בעלת עסק משגשג בתחום התיירות, אשר נוהגת לטוס לעיתים תכופות לחו"ל במסגרת עבודתה, חלמה על בית שיתרחק מהאווירה של בית מלון, וייצר את התחושה הביתית של מרחב מגורים שנעים תמיד לחזור אליו בסופו של יום וליהנות מהשהייה בו בכל רגע נתון.

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

מעצב הפנים ליעד יוסף משתף: זהו ביתם החדש של זוג בשנות ה-30 לחייהם, ושני ילדיהם. הוא בעל משרד לראיית חשבון והיא בעלת עסק מצליח בתחום התיירות. את הבית תכנן עבורם אדריכל, וכשהגיע שלב תכנון הפנים הם פנו אליי עוד לפני שלב היתר הבניה. הבית נמצא באחד מישובי השרון, גודלו כ-280 מ"ר על מגרש של כ-300 מ"ר.

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

בהתאמה לצורת מגרש, הבית תוכנן כמבנה צר, ארוך ומלבני, וככזה יש בו יחסית מעט פתחים. למעשה, החלון היחיד בקומת הקרקע הוא הוויטרינה הגדולה אשר דרכה יוצאים אל המרפסת. האתגר התכנוני שאיתו התמודדנו היה הרצון שלנו לשבור את המלבניות, ולמרות המיעוט בפתחים, לייצר תחושה מוארת ומאווררת.

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

בכניסה לבית תוכננו פודסטים מרחפים מבטון ודלת כניסה צרה וגבוהה שתוכננה בקו 0 וחופתה אלומיניום שחור, כמו שאר הפתחים בבית. עם פתיחתה נגלה החלל הציבורי שרוצף אריחים דמויי בטון מחורץ.

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

את המטבח בחרתי למקם לכל אורך הקיר בצידה הימני של הקומה. בחלל הציבורי אין מחיצות והאופן שבו הם מוצבים הפריטים בחלל מייצר חוויה שונה בכל אזור ומגדיר את הפונקציות השונות. המטבח דומיננטי ועוצמתי, צבוע בגוון שחור מט, ומחובר לקוביית סרגלי עץ שבה מסתתרות דלתות בקו אפס אשר מובילות לשירותי האורחים, ומייצרות שפע של מקום לאחסון ולתשתית התקשורת.

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

מכיוון שאין הרבה חלונות, והקשר בין החוץ לפנים מצומצם יחסית, בחרנו לשלב ברחבי הקומה הרבה צמחים שמעניקים למרחב מראה מרענן ומלא חיות. לשם כך נעזרנו בשירותיה של חברת אייר בוטניקה Airbotanica  ואכן לצמחיה יש חלק לא קטן בהוויה ובתחושות שהצלחנו ליצור.

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

מול המטבח תכננתי את קיר הכוח בסלון, אותו יצרנו יחד עם נגר אומן. סרגלי העץ האנכיים מדגישים את מימד הגובה, מטשטשים את מימד הרוחב ומייצרים תחושה יותר מרובעת. בתוך פרט הנגרות הזה הטמענו הרבה מקום לאחסון.

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

פינת האוכל האינטימית ממוקמת באזור גרם המדרגות אשר מוביל לקומת החדרים. גרם המדרגות הזה היווה עבורנו אתגר ברמה הביצועית. הבחירה שלנו הייתה לייצר במדרגות מראה בטון, אך בעלת הבית חששה, ובצדק, לחפות את המדרגות בבטון חשוף מכיוון שלא מן הנמנע ובעתיד ייווצרו בו סדקים. לכן בחרנו לעבוד עם אריחי פורצלן במראה בטון אשר נחתכו בחיתוך מיוחד של 45 מעלות עם דיסק, על מנת שלא יראו ביניהם את החיבורים. מדובר במלאכת מחשבת וכדי להגיע לתוצאה הרצויה הוחלפו תוך כדי התהליך חמישה אנשי מקצוע שונים. לצד המדרגות בחרנו במעקה הזכוכית אשר מייצר תחושה בהירה ואוורירית.

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

בקומה העליונה נמצאים חדר מאסטר להורים, שני חדרי הילדים וחדר רחצה משותף. הסגנון בקומה זו הוא שונה בתכלית מקומת הכניסה. ביחס לאגף האירוח הקומה הזאת נראית כאילו נלקחה מבית אחר. בחרנו לעצב אותה בסגנון נורדי וחלקים נרחבים ממנה עטופים בעץ, כך למשל רצפת הפרקט וחיפויי העץ בחדר השינה של ההורים.

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

בכניסה למאסטר תוכננה מבואת ארונות מחופים בעץ אלון שמובילה לחדר הרחצה, שם תכננו מקלחון גדול וארון עם דלתות עץ צבועות בשחור ומשטח קוריאן. מחדר השינה ישנה יציאה למרפסת אינטימית של בני הזוג שם הם נהנים לשבת, ללגום קפה של בוקר ולקרוא.

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

חדרי הילדים עוצבו בתאם לגילם וטעמם, אך גם בהם שמרנו על קו מדויק ונקי. כך גם חדר הרחצה שלהם שאותו חיפינו באריחי גרניט פורצלן בגוון בטון. במרכזו קיר שחוצץ בין המקלחון הגדול הכולל ספסל ישיבה בנוי לבין ארון האמבט שמורכב מרהיט מחופה פורניר עץ אלון מעליו משטח קוריאן בהיר.

עיצוב פנים: ליעד יוסף, צילום: אלעד גונן, www.pnim.co.il

הצלחנו לייצר בבית הזה תוצאה המותאמת לבקשתה של בעלת הבית – מראה מהוקצע, מדויק בית שיהיה כיף לשוב אליו בסופה של עוד נסיעת עבודה לחו"ל. כזה שיתרחק מהתחושה של שהייה בבתי מלון ויעניק את התחושה האמיתית של בית ומרחב שנעים לחזור אליו בסופו של יום ולשהות בו בכל רגע נתון.

עיצוב פנים: ליעד יוסף
צילום: אלעד גונן

השארת תגובה