החלל המרכזי שעליו היה ברור שלא מתפשרים היה תכנון ועיצוב המטבח ועבור דיירי הבית הזה הוא ללא ספק לב ליבו של הבית. העיסוק באוכל הוא עיסוק יצירתי ומלא תשוקה שפוגש את כל המשפחה, כולל הילדים שגדלים לתוך זה. ארונות המטבח יוצרו בחלקם מהדק הישן שהיה בחצר וגם מתריסים ישנים, וייצור המטבח הלא שגרתי נעשה תחת הקפדה מלאה של המעצבת. כשמדברים על קיימות אז מתכוונים בדיוק לזה.

עיצוב: תמי שלוש, צילום: חגית גרוסמן, www.pnim.co.il

המעצבת תמי שלוש משתפת בתהליך: בבית בעין-הים בחדרה מתגוררים סיון ובועז ושלושת ילדיהם (גילאי 4-10). הבית בן כעשור, נקנה בידיעה שיעבור שיפוץ והתאמה לטעמם של הרוכשים. זהו בית דו-משפחתי, בנוי בשתי קומות, כ-80 מ"ר כל מפלס.
בקומת הכניסה מבואת כניסה, מטבח, פינת אוכל וסלון הנפתח לגינה, שירותי אורחים ויחידת הורים. המדרגות ממוקמות מול הכניסה ומובילות אל הקומה השנייה שהיא ממלכת הילדים. בקומה זו חדר רחצה, שני חדרי שינה וממ"ד, פינת משחקים וטלוויזיה.
הדיירים הגיעו אלי דרך המלצה של קולגה – שזה הפרגון הכי יפה שיש. בביקור הראשון שעשיתי בבית הקודם שלהם, נוצרה בינינו כימיה מיידית. ביתם הקודם היה עם אווירה ירושלמית ובוהמיינית, מאד מפתיע ביחס לסביבה ובכלל. זה היה בית צבעוני עם הרבה אופי המעיד על יושביו. היה ברור שהבית החדש צריך להמשיך את הקו הזה. התקציב היה כ-400,000 ש"ח. הקונספט העיצובי היה בית מוקפד אך "זרוק" שנותן תחושה של חופש להיות.

לאינסטגרם עם הכי הרבה השראה עיצובית בסביבה>>

עיצוב: תמי שלוש, צילום: חגית גרוסמן, www.pnim.co.il

כבר בתחילת התהליך היה ברור לכולנו שהמטבח יהיה לב הבית כי בועז שף חובב ומשקיע הרבה ממרצו בבישול. ארונות המטבח יוצרו באופן יפייפה על ידי Shaycle Design המשתמש בעץ ממוחזר לעבודותיו, ולצורך כך אף פירקנו את הדק הישן שהיה בחצר הבית ומחזרנו אותו ביצירת הארונות. חלקו הנמוך של המטבח ממחזר גם תריסים ישנים שהפכו לדלתות ולמגירות, וארגזים ישנים בהם השתמשנו לאחסון של תפוחי אדמה ובצל. עשינו מקום לתבלינים הרבים בהם בועז משתמש בבישול, ומקום לתליית הסירים במתלה שיצר בעצמו. הארונות הנמוכים קיבלו לכה ושמרו על גווני העץ האותנטיים ואת הארונות הגבוהים צבענו בירקרק שלא אוטם את העץ ומשאיר את יופיו גלוי. ידיות הארונות נרכשו ביעד פרזול.
קולט האדים שמעל התנור היה קולט ישן ולא אטרקטיבי שהשאירו הדיירים הקודמים של הבית, ותחת הנחייתי נצבע על ידי בועז בצבע מיוחד בגוון חלודה.
לחיפוי הקירות בחרתי לשלב 2 סוגים של אריחים בצהוב ובלבן (זהבי עצמון) וסביב התנור החלק הצמוד לשייש מחופה בנירוסטה עם מדף קטן מעץ, שמשלימה את המראה הכולל (Shaycle Design). אי המטבח בוצע על ידי בועז ממחברים של ברזל ומפלטת עץ ישנה, ונוספו לו שרפרפים עם רגלי ברזל צהובות אותם רכשנו בטורקיז האוס. גופי התאורה לבית נרכשו בטרנדלייט בחדרה.

עיצוב: תמי שלוש, צילום: חגית גרוסמן, www.pnim.co.il

רציתי לייצר קו גבול ישר בחיבור שבין הפרקט וריצוף המטבח, ואילוץ זה הוביל אותי לצבוע את קיר שרותי האורחים בשני גוונים, מה שיצר עניין חזותי שונה ומיוחד. שידה כחולה שנקנתה בטורקיז האוס מחברת בין שני החצאים. מעל השידה תלינו תמונה שהגיעה מהבית הקודם. עבור שירותי האורחים בחרנו ריצוף בשחור-לבן שמתכתב עם ריצוף המטבח, אך שונה ממנו, ואריחי החיפוי בקירות דומים לאריחי החיפוי הצהובים שבמטבח, אך הפעם בגווני התכלת. (זהבי עצמון).

