשרה לנו לזרום עם כל רעיון ולהגיע למציאות משוגעות בזכות פתיחות ואורח רוח. ימי ההתקנות היו מתגמלים ומשמחים והמשפחה מאושרת בביתם החדש, ללא כל זכר להיסוס שקדם לתהליך שלנו.

עיצוב: סטודיו דירתילי, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il
טיפ מהמעצבת: אם משאירים שטח פנוי ככל הניתן, נוצרת תחושת אופן ספייס שמחפה על התקרה הנמוכה עד כדי כך שאיש לא מבחין בה.

ספריה בסלון, שולחן בר, ארון כניסה, חזיתות חלופיות לקלאפה במטבח: ענת מוצרי עץ
אמנות לכל הבית: SOCIETY6
תאורה: מגוון ספקים – בארץ ובחו"ל
שטיח: ירון, שוק הפשפשים
ספה: רהיטי געש
מדפים ברחבי הסלון: רהיטי טבע
פינת אוכל: יד2
ריפוד כסאות פינת אוכל: דנדו
ואזה פרצוף: SOFI
כסאות בר: אורבן

עיצוב: טל מידן, סטודיו דירתילי
צילום: אורית ארנון

עוד על טל מידן תוכלו לקרוא כאן>>

לקישור לאינסטגרם שלנו>>
לקישור לאינסטגרם שלנו>>

 

2 תגובות

  1. דלית להגיב

    מקסים!! צבעוני ורעמן בלי להיות עמוס מידי. איזה יופי

  2. שרון להגיב

    מקסים!! בטוב טעם וסטייל

השארת תגובה