אחד הטרנדים הבולטים בעיצוב הבית בשנים האחרונות מציע אלטרנטיבה צרכנית מפתה – במקום לקנות חדש, למה לא פשוט לשדרג את הקיים? יותר ויותר אנשים בוחרים לקחת רהיט פשוט שקיים בבית, לעיתים כזה של איקאה, ולהפוך אותו לפריט שנראה כאילו יצא מסדנת נגרות בוטיק. הטרנד הזה, שמחבר בין קַיָּמוּת, יצירתיות ונגישות, הפך לתופעה גלובלית, והמותג הישראלי מה פאסון Ma Façon הוא בין הנציגים הבולטים שלו בישראל. המותג מציע פתרונות מותאמים אישית, שמאפשרים לכל אחד לעצב רהיט ייחודי ומדויק, בלי לוותר על טעם אישי, על איכות או על תקציב הגיוני. ביקשנו ממאיה כהן רפפורט, בעלת המותג, לספר לנו על הדרכים להפוך רהיט איקאה לרהיט בהתאמה אישית.

מתוך החיים עצמם
מאיה כהן רפפורט: הרעיון לשדרג במקום לקנות, נולד אצלי לגמרי מתוך החיים עצמם. כשהתגוררנו לפני שנים בפריז וקנינו את הדירה הראשונה שלנו שם, חיפשתי פתרונות עיצוביים שיהיו גם ייחודיים וגם בתקציב שפוי. היו לנו הרבה רהיטי איקאה, אבל רציתי להפוך אותם לכאלה שידברו בשפה העיצובית שלי. וכך, התחלתי לעצב אותם מחדש, כך שיתאימו לבית שלנו. כשחברים התחילו לבקש שאעשה את אותו הדבר גם עבורם, הבנתי שיש כאן משהו גדול יותר. אחרי שחזרנו לארץ החלטתי להקים את Ma Façon – מותג שמציע פתרון פשוט, נגיש ואסתטי לשדרוג רהיטי איקאה, מבלי להתפשר על סטייל או איכות.


ייחודיות
עבורי, עיצוב טוב הוא כזה שמצליח להיות מינימליסטי ועדיין לשדר עוצמה, מחשבה ואישיות. אני אוהבת רהיטים שמרגישים אישיים, לא כאלה שמגיעים כמוצר מדף, אלא כאלה שיש בהם בחירה, טעם ואהבה לחומר. המטרה שלי היא ליצור פריטים שנראים כמו חלק טבעי מהבית, לא כמו תוספת מוכנה מראש.
אני מאמינה שפריט אחד נכון יכול לשנות את כל האווירה בחדר. כשבסיס הרהיט גנרי, התחושה נשארת שטוחה. אבל כשהוא מקבל טוויסט אישי הוא הופך למוקד משמעותי שמספר סיפור. זו בדיוק הגישה שמובילה אותי ב־Ma Façon: לקחת משהו פשוט ונגיש כמו רהיט של איקאה, ולהפוך אותו לפריט ייחודי שמדבר בשפה של הלקוח ושל החלל



צבעים מהמניפה
מעבר לרצון ליצור רהיטים ייחודיים, חשוב לי להעניק ללקוחות חופש בחירה אמיתי מתוך מגוון רחב של סגנונות, כאשר כל סדרה מייצגת שפה עיצובית שונה. כדי לקרב את החוויה לעבודה עם נגר פרטי, אני מאפשרת לבחור כל צבע ממניפות RAL – נירלט/טמבור, מה שמוסיף מימד אישי ומדויק לכל פרויקט. הקונספט של Ma Façon מודולרי וגמיש: אפשר לבחור לשדרג רק חלק מהריהוט – חזיתות, לוח עליון, ידיות או רגליים, או להרכיב רהיט שלם בהתאמה אישית. שילוב האלמנטים יוצר תוצאה ייחודית שמתאימה בדיוק לטעם, לצרכים ולתקציב של כל לקוח. מבחינתי, זו הדרך לשלב בין יצירתיות, נגישות והקשבה, עם דיוק בפרטים וחשיבה אקולוגית, שמכבדת את מה שכבר יש ומעניקה לו חיים חדשים ורעננים.


