בית פרטי ותיק בהרצליה שופץ מהיסוד, תוך כדי התגברות על אתגרים קונסטרוקטיביים, וזכה למראה עדכני, אלגנטי וחמים עם צבעוניות מאופקת ושילובי חומר וטקסטורה.

עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

מעצבת הפנים שלומית גליקס משתפת בתהליך: זהו בית פרטי בן 40 שנה בהרצליה, אשר נרכש במטרה לשפץ אותו באופן יסודי ולעבור ולהתגורר בו רק לאחר השיפוץ. בבית מתגוררים לימור וערן עם ילדיהם עידו(13), רועי(9), יובל(5).
בבית 3 קומות: מרתף, קומת כניסה וקומת מגורים, וגודלו 225 מ"ר. לבית 3 כיווני אוויר צפון-מערב-דרום וחצר היקפית והוא משקיף לחורשת אלונים. בתכנון המקורי כלל הבית מטבח סגור וקומת המגורים כללה 4 חדרי שינה זהים בגודלם עם חדר רחצה אחד.
הדיירים פנו אליי בהמלצת חברים שאותם ליוויתי בתהליך בניה של ביתם הפרטי. הפנייה אליי הייתה עוד בטרם רכישת הבית, כדי שאגיע להתרשם מהבית ולתת עליו את דעתי.

עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

התקציב שעמד לרשותנו היה של כ-1.3 מיליון ש"ח וכלל תכנון, עיצוב ושיפוץ מהיסוד של פנים הבית, המעטפת והחצר ההיקפית.
בקומת הכניסה התמקדתי בתכנון שהפך אותה לחלל גדול ורחב, בעל פתחים גדולים וזרימה בין החוץ לפנים. כמו כן תכננתי מטבח פתוח ובו אי רחב, הפונה לסלון מרווח ובו הרבה מקומות ישיבה ופינת אוכל ייעודית לאירוח.
הסגנון העיצובי עדכני ואקלקטי עם נגיעות של צבע ושילובי חומר וטקסטורה: שילוב של אפור על גווניו, עץ, ברזל שחור וכתמי צבע הבאים לידי ביטוי בגוון הבריקים והטקסטיל.
התכנון מחדש כלל הריסה מלאה של כל המחיצות הקיימות בבית בשלושת הקומות ותכנון מחדש של החדרים והחלל הציבורי, לרבות תכנון מחדש של הפתחים בבית.
העמוד הקונסטרוקטיבי, אשר מתחיל בקומת המרתף ועולה לקומת המגורים איתגר את התכנון במיוחד. בתכנון החדש מיקמתי את אי המטבח בסמוך לעמוד, והמטבח הפתוח בעצם תחום על ידי העמוד ומוגדר על ידו. בקומת המגורים עובר העמוד בחדר השינה של ההורים ובתכנון החדש הוסתר העמוד בין חדר השינה לחדר הארונות.

עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.ilהתהליך החל בבחירת אריחים לקומת הכניסה. נבחרו אריחים בגודל 120/120 בגוון אפור בטון (חזי בנק). לאחר בחירת הריצוף ניתן בעצם להגדיר ולתכנן את יתר הבחירות. המטבח תוכנן בשני פסים מקבילים: ארונות נמוכים אשר נצבעו בגוון אפור ומעליהם נתלו מוטות ברזל שחור החובקים יחידת נגרות בגוון גרפיט. מול הארונות הנמוכים אי עם משטח עץ אלון. הארונות הגבוהים נצבעו בגוון אפור ובהם "דלת קסמים" אשר מעברה חדר שירות לכביסה ולאחסון.

עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.ilעיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

גופי התאורה נבחרו ביאיר דורם עוד בשלבים מוקדמים בד בבד עם תכנון תכנית התאורה: נבחרה תאורה "טכנית" פונקציונלית על הקירות והעמודים וכן במטבח בגוון לבן נקי, ואילו גופי תאורה מעוצבים, המשתלשלים מעל האי ומעל פינת האוכל הם של חברת IL-Fanale האיטלקית.

עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il על מנת לייצר אפקט גובה בבית חופו הקירות שבין הפתחים המערביים בסלון עד התקרה, בחיפוי בריק בגוון אדום ניו-יורקי (ארק-בטון), ובכך נוצרו ארבעה עמודים בין הוויטרינות. נעשה שימוש באותו אלמנט עיצובי גם לחיפוי העמוד שבמטבח.
לפתחים החדשים שבקומת הכניסה ובקומת המגורים נבחר פרופיל אלומיניום בלגי של חברת קליל. בצד המערבי 3 ויטרינות יציאה לחצר ובצד המזרחי שלושה חלונות גדולים בעוד שהפתח הקרוב למטבח מאפשר יציאה לחצר המזרחית באמצעות דלת ציר. גוון השחור שבחרנו מדגיש ומעצים את גוון הרצפה, הריהוט והבריקים.

עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.ilפלטת הצבעים שנבחרה לבית נעה על גווני האפור. הצבעים המשלימים הם שחור ועץ בגוון אלון טבעי, אשר באים לידי ביטוי במטבח, גרם המדרגות, ריהוט משלים כמו כסאות פינת אוכל וכסאות בר, אלומיניום וכן נגרות משלימה.
נבחרו שני צבעים נוספים. האחד, גוון הבריקים בו שילוב של חום-אדמדם ופודרה, אשר שובר את המונוכרומטיות האפרפרה ומכניס חום. גוון זה חוזר ומופיע בכריות הנוי ובגופי התאורה המשתלשלים. השני, גוון המנטה בו רופדה אחת הכורסאות ואשר התווסף לפלטה במטרה לרכך ולהשלים את הצבעוניות בבית.
לסלון נבחרה ספת רביצה גדולה ועמוקה בגוון אפור כהה, ספת שזלונג בגוון אפור בהיר ושתי כורסאות – האחת בבד משולב שחור-לבן והשנייה בגוון מנטה. כמו כן, נבחר שולחן סלון עם פלטת זכוכית המונחת על רגלי ברזל אשר נרכשו בניו וינטג'.
מזנון ארוך במיוחד משולב ברזל שחור ועץ אלון תוכנן בנגרות בהתאמה, כמו כן הונחה שידה בגב ספת השזלונג, המשלבת אף היא ברזל צבוע בשחור החובק נגרות בגוון גרפיט, אשר תוכננה במיוחד לטובת אחסון כלי אירוח וספרים בחלקה העליון.

עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il.
אביזרי וכלי עיצוב אשר נרכשו בחנות תמה-שופ, ואצל מעצב המוצר אברהם ידען לצד אמנות ישראלית של האמן מנשה קדישמן והציירת תמר שבתאי-רודד מקשטים את הבית ומוסיפים אופי ונשמה.
לפינת האוכל נבחר שולחן בשילוב עץ ברזל ופליז וכסאות שחורים, אשר נרכשו בפיק אפ.

עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il
קומת המגורים וקומת המרתף חופו בפרקט אלון. חדר השינה של ההורים תוכנן כיחידה נפרדת בקומת המגורים. ביחידה חדר ארונות מרווח וחדר רחצה. קיר גב המיטה נצבע בגוון אפור כהה ומעל המיטה נתלה צילום על קנבס שצילם ערן עוד בירח הדבש של הזוג באיטליה. מול המיטה תוכננה יחידת מגירות אפורה בגוון הקיר והארון, עליה משטח עץ אלון.

עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.ilעיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

חדר הרחצה נצבע בשליכט עדין בגוון בהיר, לרצפה נבחר אריח 20/20 דמוי בזלת (חזי בנק). ארון הכיור בגוון אפור תוכנן בנגרות עם משטח עץ אלון וכיור לבן מונח. גוף תאורה פונקציונלי צבוע בשחור נתלה מעל הכיור.

עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

בחדר השינה של יובל (5) תוכנן ארון קיר בנישה ייעודית אשר נצבע בלבן, הודבקו כוכבים שחורים על הקיר ונתלו וילונות לבנים על שני החלונות. מיטה לבנה, פוף ורוד עם אוזני ארנב ושטיח בשילוב שמנת ורוד, אשר נרכשו בשמנת רהיטים הגשימו ליובל המתוקה את החלום.

עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il
בחדר של עידו (13), ארון קיר בנישה ייעודית בצבע אפור כהה באותו הגוון בו נצבע קיר גב המיטה. מדף שחור אשר נתלה על הקיר ושולחן הלימודים בחדר נרכשו באיקאה. התמונות הוזמנו באינטרנט והאוספים הוותיקים של עידו מקשטים את החדר.

עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

קומת המרתף תוכננה מראש כך שבטווח הבינוני תכיל חדר עבודה נפרד, איזור אחסון וחלל משחקים מרווח לילדים ובטווח הארוך תהפוך ליחידה נפרדת עבור הבן הבכור ועל כן הוכנה תשתית להוספת מטבח בעתיד.
אחד האתגרים המשמעותיים היה הטיפול התכנוני בחצר המקיפה את הבית. החצר הייתה מפולסת בגבהים שונים. על מנת לשמור על הפתחים של המרתף בשלושה מוקדים שונים, תוכננו חצרות אנגליות מסביב לפתחים ופני השטח עלו והתיישרו בהתאם. נעשה שימוש בדק במבוק בחצר המזרחית וצפונית.

עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.ilהיה לי מאוד חשוב שעבודת הנגרות בבית תבוצע במקצועיות רבה. הבית תוכנן על פי צרכי המשפחה וכלל נישות ייעודיות לארונות, מידות מיוחדות של ארונות בחדרי הרחצה, מטבח – לרבות יחידה תלויה מיוחדת המשלבת חומרים שונים, וכן נגרות משלימה ייחודית לחלל הסלון. על כן היה צורך לבצע נגרות בהתאמה שתיתן מענה, הן מבחינה אסתטית והן מבחינת תכנונית.
עיצוב: שלומית גליקס, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

ימי הקניות היו מרוכזים וממוקדים. לאחר שהוגדר לוח השראה ונבחרה הצבעוניות של הבית ולאחר שבחנתי ולמדתי להכיר את דיירי הבית, הצלחתי לדייק את הבחירות עד לרמת הפריטים. פריטים לגביהם התלבטנו, בין אם במידת הפרקטיות או מפאת התקציב, נשקלו מחדש ולאחר בחינת החלופות נתקבלה החלטה מדוייקת ומתאימה.

עיצוב פנים: שלומית גליקס
צילום: עודד סמדר

עוד על שלומית גליקס תוכלו לקרוא כאן>>

לקישור לאינסטגרם שלנו>>
לקישור לאינסטגרם שלנו>>

השארת תגובה