השיפוץ בבית של רוזלי וסולי בהוד השרון התחיל בעקבות רצון לתקן נזילה שהייתה במטבח, אבל משם הוא המשיך לשיפוץ מקיף שכלל אפילו את חלקו החיצוני של הבית. בני הזוג הם במקור מאוסטרליה, ובעלי טעם ייחודי מאוד ולא שגרתי, ובחרו לשפץ את ביתם בקונספט מחוספס עם הרבה אהבה לצבע וחומר.

עיצוב: קרן בר, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

המעצבת קרן בר משתפת: בבית בהוד השרון מתגוררים רוזלי וסולי – זוג בשנות השישים-שבעים, טופי הכלבה ופאט-קאט החתולה. הבית בשטח של כ-200 מ״ר, בעל 5 חדרים ובן 2 קומות. הדיירים היו הלקוחות הראשונים שלי לפני שבע שנים, והכרנו לראשונה כשנולד בני הבכור ונזקקתי לעבור טיפולי שיניים הגעתי למרפאה שלהם.

עיצוב: קרן בר, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

הקונספט הוא וילה טוסקנית בעלת אופי מחוספס. לבני הזוג שהגיעו מאוסטרליה, יש טעם שאינו שגרתי לארץ. הבית שלהם היה מלא ברהיטי עץ ייחודיים ופרטי אמנות שונים. הם ביקשו להפוך את הבית לוילה איטלקית שתדגיש את האהבה שלהם לצבע וחומר. לכל אורך הפרוייקט היה לי חשוב לשלב חומרים טבעיים, לדוגמא גרניט במטבח, עץ מלא במטבח ובריהוט ואקססוריז צבעוניים ואמנותיים כמו הכריות והאמנות על הקירות. התקציב עמד על 700,000 ש״ח וכלל גם את השיפוץ חיצוני של הבית – השביל המוביל לבית, חידוש השערים, בטון מחולק בחניה, רענון הגינה, חידוש של הדק וצבע. 

עיצוב: קרן בר, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

לפני ההלבשה, הסלון היה מלא ברהיטים כהים וגדולים. רוב הרהיטים הוחלפו או עברו לחדרים. נשארו רק שתי שידות עתיקות יפיפיות. האתגר הגדול בסלון, היה לבחור רהיטים שיאפשרו לכל המשפחה המורחבת לשבת יחד בסופי שבוע, מבלי להעמיס על החדר יותר מידי ומבלי להוציא את הפסנתר כנף. שתי הספות הגדולות הוחלפו ובמקומן הוצבה ספה אחת גדולה. הספה שנבחרה בעלת קוים מודרנים ורגלי ברזל מודרניות, בשילוב בד בגוון חמרה, ששובר את המראה המודרני ומוסיף לה חמימות. לידה שתי כורסאות רחבות עליהן יכולים לשבת מבוגר וילד או שני ילדים.

עיצוב: קרן בר, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

הכורסאות רופדו בשילוב של בד טורקיז יחד עם בד בהדפס פרחים טרופי נועז. מכיון שבני הזוג חששו שלא יהיה מספיק מקומות ישיבה לכל האורחים, הוספנו הדום בבדים תואמים שיכול לשמש כמקום ישיבה נוסף. בני הזוג כל כך אהבו את ההדום, שאחרי מספר שבועות, הזמנו הדום נוסף. התמונות, האקססוריז והכריות לוקטו בקפידה, תוך שימת דגש על פריטים אמנותיים, צבעוניים מהארץ ומהעולם.

עיצוב: קרן בר, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

המטבח בעצם היה המקור לכל השיפוץ בשל נזילה שהרסה את הארונות וחילחלה מתחת לריצוף. המטבח המקורי היה מאוד מסורבל, כמעט ללא משטח עבודה ועם אחסון לא נגיש למרות שהיה מאוד גדול. בין ארונות המטבח הפרידו מחיצות גבס כאלמנט דקורטיבי, והן תפסו הרבה מקום על חשבון אחסון.
תכננתי את המטבח בדגש על יצירת מקומות אחסון נגישים, הגדלת משטח העבודה תוך שמירה על כשרות (הפרדה בין בשר וחלב, כיור כפול, כלי פסח וכדומה). בכל סופשבוע, המטבח הוא הלב של הבית ומתארחים בו הילדים והנכדים (בין 20-30 איש על בסיס שבועי). החלל הגדול של המטבח, מאפשר למשפחה לבשל ולארח באותו חלל. 

עיצוב: קרן בר, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

הבחירה הראשונה למטבח ולמעשה לכל הבית, היתה הריצוף. בני הזוג השתוקקו להחליף את ריצוף השומשום המקורי, שכן ראו עליו כל לכלוך ולא ניתן היה לנקות אותו כראוי. חרשנו שלל אריחים בגווני אפור, בז׳ וגרז׳ במספר חנויות. עד שמצאנו אריח טרה קוטה 90×90 בגוון אדמה עם כתמים ושפשופים רבים. הוא כמעט נראה כמו אבן טבעית ומוסיף המון אופי לבית. הריצוף החדש נראה כאילו נלקח מוילה בטוסקנה ולא ניתן לראות עליו לכלוך כלל.
במרכז המטבח, תכננתי שטיח מרוצף מאריחים מאויירים עם מראה משופשף ועתיק ונראה כאילו נלקחו מפירוק. השטיח מגדיר את המיקום של פינת האוכל ו״מקרב״ בין שני חלקי המטבח. פינת האוכל ממוקמת מעל לשטיח – שולחן מעץ מלא עם ספסל תואם בצד אחד וכיסאות בשילוב עץ וברזל בצד השני. השטיח הזה הוא האלמנט היחיד שהתעקשתי לגביו. חששתי שבלעדיו, השולחן יראה קטן מידי והפרופורציות לא יהיו נכונות. בני הזוג מאוד חששו מהשטיח המקובע וכמעט קיבלו רגליים קרות, אבל הסברתי את נחיצותו והיום הוא האלמנט שהם הכי אוהבים במטבח.

