המסע העיצובי הזה התחיל לפני ארבע שנים כשפירסמנו כאן במגזין כתבה על מטבחים כחולים. כרמית וצביקה סימנו לעצמם מטבח כחול שפורסם בכתבה וכבר ידעו בוודאות עם איזה סטודיו ירצו לעבוד בתהליך העיצוב של ביתם בקיבוץ ניצנים. ומה לגבי המטבח הכחול? שם דווקא היו שינויים בדרך.

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

המעצבות ויטל פרי שלטון ומיקה אלטר מסטודיו Home lifting משתפות בתהליך: זהו בית חדש בהרחבה בקיבוץ ניצנים ומתגוררים בו כרמית וצביקה, עם שלושת ילדיהם. גודל הבית 160 מ"ר, שתי קומות. בקומת הכניסה נמצא החלל הציבורי, הממ"ד שמשמש כחדר עבודה ואירוח, שירותי אורחים וסוויטת הורים. בקומה השנייה שלושה חדרי ילדים, חדר רחצה ומרפסות.

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

צביקה וכרמית יצרו איתנו קשר בעקבות כתבה שהתפרסמה בעבר ב-Pnim והתלהבו מאוד מהמטבח הכחול שעיצבנו בדירה שפורסמה בכתבה. התגובה הראשונית שלנו למשמע מיקום הבית ניצנים הייתה כמובן "לא", מכיוון שהסטודיו שלנו ממוקם בהוד השרון, והמרחק לניצנים נראה לנו בלתי אפשרי. אבל כרמית בקסמה הייחודי שיכנעה אותנו שנעשה הכל כדי שזה יעבוד לשני הצדדים, וכך החלטנו ביחד שרוב העבודה תהיה במרכז וכך יצאנו לדרך.

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

הלקוחות הגיעו אלינו עם השראות מודרניות ופלטת צבעים מונוכרומטית עם נגיעות של כחולים בכל מיני גוונים. על אף שהבית ממוקם בקיבוץ, וככזה אולי היה מתבקש שתהיה בו נגיעה כפרית, החלטנו דווקא ללכת על קונספט מודרני-חם.
בפרויקט הזה לא היה תקציב מוגדר מראש, שכן זהו פרוייקט בנייה ויש עלויות רבות שאינן קשורות לעיצוב ולהלבשה. יחד עם זאת, לכל אורך הדרך היינו עם האצבע על הדופק, ובמקומות מסויימים נשארנו עם הסטנדרט הקבלני, ובמקומות אחרים החלטנו לשדרג.

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

האתגר שלנו היה לקחת דגם בהרחבה עם מבנה סטנדרטי שחוזר על עצמו אצל כל השכנים בשכונה, ולייצר משהו שונה ומקורי. מכיוון שמדובר בבניה קבלנית בהרחבה כל התכניות הוכנו מראש כשנתיים לפני הביצוע, היה צורך לסנכרן מראש באופן מושלם בין תכניות החשמל, התאורה, הניקוז, הנמכות הגבס וכמובן הנגרות שמשלבת גם אלומיניום ושולחן נפתח.
מתוך מספר אופציות תכנוניות שהצענו, בחרו בני הזוג את האופציה שבה הנגרות של המטבח חוצצת בינו לבין הסלון. האתגר המשמעותי ביותר בפרויקט היה התכנון והביצוע של יחידת הנגרות הזו שמפרידה בין הסלון למטבח, שמכילה בתוכה מזגן, טלוויזיה, אחסון וציוד אודיו שפונים לסלון וגם מקרר, מזווה, תנור ומיקרוגל שפונים למטבח.

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

העוגן שלנו בתהליך היה החשק העז של הלקוחה למטבח כחול. כאמור, היא גם הגיעה אלינו לסטודיו דרך כתבה במגזין PNIM על בית עם מטבח כחול שעשינו לפני כמה שנים בקיבוץ שדה יואב, אך כשהגענו לרגע האמת בפגישת ההורדה לביצוע, בני הזוג הביעו חשש פתאומי מהצבע הדומיננטי, וכך הסכמנו על קיר מטבח בצבע נועז ומטבח בגוון נייטרלי. את הארונות הגבוהים החוצצים בין הסלון למטבח בחרנו לעשות בגמר פורניר עץ אלון, ובכך להוסיף טוויסט עיצובי למטבח ולסלון וגם לחמם את המראה של הבית. בגלל שצבע המטבח הפך לנייטרלי החלטנו על גוון קיר טורקיז עמוק באזור זה והגוון הכחול עבר בטבעיות לספה בסלון. כך שמרנו למעשה על האיזון והקונספט של לוח ההשראה הראשוני, גם תוך כדי השינויים שבוצעו לאורך הדרך.