עיצוב: תמי שלוש, צילום: חגית גרוסמן, www.pnim.co.il

עיצוב: תמי שלוש, צילום: חגית גרוסמן, www.pnim.co.il

נברשת השנדליר שתלויה בכניסה הגיעה עם הדיירים מביתם הקודם, שם היתה תלויה מעל פינת האוכל, וגם פה ביקשו הדיירים לתת לה מקום מרכזי. כשהגבהנו את התקרה במבואת הכניסה על ידי הסרת הנמכות הגבס של המזגנים, יצרנו עבורה מקום של כבוד. היה לי חשוב לייצר ניגוד מעניין בין הנברשת לבין הסביבה בה היא נתלתה ולהצליח לייצר את האווירה האקלקטית אליה כיוונו בני הזוג. פינת האוכל הגיעה עם הדיירים ואת הקיר שצבענו בצהוב, נתלה אוסף המפתחות הישנים של בעלי הבית.

עיצוב: תמי שלוש, צילום: חגית גרוסמן, www.pnim.co.il

ספת הסלון נרכשה בטורקיז האוס והגשימה לסיוון חלום על ספת קטיפה. גם הכורסאות, תאורת התקרה והמדף תחת הטלויזיה נרכשו בטורקיז האוס. את השטיח רכשנו בביתילי ואת מנורת הצד העומדת ב-UBJECT. שולחן הסלון נקנה אצל ילדת טבע. עבור הקיר (וגם עבור העמוד במטבח) בחרתי בצבע דמוי בטון של טמבור ואת התמונות המעטרות אותו רכשנו אצל האמנית נעמה סגל.

עיצוב: תמי שלוש, צילום: חגית גרוסמן, www.pnim.co.il

החלטתי שהספריה בפינת העבודה (תוכננה על ידי ובוצעה על ידי Shaycle Design) תמוקם במקום המעקה הישן שפורק רק בחלק הזה, ותהווה מעקה תקני ומסתור למדרגות הנמצאות מאחוריה. רציתי להשאיר מעבר של אור ואוויר בין החללים, ומתוך כך נקבע גובהה. גם החורים הממוקמים בין המדפים תומכים ברעיון הזה. תחת הספרייה מיקמנו את שולחן הנגרים שהגיע עם הדיירים מביתם הקודם.

עיצוב: תמי שלוש, צילום: חגית גרוסמן, www.pnim.co.il

עיצוב: תמי שלוש, צילום: חגית גרוסמן, www.pnim.co.il

נפרדנו מחדר הארונות וחדר הרחצה הקטנטן שהיו בחדר ההורים ובמקומם הרחבנו את החדר והכנסנו בו ארון חדש רחב וגדול המותאם לבקשות הדיירים ומשתלב בצבעי הקירות, והרווחנו חדר רחצה רחב ונעים. דלתות התריס לחדר השינה של ההורים נרכשו בוינטג' מניה ועברו שיפוץ והתאמה למפתח החדש. קיר המיטה נצבע בכחול כהה ומעטרות אותו שתי מנורות קיר שנרכשו בטורקיז האוס. מיטת ההורים הגיעה מהבית הקודם, ואת השידות הלבנות לצידי המיטה קנינו ב-UBJECT שבנתניה.

עיצוב: תמי שלוש, צילום: חגית גרוסמן, www.pnim.co.il

עיצוב: תמי שלוש, צילום: חגית גרוסמן, www.pnim.co.il

מנורת קיר ושידת טואלט, שנרכשו אף היא בטורקיז האוס, מוקמו מול מיטת ההורים.

עיצוב: תמי שלוש, צילום: חגית גרוסמן, www.pnim.co.il

בקומה השניה חידשנו את חדר הרחצה ושיפצנו את החדרים באופן מלא כולל ריהוט, תאורה ואביזרים. החלפנו דלתות בכל הבית, ריצוף וחיפוי בחדרי הרחצה ובמטבח ופרקט למינציה ביתר החללים.
הוספנו מזגנים חדשים ורכשנו מכשירי חשמל, ריהוט רב, גופי תאורה, פרטי טקסטיל וחפצי נוי. האתגר הכי משמעותי היה לעבוד בגבולות התקציב. בכל פעם מחדש אני נוכחת עד כמה חשוב להתפשר במקומות הנכונים ולהתעקש על הדברים שצריך. אחת הפשרות שעשינו היתה לוותר על החלפת המדרגות והמעקה, ולנסות "לבלוע" אותן בעיצוב הכולל כך שלא יטרידו את העין.
החוויה העיצובית הכוללת של הבית הזה היתה עונג אחד מתמשך. הקשר הנעים שנוצר ביני ובין הדיירים, האמון המלא שנתנו בי וההערכה שלהם לכל שלב הם לא מובנים מאליהם ושמחו אותי מאד.

עיצוב: תמי שלוש, צילום: חגית גרוסמן, www.pnim.co.il

שוב ושוב אני נוכחת עד כמה משמעותי המקום הזה עבורי כמעצבת. עד כמה האמון של הלקוחות בי ובתהליך מאפשר לעוף רחוק, להעיז, ליצור ולדמיין ובסוף להגשים חלומות.
סיון ובועז יקרים, הלוואי שירבו לקוחות ובני אדם כמותכם, היה כיף אמיתי.

עיצוב: תמי שלוש
צילום: חגית גרוסמן

עוד על תמי שלוש>>

לקישור לאינסטגרם שלנו>>

תגובה אחת

  1. טליה הגב

    בית מקסים! מהיכן הרצפה עם ה"כוכבים"? וממה היא עשויה?

השארת תגובה