עיצוב: קרן בר, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

לאחר שהריצוף נבחר, נבחרו גם החזיתות למטבח. בני הזוג התלבטו בין מטבח מעץ לבין מטבח בצבע ירוק זית. החלטתי לשלב את שני הצבעים – הירוק בצד הגבוה של המטבח והעץ בצד הנמוך של המטבח.

עיצוב: קרן בר, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

הצד הנמוך מאופיין בקוים נקיים, בעוד הצד הגבוה, עם עיטורים כפריים. למשטח העבודה היה לי חשוב לבחור בחומר טבעי כמו גרניט או קוורץ. הדיירים התאהבו באבן גרניט בעלת אופי סוער וגידים רבים ואפילו התלוו אליי כדי לבחור את הלוח במפעל. היה ממש קשה להחליט מבין הלוחות השונים, אבל בסוף הצלחנו למצוא את האחד.

עיצוב: קרן בר, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

עיצוב: קרן בר, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

שירותי האורחים הם קטנים ולכן הוחלט להמשיך את אריח הטרה קוטה של הרצפה לתוך השירותים בכדי לשמור על מראה אחיד. לחיפוי הקיר נבחר אריח מאוייר בעל מראה דהוי ומשופשף. האריח בגודל 100×100 כך שכמעט ולא רואים את החיבור בין אריח לאריח ונוצרת אשליה שמדובר באריח אחד גדול לאורך כל הקיר.
כיור לבן מעוגל ומונח על משטח בוטשר עם ברז פליז שמשלים את המראה המיוחד. מעל לכיור, מראה גדולה לאורך כל הקיר שמייצרת אשליה של חדר גדול יותר. 

עיצוב: קרן בר, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

המקלחת הכללית ממשיכה את הקו העיצובי של הבית. גם כאן, נבחר אריח מאוייר לריצוף, הפעם בגוונים של כחול וצהוב ובמראה דהוי ומשופשף. הפעם האריח מחפה את הרצפה ואת הקיר של האסלה והכיור. הקיר נמתח לאורך כל החדר ומעליו מדף עץ אלון שעליו ניתן לשים סבונים ופריטים דקורטיביים.
כאן נבחר ארון אמבטיה בצבע כחול נייבי עם משטח בוצ'ר ומעליו כיור מעוגל גדול. הפריט המיוחד ביותר בחדר הוא גימור של מיקרוטופינג בגוון צהוב חרדלי. מיקרוטופינג מגיע בדרך כלל בגוונים אפורים. הקבלן של הפרוייקט גיוון את המיקרוטופינג כך שיקבל את הגוון הצהוב הייחודי. 

עיצוב: קרן בר, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

המקלחת בחדר ההורים עברה שיפוץ חלקי. הארון, הכיור והברז המקוריים נשמרו בעוד הריצוף, החיפוי, המקלחת והשירותים הוחלפו. כך נשמר איזון מעניין בין הישן לחדש. למקלחת ההורים בחרנו בדגם נוסף מתוך הסדרה של האריחים המאויירים המשופשפים. הפעם בגוון כחול לבן. במקור, התכנון של האריחים היה ישר, אבל כשהגיע הזמן לרצף, גילינו בשטח שיהיה קשה ליצר את הניקוז עם חיתוכים יפים. ולכן, הוחלט לסובב את האריחים ב-45 מעלות, מה שייצר עניין. הקיר והתקרה של האמבטיה נצבעו בכחול תואם לריצוף. 

עיצוב: קרן בר, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

מכיוון שמדובר בבחירות נועזות ולא שגרתיות, ימי הרכישות היו מלווים בדיונים לוהטים לגבי האלטרנטיבות השונות. הייתה חשיבות גדולה להתאמה בין הצבעים הנועזים ושלל החומרים השונים, כך שיתגבשו לידי עיצוב קוהרנטי והרמוני ולא יראו כמו גיבוב של חומרים. החלום שלי כמעצבת הם לקוחות עם טעם ססגוני שאינו נכנע לטרנדים ומשקף את האישיות.
טיפ מהמעצבת: השיפוץ הזה התחיל מרטיבות במטבח ותפח לשיפוץ מלא כולל החוץ. כשמגיע השיפוץ, הרבה פעמים נפתח התיאבון לעוד. חשוב לשקף זאת ללקוחות ולוודא שהם מודעים לעלויות ולמשמעויות של הרחבת השיפוץ.

עיצוב: קרן בר
צילום: שירן כרמל 

רשימת פריטים
אריחי טרה קוטה: ויה ארקדיה
אריחים מאויירים: חזי בנק
מטבח: נגריית עץ לנו
ארון אמבטיה כחול: יער פביו
פינת אוכל: רהיטי בוצ׳רס
ידיות: גולדשטיין
אמנות וכריות: תמר ברניצקי
אקססוריז ועציצים: גלי ליבנה, Oblibop
ספה וכורסאות: בדוסה
גרניט: פרביטל
מראות: זוית
תאורה: הגלריה לעיצוב תאורה
וילונות: רוזבד 
קבלן מבצע: פול דקור

2 תגובות

  1. קרן בר הגב

    כמה כיף שבית בעיצובי מתפרסם במגזין הנחשק שלכן. המון תודה!

השארת תגובה