דירת השיכון גבעתיים עברה מהפך תכנוני ועיצובי וזכתה למראה עדכני: חדר גדול שהפך לשני חדרים, מחסן שהפך לשירותי אורחים, ויטרינה שהוחזרה וגם קורות ובויידמים שהוסרו לטובת פתיחת החלל.

עיצוב: בת חן רון תדמור, צילום: אורית אלפסי, www.pnim.co.il

מעצבת הפנים בת חן רון תדמור משתפת: בדירה מתגוררים תמר – בעלת סטודיו לפילאטיס ונעם – עו"ד וחובב מוסיקה, ביחד עם ילדיהם: עומרי בן 13 ויעל בת 12. נעם מתגורר בדירה כבר 25 שנים. כשתמר הצטרפה למגורים בה לפני 16 שנים, הדירה עברה שיפוץ חלקי (חדר אמבטיה ומטבח) שאר הדירה נשארה כפי שהייתה.
בחלוף השנים הילדים התבגרו והצורך בשני חדרים נפרדים עבורם הניע את הזוג לחפש דירה גדולה יותר, והם החליטו לחפש דירה גדולה יותר באותה שכונה. ההיצע הדל של דירות למכירה באיזור אל מול הצורך ההולך וגובר בשינוי המתבקש, הובילו אותם למסקנה שיבצעו את השינוי בדירה הקיימת. ההיכרות רבת השנים שלי עם הזוג הובילה אותם לפנייה אליי.
שטח הדירה הוא 93 מ"ר, ולפני השיפוץ כלל 2 חדרי שינה, סלון, חדר אמבטיה כולל שירותים, מטבח וחלל קטן בצורת משולש ששימש כמחסן. כאמור הדרישה הייתה – חדר להורים, שני חדרים לילדים וכל מה שניתן לעשות כדי לשפר את איכות החיים בדירה.

עיצוב: בת חן רון תדמור, צילום: אורית אלפסי, www.pnim.co.il

היה ברור שהולכים על שיפוץ מהיסוד ולרשותנו עמדו 500,000 ש"ח לצורך הריסת בוידמים, הורדת קורה, אינסטלציה חדשה, מערכת חשמל ותקשורת חדשה, חלונות, דלתות, תריסים, החזרת ויטרינה (שנסגרה בשיפוץ היסטורי) לחלל המגורים ועד לריהוט ואבזור כולל של הדירה. הכל נרכש והוחלף, למעט מכונת כביסה ותנור בילד-אין.
הצגתי בפני הדיירים מספר אופציות לשינוי, האופציות כללו מחשבה על אחסון מדוקדק של כל הפריטים – מרמת המזוודות וציוד לטיולים ועד לרמת המטאטא, פינת המחזור והגיטרות של נעם. מפינת עבודה לתמר ועד שירותי אורחים שהצלחנו להוסיף לדירה.

עיצוב: בת חן רון תדמור, צילום: אורית אלפסי, www.pnim.co.il

נעם ותמר חובבי ספרים ומוסיקה, לכן היה ברור שהכל צריך לבוא לידי ביטוי. כך נולד קיר מטבח משולב ספרייה, כך התקבלה החלטה לתלות את הגיטרה בסלון ולמצוא פינה להניח עוד גיטרה, וכך נבחרו כסאות למרפסת הסגורה כדי שאפשר יהיה לשבת ולנגן. תמר עובדת מסביב לשעון וחלק מהעבודה נעשית גם בבית. לפני השיפוץ המשרד הביתי היה על דלפק המטבח וכעת קיבלה תמר פינת עבודה משלה אל מול העצים שנשקפים מוויטרינת המרפסת.

עיצוב: בת חן רון תדמור, צילום: אורית אלפסי, www.pnim.co.il

התכנית החדשה ביטלה את הדלפק במטבח ובמקומו הגיע שולחן עגול שנפתח בעת הצורך. גופי התאורה שמוקמו בחלל הזה פוזרו באופן שלא יגבילו את פתיחת ומיקום השולחן העגול, ולמעשה יצרו גמישות לשימוש, וזאת בניגוד לגוף תאורה מרכזי שממוקם מעל פינת אוכל.
למטבח שחולק חלל משותף עם הסלון נבחר גוון נס קפה בהיר, שקיבל מענה כהה יותר בקיר הגדול שמאחורי הספה. שילוב פליז בחיתוך לייזר להסתרת קולט האדים והמזגן הוסיף עוד נדבך "חומרי" שהשתלב היטב עם גופי התאורה השחורים.

