כאשר הדיירת מחוברת לסגנון האורבני והדייר העדיף להישאר קרוב אל הסביבה הכפרית, החליטו המעצבות מעיין מנור ורוית רזניק מסטודיו Details על השילוב בין שני הסגנונות והשאירו גם הרבה מקום לירוק שבחוץ להיכנס הביתה.

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

מעיין ורוית משתפות: בבית מתגוררים קרן ועמית, עם שלושת ילדיהם (בגילאים: 10,15,17). המשפחה התגוררה בבית כ-7 שנים לפני השיפוץ. זהו בית פרטי בגודל 180 מ"ר, על מגרש 500 של מ"ר.
בקומת הקרקע יש סלון, מטבח, חדר משפחה, 2 חדרי ילדים, חדר רחצה, חדר כביסה ופרגולה רחבת ידיים. בקומה העליונה סוויטת הורים הכוללת חדר רחצה וחדר ארונות, ובנוסף, חדר שינה של הבת שכולל חדר רחצה. מרפסת רחבת-ידיים משותפת לשני החדרים.
הדיירים הגיעו אלינו כי אהבו את האקלקטיות והייחוד העיצובי של הפרוייקטים שלנו. המפגש הראשוני היה נעים וקולח, פגשנו זוג מקסים, ממש מלח הארץ, והחיבור ביננו היה מיידי. לאחר בירור מעמיק לצורך הבנת הצרכים, הסגנון ואורח החיים של המשפחה הוחלט להתמקד בעיצוב בית בסגנון אורבני עם נגיעה כפרית.

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il
תהליך העיצוב החל בתכנון החלל המרכזי, כפועל יוצא של הצרכים שזוקקו במהלך תהליך התכנון והגדיר את חלוקת החלל הציבורי. זאת בנוסף לפיתוח החוץ שכלל שליכט חיצוני, בניית גדר, מיקרוטופינג בכניסה ופרגולה במרפסת האחורית.
קרן, שמתגעגעת לעיר הגדולה, חיפשה קווים עיצוביים בעלי תוכן אורבאני, ואילו עמית שמחובר לאדמה, דאג להשאיר אותנו על הקרקע הכפרית. התוצאה היא השילוב בין השניים. רצינו להשיג מראה פתוח ומזמין אשר מאפשר לחוץ ולמרחבים הירוקים להיכנס הביתה, תוך שימוש בחומריות הכוללת בטון וברזל בשילוב עץ.
הבית עבר שיפוץ מאסיבי הכולל: שינוי בגודל הפתחים, החלפת חשמל ואינסטלציה, אלומיניום, נגרות ייעודית – מטבח, פתרונות אחסון, חדרי רחצה, ריצוף ופרקטים.התשתית הצבעונית שנבחרה לבית היא של שחור ולבן בשילוב אפורים ועץ. הבחירה הייתה משותפת והלקוחות מאוד התחברו לצבעוניות אשר אוזנה באמצעות הצמחייה הירוקה העוטפת את הבית בשפע והטקסטיל צבעוני.
בקומת הקרקע הרחבנו פתחים והוספנו חדשים – בסלון תוכנן חלון גדול ומרווח עם ספסל ובמטבח נוספה דלת יציאה לאזור הישיבה בחוץ.

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

הרעיון של אדן חלון רחב בחלון הנוסף שפתחנו בסלון נבע מאילוץ קונסטרוקטיבי. קרן ועמית לא התלהבו מהרעיון, אבל הסכימו לשתף איתנו פעולה. אפשר להגיד שהיום זו אחת הפינות האהובות עליהם בבית.

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il
תכננו מחדש את המטבח כך ששולחן האוכל נמצא במרכזו והופך להיות לב הבית. פינת האוכל הזו היא אהובה במיוחד. היא לב הבית, הכי פתוחה ומזמינה, כייפית ובלתי מחייבת.

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.ilעיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

חדר המשפחה הופרד באמצעות נגרות ייעודית המאפשרת אחסון מרווח מצד אחד, ומהצד השני צפייה אינטימית בטלוויזיה ללא הפרעה למתרחש בחלל המרכזי.

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.ilעיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

חדר הרחצה שופץ והותאם לילדים שגדלו בינתיים – את האמבטיה החליף מקלחון מפנק והחלל עבר שיפוץ יסודי התואם לקו העיצובי של הבית.

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.ilעיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

חדרי השינה של הבנים עוצבו מחדש, ומביאים לידי ביטוי את התחביבים והאופי הייחודי לכל אחד. מהחדר של הבן הגדול הוספנו דלת יציאה לחצר המאפשרת פרטיות.

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

גרם המדרגות המחבר בין הקומות חודש באמצעות שיוף וצביעת השלחים והמעקה.

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il
גם הקומה העליונה עברה מתיחת פנים כללית הכוללת שיפוץ חדר הרחצה של ההורים, החלפת פרקט לפרקט עץ, תכנון תאורה ונגרות ייעודית.

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

המרפסת שעד כה לא היתה בשימוש חופתה באריחים מצויירים והפכה להיות חלק מזמין ובלתי נפרד מהקומה.

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

ימי הקניות התקיימו בעיקר עם קרן, בשילוב רוח גבית של עמית, והיו מהנים ביותר. התכנון המוקדם היה מאוד מהודק והחזון היה מגובש וברור לכולנו. בזכות העבודה המקדימה של זיקוק הסגנון, החומריות והצבעוניות קבלת ההחלטות בשטח במהלך ימי הקניות התנהלה בצורה הרמונית ונעימה.

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

האתגר הכי גדול, שהוא תמיד גם המפתח להצלחת הפרוייקט, הוא לבנות מערכת יחסים טובה עם הלקוחות, אשר מבוססת על אמון מלא, דיאלוג פורה ועבודת צוות.
החוויה העיצובית של הבית היא מאוד שלמה, מרגיעה, מאוזנת ומאזנת. השילובים הצבעוניים והחומריים מאוד מוקפדים, אך נותנים תחושה מאוד קלילה ובלתי מחייבת.

עיצוב: סטודיו Details, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il
הרגע הכי מרגש (והיו הרבה כאלה) היה ביום הצילום שבו לקחו חלק קרן והילדים ו"דיגמנו" לנו את החיים בבית. האווירה הנפלאה שהייתה באותו יום שיקפה את האהבה והנינוחות של בני הבית. זו בעצם המטרה וזהו הסיפוק האמיתי שלנו כמעצבות – שידרוג איכות החיים.
עיצוב: סטודיו Details
צילום: שירן כרמל

עוד על סטודיו Details תוכלו לקרוא כאן>>

קבלן: אורן שמולביץ
סניטרים, פרקטים, ריצוף וקרמיקה: ויה ארקדיה
תאורה: סטודיו וואט, קרן אור, PAS NORMAL
שולחן פינת אוכל: The Butcher's Furniture
ספה: בדוסה
שולחנות סלון: טולמנס דוט
שטיחים: צמר שטיחים

OAK2

תגובה אחת

  1. לימור להגיב

    שלום,

    אשמח לדעת מהיכן ספת הרביצה.

    תודה

השארת תגובה