בבית בבני ציון יצרה המעצבת סטפני גריב מרחב שמח ומלא באופי באמצעות הרבה תשומת לב לטקסטיל, הצבע, אביזרי הנוי והטקסטורות, והביאה לידי ביטוי את אהבתם של דיירי הבית לאמנות.
עיצוב: סטפני גריב, צילום: עוזי פורת, www.pnim.co.il

המעצבת סטפני גריב משתפת בתהליך: פגשתי את זאב ורוני לראשונה בבית במושב בני ציון. מאוד התרשמתי מהבית – הוא גדול, ומרווח וכולל קומת כניסה, קומה נוספת ומרתף. שבועיים לאחר הפגישה הראשונית יצאנו לדרך לשיפוץ עם תקציב של 200,000 שייח אשר כלל 2 חדרי אמבטיה (קרמיקה,ארונות), צביעה בכל הבית, אמנות, ריפוד ספה וכורסאות, אביזרי נוי, כסאות חדשים בפינת האוכל, מזנון ושטיחים.

עיצוב: סטפני גריב, צילום: עוזי פורת, www.pnim.co.il

בכניסה לבית, מייד מבחינים בקיר מפריד בין הסלון למטבח עשוי מלייסטים מעץ אשר עוצב במקור על ידי המעצבת שרון אלה. הקיר מפריד בין המטבח לסלון. הבית היה מאופיין בטונים מאוד רגועים מבחינת צבעים, אך יחד עם זאת כל פריט אובחן בטוב-טעם ונבחר בקפידה. אחת החלטות המרכזיות היתה לשמור על הספה הקיימת והכורסאות, אך לרפד אותם מחדש. את הבדים לריפוד מצאנו בשכטר (יבוא מחו״ל) ושלחנו את הכל לריפוד. המשכנו בחיפוש שטיח והחלטנו ללכת על משהו צבעוני וגדול.

עיצוב: סטפני גריב, צילום: עוזי פורת, www.pnim.co.il

מכיוון שהבד של הספה הוא כחול ודומיננטי, והספה גדולה (4.5 מ׳) החלטתי להמנע משימוש נוסף בכחול בסלון. בנוסף, החלטנו לפרק את המזנון הקיים בסלון וללכת על מזנון מעץ וברזל. מאוד התלבטתי אם ללכת על ברזל צבעוני או ושחור ובסופו של דבר בחרתי בשחור ואת הצבע הכנסנו דרך חפצים שהנחנו על המזנון.

עיצוב: סטפני גריב, צילום: עוזי פורת, www.pnim.co.il

בגלל שהקיר המפריד במטבח בנוי מכל מיני גוונים של עץ וכחול, החלטתי שבמטבח לא נשתמש בגוונים כחולים, אלא ליצור קונטרסט מעניין  באמצעות שימוש בצבע צהוב חלמון.

עיצוב: סטפני גריב, צילום: עוזי פורת, www.pnim.co.il
בפינת האוכל החלטנו לשמור על השולחן ולהחליף את הכסאות בלבד, שגם איתם לא רציתי להשתולל עם הצבעים, כי הם ממוקמים בסמוך לספה. לכן בחרנו כסאות שחורים וריפוד שחור.

עיצוב: סטפני גריב, צילום: עוזי פורת, www.pnim.co.il

לרוני וזאב היו בבית לא מעט יצירות אמנות שידעתי שאני רוצה לשמר ולשלב בעיצוב הבית. את השולחנות בסלון החלטנו להשאיר וגם את השידה מעץ לאורך המדרגות אותה אבזרנו בחפצים צבעוניים. באמצע התהליך, רוני וזאב טסו לטיול משפחתי ביפן לשלושה שבועות והביאו איתם אמנות שממש התאימה לנו בעיצוב.
עיצוב: סטפני גריב, צילום: עוזי פורת, www.pnim.co.il
בקומה העליונה שיפצנו את חדר הרחצה של הילדים. התחלנו עם מרצפות ״שחור לבן״ והמלצתי לצבוע קיר בכתום מבריק. אחרי שבחרנו את צבע הקיר, יצרנו שידה חדשה שצבענו במיוחד בכחול פטרול. ידענו שלא נוסיף צבעים לאמבטיה אז הלכנו לחפש מראה במראה עתיק ושלחנו אותה לצביעה בשחור.
עיצוב: סטפני גריב, צילום: עוזי פורת, www.pnim.co.il
בחדר השינה של ההורים היתה מיטה עם ראש בצבע צהוב כתום ולכן החלטנו לצבוע את הקיר בצבע מוקה רגוע ונייטרלי שיתאים, וגם בכדי שאפשר יהיה לשלב חפצי אמנות צבעונית. הוספנו לחדר שידה שקופה מקרטל ושטיח פרחוני.
עיצוב: סטפני גריב, צילום: עוזי פורת, www.pnim.co.il
חידשנו את הצבע בכל הבית והצלחתי לשכנע את בעלי הבית ליצור כמה קירות מיוחדים. לבסוף, החלטנו לצבוע את הקיר בעליית המדרגות. עשינו ניסיון לצבוע בירוק, אך פחות אהבנו ובחרנו לבסוף בכחול פטרול.
עיצוב: סטפני גריב, צילום: עוזי פורת, www.pnim.co.il
ידענו שאנחנו רוצים לשלב אמנות גם על הקיר הכחול של המדרגות ורצינו משהו דומיננטי שישקף את הטעם של הדיירים. ניסינו תמונות שונות ללא הצלחה. החלטנו לוותר כרגע למרות שידענו שהבית לא יהיה מושלם וגמור בלעדי זה. כעבור מספר חודשים מצאתי הבגלריה בתל אביב יצירות שידעתי שיתאימו. מיד שלחתי לרוני וזאב צילום של העבודות וכעבור שבועיים העבודות נקנו ונתלו על הקיר הכחול. זה היה השלב האחרון בעיצוב הבית.
עיצוב: סטפני גריב, צילום: עוזי פורת, www.pnim.co.il
תהליך עיצוב הפרוייקט הזה כיפי, הדיירים מקסימים עם טעם טוב, והעובדה שלקחנו את הזמן ולא מיהרנו תרמה מאוד לתוצאה הסופית.

השארת תגובה