תןך כדי התגברות על האתגר הגדול מכולם – התקציב, החליטו דיירי הבית לוותר לגמרי על שיפוצו החיצוני של בית ישן שרכשו ברחובות, לטובת התמקדות בעיצוב הפנים, מתוך הבנה שלא חייבים להרוס הכל כדי להגשים את בית החלומות. 

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

המעצבות רותם סילדר ומירב צ'ירניחובסקי מ- StudioLagom משתפות: בבית ברחובות מתגורר זוג באמצע שנות ה-40 לחייהם עם 2 ילדיהם בגיל העשרה. ההורים עצמאיים בתחום החקלאות. הם קנו את בית פרטי וישן בגודל 160 מ"ר ורצו להתאים אותו לצרכיהם הנוכחיים והעתידיים. המשפחה לא התגוררה בבית לפני השיפוץ. בבית יש 2 קומות וארבעה חדרי שינה שהוסבו לשלושה.
בפגישה הראשונה הלקוחה התקשתה מאוד לתאר את הפרויקט, מה בדיוק יש לעשות בבית ואיך בוחרים מה לשפץ בבית כל כך גדול וישן עם תקציב יחסית מוגבל. לכן ליווינו אותם עוד לפני קבלת המפתחות הרשמית. הבנו מה הפוטנציאל של הבית ומהי החלוקה הנכונה לצד שמירה על אופיו של הבית. הבנו שלא חייבים להרוס הכל כדי להגשים את בית החלומות.

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

תהליך השיפוץ היה למעשה מיזוג בין הבית הותיק הקיים לבין יצירת בית מודרני עדכני, צעיר מלא בשיק עבור לקוחות שמטיילים בעולם, יודעים מה הם אוהבים ולא מפחדים מאלמנטים עיצוביים חדשים. התקציב הכולל עבור השיפוץ עמד על 500 אלף ש"ח.
האתגרים שעמדו בדרכנו היו בעיקר תקציביים. מדובר בשיפוץ מאסיבי לבית ישן עם רצון של הדיירים לעיצוב מוקפד ולכן היה צורך לקצץ במקרים מסוימים ולהשקיע יותר באזורים אחרים. מה שהוביל להחלטה לא לשפץ את החלק החיצוני של הבית.
לדייר היתה דרישה אחת שעליה לא היה מוכן להתפשר ודרשה הרבה מאוד התאמות מבחינה עיצובית ושינויים בחלל – להכניס קמין לסלון. מה שהוסיף רבות לתקציב, אך גם המון חמימות בסופו של דבר. 

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

הדיירים לא גרו בבית הזה לפני כן, אבל בבית הקודם היה חשוב להם שהחלל הציבורי יהיה חלל מרווח ופתוח, שיהיה אפשרי לראות ולשוחח מכל נקודה מבלי חסמים של קירות.
המטבח היה חלל סגור שפתחנו לחלל הציבורי. רצינו להוסיף אור טבעי והדרך היחידה לעשות זאת היתה באמצעות הגדלת חלונות המטבח.  אלו היו שני חלונות חלונות צרים וארוכים שהם מוטיב חוזר בבנייה הישנה, והם הוגדלו כלפי מעלה כדי להכניס אור טבעי לתוך הקומה המרכזית של הבית. שאר חלונות הבית נותרו כשהיו.

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

לבקשת הדיירים יצרנו אי ללא ישיבה, לדבריהם, אין צורך בשתי פינות אוכל במרחק כל כך קטן ולכן נבחר שולחן עץ גדול ומאסיבי להיות פינת האוכל הבלעדית של הבית. אנחנו מאוד אוהבות את התוצאה שהתקבלה במטבח. בעיקר את משטח העבודה שלו – אנחנו מאוהבות בו. מדובר בבחירה מנצחת שמשלבת גם יופי, גם פרקטיות וגם רעננות.

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.ilבחרנו עבור הארונות התחתונים צבע תנור אפור-גרפיט, שהסתבר לאחר מספר חודשים בשיחה עם הלקוחה שהוא קצת בעייתי. מדובר בחזית שהיא מאוד מאוד יפה חיצונית, אבל דורשת תחזוקת ניקיון קפדנית.