עיצוב: בת חן רון תדמור, צילום: אורית אלפסי, www.pnim.co.il

עיצוב: בת חן רון תדמור, צילום: אורית אלפסי, www.pnim.co.il

רוב פריטי הריהוט נתפרו לפי הזמנה ובוצעו על ידי נגר. לוחות הפרקט התלת-שכבתי שולבו לתוך עבודת הנגרות על מנת להגיע לדיוק בהתאמה בין החומרים.
את תכולת ה"מחסן" העברנו לארון אחסון גדול בכניסה (כולל ארון מזווה שמשמש את המטבח) ובמשולש יצרנו שירותי אורחים שכוללים גם הם ארון אחסון מעל האסלה. כל פינה בבית נוצלה עד תום.
האחסון היה חשש אחד מאד גדול עבור הדיירים. בעזרת תכניות מפורטות הצלחתי להרגיע את החששות. בכל ארון פרטתי את התכולה (שברובה נמדדה) ומיקמתי מזוודות, כסאות מתקפלים לאירוח, שואב אבק, מכלים למיחזור, ולא תאמינו, אבל עדיין יש להם מקומות ריקים.

עיצוב: בת חן רון תדמור, צילום: אורית אלפסי, www.pnim.co.il

חדר השינה המשותף שחלקו המתבגרים הפך לחדר שינה להורים. ארון קיר מפנק ושידת מגירות גדולה מהווים אלטרנטיבה מוצלחת לחדר הארונות הקודם. עיצוב: בת חן רון תדמור, צילום: אורית אלפסי, www.pnim.co.il

את חדר השינה המקורי של ההורים ומחצית המרפסת הסגורה ששימשה כחדר ארונות הפכתי לשני חדרים לילדים. שימוש בדלתות הזזה לתוך כיס בקיר הגבס סייע לי לחסוך מקום. אצל עומרי פינת הלימודים/עבודה שולבה לתוך ארון הקיר ובכך אפשרנו הצבת מיטה וחצי בחלל המצומצם.
הילדים היו שותפים מלאים לתהליך בחירת הגוונים בקירות החדרים שלהם וקיבלו יום סיור שהוקדש רק להם – בחרנו באיקאה מצעים, כריות, כיסויי מיטה וילונות ואקססוריז.

עיצוב: בת חן רון תדמור, צילום: אורית אלפסי, www.pnim.co.il

עיצוב: בת חן רון תדמור, צילום: אורית אלפסי, www.pnim.co.il

כאמור, הצלחנו להוסיף לדירה שירותי אורחים על חשבון חלל בצורת משולש ששימש כמחסן/מזווה מאד לא פרקטי. שירותי האורחים קיבלו טוויסט בעלילה ההרמונית והרגועה של בחירות הגוונים והצבעים בדירה. ירוק בקבוק וחרדל שנדגמו מאריחי הטרצו הצבעוניים שעל הרצפה ומאחורי מיכל ההדחה של האסלה טיפסו אל הקירות והתקרה.

עיצוב: בת חן רון תדמור, צילום: אורית אלפסי, www.pnim.co.il

מהפנייה הראשונית אליי ועד לסיום הפרויקט עברו 3 חודשים בלבד – על התכניות עבדנו חודש והשיפוץ עצמו ארך חודשיים. בזמן השיפוץ עברה המשפחה להתגורר בבניין שעובר תמ"א לא רחוק מהדירה. לוחות הזמנים הצפופים הכתיבו ימי סיור ממוקדים וקבלת החלטות מהירות – אין ספק שהעובדה שבני הזוג סמכו עליי בעיניים עצומות סייעה רבות לתהליך.

עיצוב: בת חן רון תדמור, צילום: אורית אלפסי, www.pnim.co.il

תהליך עיצוב/תכנון מבחינתי הוא תהליך שאותו מובילים הלקוחות. אני מאמינה שתפקידי כמעצבת הוא ללוות, לדייק, לעזור ללקוחות להגיע להחלטות הנכונות עבורם. אני מאמינה שהתהליך המורכב הזה צריך להיות זורם, נעים וחיובי. וכך כתבה לי תמר בסיום התהליך: "רוב האנשים סובלים מתהליך השיפוץ. אנחנו נהנינו. היית שותפה אקטיבית בבחירת כל פרט החל מהתכנון הגדול עד אחרונת הכריות ופריטי הקישוט על המדפים. כמה אהבנו את ימי חמישי בשוטטות אתך, כמו יצאנו לטיול שנתי."

עיצוב פנים: בת חן רון תדמור
צילום: אורית אלפסי

לקישור לאינסטגרם שלנו>>
לקישור לאינסטגרם שלנו>>

5 תגובות

  1. דלית להגיב

    מקסים!! נקי, רגוע, לא גדול אך פונקציונלי והמראה לא עמוס. יופי

  2. אאא להגיב

    דירה יפה ונעימה. האם ניתן להוסיף רשימת ספקים?

  3. יובל להגיב

    מאיפה הפינת אוכל? ומה המחיר שלה?

  4. תמר להגיב

    מתעניינת בתריסים החיצוניים. אשמח לקבל פרטים.

השארת תגובה