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

את הספה בחרנו לייצר ממספר חלקים כך שניתן יהיה לפרק אותה ולסדר אותה בכל מני צורות. היה חשוב לנו להשאיר את האיזור הפונה לכניסה פתוח ומאוורר, וכך נוצר הרעיון של ספה מודולרית שחלק מהקוביות שלה הן ללא גב.
את "קולקציית" הכריות (שכטר) אנחנו מרכיבות ביום הקניות הראשון בשלב ההלבשה ולא בכדי, הצבעוניות והצורניות שנבחרות יכתיבו לנו אלמנטים רבים שנבחר בהמשך. לפי הצבעוניות שהחלטנו עליה מראש בשלב הקונספט, אנחנו מתחילות בבחירת הכרית הדומיננטית ביותר המכילה בתוכה את הצבעים שנרצה שיהיו בשאר החלל, לפי הגוונים וההדפס בכרית זו נבחר את שאר הקולקציה ואת הבד לספה. בבית הזה ידענו שאנחנו רוצים ספה כחולה וזה היה הבסיס לבחירת הקולקציה.

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

חדר ההורים במקור היה מתוכנן עם מקלחת די קטנה וחדר ארונות שצמוד לה. בתכנון החדש ביטלנו את חדר הארונות ויצרנו חדר רחצה מאורך וגדול שהכניסה אליו היא דרך ארון גדול ומפנק. את הארון ייצרנו בהתאמה אישית בחברת ריביירה ועל מנת לחסוך בעלויות בחרנו ברוב הארון גמר מלמין פשוט יחסית (בצבע אפור ניטרלי) ורק לדלתות הכניסה למקלחת בחרנו בזכוכית עם רשת שהקפיצה את העיצוב של כל הארון.עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

את החדר צבענו  בירקרק נעים והוספנו יחידות מגירות וינטג' סטייל שתכננו וביצענו אצל יניב פשפשים.

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

אנחנו מאד אוהבות את מקלחת ההורים. היא מרווחת ונעימה, מעוצבת בפריסת אריחים לא שגרתית ובגוונים דרמטיים ועם זאת יש בה תחושה של ניקיון.נכנסים אליה דרך הארון מה שמוסיף על תחושת המיסתורין והתגלית.על אף שבחרנו את הקרמיקות והעיצוב שלה לפני יותר משלוש שנים, היא עדיין רלוונטית ויפה.

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

בקומה העליונה נמצאים שלושת חדרי ילדים אשר כל אחד מהם מעוצב לפי אופי הילד שמתגורר בו. הילדים בחרו אלמנטים שהם רוצים שיהיו בחדר וסביבם יצרנו את העיצוב כולו.

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

הרגע בו הכל הותקן באופן מושלם היה ללא ספק אחד המספקים עבורנו ועבור המשפחה. מכיוון שמדובר בתהליך ארוך יחסית, היה לנו וללקוחות זמן ארוך להכיר, תוך כדי הדרך הספקנו לפתח שפה משלנו וצחוקים משותפים.

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

הלקוחות מאד זרמו איתנו בפן העיצובי, קיבלו את העצות שלנו וסמכו עלינו מה שאפשר לכולנו להגיע לתוצאה המושלמת.
ביום הצילום צביקה וכרמית לקחו חופש, וכהרגלם הכינו מראש פינוקים לארוחת בוקר והיתה אווירה חגיגית ומרגשת.

עיצוב: סטודיו Home lifting, צילום: קארין רבנה, www.pnim.co.il

את הפרויקט הזה התחלנו כאשר מיקה היתה עם תינוק בן חודש וויטל היתה בחודש שמיני, הגענו כך לפגישה הראשונה עם הלקוחות ולפגישה השנייה ויטל כבר הגיעה גם היא עם תינוק. זהו גם אחד הפרויקטים הראשונים של הסטודיו המשותף שלנו, מאחר ושתינו היינו במצבים לא אידיאליים להתחלה של פרויקט החלטנו לחבור יחד, מה שלימים התברר כהחלטה מכוננת.

מטבח: גיא גולד
ארון בחדר הורים: ריביירה
שידה בחדר הורים: יניב פשפשים
ספה: בדוסה

3 תגובות

  1. אנה הגב

    בית שרוצים לחות בו . שקט אלגנטי ומרווח. העיצוב מושלם

  2. טל הגב

    בית מהמם, צבעים רגועים, לא עמוס וגם נראה פרקטי. יפה!

  3. אדם הגב

    עיצוב מדהים בשילוב צבעים, כלים, חומרים וחללים
    כל הכבוד.
    ארצה להעסיק אותם בבית החדש

השארת תגובה ל-טל

ביטול