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

עוד שינוי מבני מאסיבי נעשה בחדר השינה של ההורים שם חוברו יחדיו שני חדרים ועוד תוספת קטנה של מסדרון. כך נוצרה סוויטה מפנקת ורחבת ידיים בגודל 25 מ"ר. המרחב מאפשר פרטיות והעיצוב המודרני-מינימליסטי בגוונים הבהירים מעניק תחושת רוגע. עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.ilהדיירים העדיפו לוותר על חדר ארונות ובמקום זאת להכניס ארון רחב ידיים לתוך החדר. בפינה מיקמנו פינת ישיבה אינטימית ושקטה.

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

חדר הרחצה הוא למעשה הגשמת חלומה של בעלת הבית שביקשה לדמות ספא מפנק באמבטיה שלה. וכך נעשה מקלחון כפול עם שני ראשים גדולים במקלחת משותפת.

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

בחרנו אריחים דמויי שיש בשילוב עם ארון מעץ אגוז וברזל, ליצירת מראה אלגנטי בחלל גדול של 6 מ"ר. הגודל נשאר כמעט כמו החדר המקורי, אך מכונת הכביסה והמייבש הועברו לחדר כביסה וזה יצר מקום נוסף. 

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

גם חדר השירות נמצא בקומת הכניסה, וגם פה מדובר בחדר גדול יותר מהמקובל. הדיירים סיפרו כי התכנית היא להזדקן בבית הזה, להישאר בו גם לאחר שהילדים יעזבו את הבית ולכן עיקר הפעילות צריך להיות בקומת הכניסה מבלי לצורך לעלות למעלה.
מתוך המחשבה הזו, גם המשרד נמצא בקומת הכניסה ונועד לשמש את האם העצמאית שעובדת שעות רבות מהבית. היה לה חשוב מאוד ליצור חלל מרווח שתוכל ליהנות משהיה בו, ומצד שני לא לנתק אותו לגמרי. ולכן שברנו את הקיר והחלפנו אותו במחיצת זכוכית ודלתות תואמות.

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

החלון בחדר העבודה זו פונה לחצר האחורית וכך כשפותחים את דלת הכניסה הנוף המתקבל הוא של הגינה. כמו כן יצרנו שם ספסל ישיבה מעץ המאפשר פינת השראה עם נוף מפנק. העיצוב לרצון הלקוחה, הוא מינימליסטי ללא מקום אחסון לדפים וחפצים, כדי לא לאגור ניירת, לדבריה. 

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

חדרי הילדים בקומה העליונה לא שונו כלל מבחינת מיקום, אלא רק עברו שדרוג עיצובי והותאמו לגילם של הילדים.

עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

הצבעוניות בבית מאוד רגועה, אך יחד עם זאת משלבת טוויטסים מדליקים שמקפיצים את החלל, על אף הצבעים המונוכרומטיים.
זהו אחד הפרויקטים האהובים עלינו. כל רעיון והדמיה שיצרנו התקבלו באהדה רבה, והיו מעט מאוד חילוקי דעות מהבחינה העיצובית. היתה פשוט כימיה נהדרת שיצרה הרמוניה בתהליך העיצובי.
עיצוב: סטודיו Lagom צילום: גדעון לוין, www.pnim.co.il

אנחנו חושבות שהכי מרגש היה דווקא אחרי כמה חודשים כשהתחלנו פרויקט חדש ברחובות, ובין לבין קפצנו לביקור קצר בבית. כשהגענו לקפה התקבלנו בחיבוקים והתרגשות, התרגשנו גם אנחנו. הדיירת סיפרה בביקור שהיא אירחה בפעם הראשונה, את ליל הסדר אצלה כי הרגישה סוף סוף שיש לה חשק לארח ולבשל. עוד היא שיתפה שנעימה להם השהייה בבית והם מתגאים בו. הפידבקים החיוביים מהלקוחות והתחושה שהבית מעניק לנו היא התמורה הגדולה ביותר לעבודה ומאוד מרגשת אותנו. 

עיצוב: StudioLagom
צילום: גדעון לוין

ayuna2

תגובה אחת

השארת תגובה