אין חוקים
הקולקציות שלנו משתלבות בטבעיות במגוון רחב של סגנונות עיצוב, ומתאימות כמעט לכל בית. אני מאמינה שאין חוקים נוקשים בעיצוב, לא חייבים להיצמד לקו אחד, מותר לשלב, להתנסות ולהתאים את הרהיט לצרכים המשתנים של הבית והחיים עצמם. יחד עם זאת, חשוב שהרהיט ישתלב בהרמוניה בחלל שאליו הוא נכנס.
אם הבית כבר עשיר בצבעים, חומרים וטקסטורות, אני נוטה להמליץ על רהיט בגוון רגוע עם חריטה שמוסיפה עומק מבלי להעמיס. לעומת זאת, בחלל מונוכרומטי או חסר אמירה, אני מחפשת יחד עם הלקוח את הפיס המדויק שיכניס עניין, ימשוך תשומת לב ויהפוך לפריט שמאיר את החדר באור חדש.

בין נוסטלגיה לחדשנות
גם בתוך הקולקציות שלנו, הבחירה משחקת תפקיד מרכזי. כל לקוח יכול לבחור את השפה העיצובית שהכי מדברת אליו, בין אם זה המראה הנקי והרך של סדרת Bubble, שהיא פרשנות עכשווית לחזיתות חלקות עם ידית אינטגרלית, בהשראת עיצוב הרטרו של אמצע המאה ה־20, או המראה הטקסטורלי־עדין של סדרת Pattern, שמציעה חריטות מורכבות בהשראת גיאומטריה, טבע ובאוהאוס.
סדרת Bubble משתלבת היטב בגישה שלנו לעיצוב – כזו שמחברת בין עבר להווה ובין נוסטלגיה לחדשנות. היא מציעה קווים מינימליסטיים עם אלמנטים גיאומטריים רכים כמו עיגולים וקשתות, והידית האינטגרלית יוצרת המשכיות צורנית כאשר משלבים מספר רהיטים יחד.
סדרת Pattern, לעומתה, מתאפיינת במגוון דגמים עם חריטות שיוצרות אפקטים של עומק, תנועה ועניין חזותי – חלקן מדויקות וגיאומטריות, ואחרות אורגניות וזורמות. הבחירה בין הסדרות, כמו כל בחירה אצלנו, נובעת מהתאמה אישית לטעם של הלקוח, לאופי החלל ולמסר העיצובי שחשוב לו להעביר.



הפרטים הקטנים
הידיות הן כמו התכשיט של הרהיט – פריט קטן עם נוכחות גדולה וגם כאן אני מעניקה ללקוח מגוון גדול מטאוד של פריטים לשדרוג הרהיט הקיים. הקולקציה כוללת ידיות מפליז, עור טבעי, מתכת, עץ ועוד. כל אחת מהן משנה את התחושה של הרהיט כולו. ידיות שקועות או שטוחות יתאימו לרהיטים נמוכים כמו ספסלי אחסון, ואילו ידיות בולטות ודומיננטיות יתאימו לארונות בגדים או למזנונים. הלקוחות יכולים לבחור גם את מיקום הידית על הדלת, וזהו רובד נוסף של התאמה אישית.
גם הרגליים של הרהיט ניתנות לבחירה. הן סוגרות את המראה הסופי ומשפיעות מאוד על התחושה שהרהיט משדר – קליל, יציב, קלאסי או מודרני. ב-Ma Façon אנחנו מציעים רגליים מעץ מרובע או מתכת עגולה, שניתנות לצביעה בגוון מותאם אישית בצביעה בתנור. כשבוחרים רגל, חשוב לקחת בחשבון לא רק את הסגנון, אלא גם על גובה הרהיט, התחושה שרוצים לייצר ואפילו על האופן שבו הרהיט “יושב” בחלל.
בסופו של דבר, Ma Façon מציעה דרך אחרת להסתכל על עיצוב, כזו שלא תלויה בתקציבים גדולים או בקנייה מתמדת, אלא ביכולת לראות פוטנציאל במה שכבר קיים. באמצעות שילוב של פונקציונליות, אסתטיקה והתאמה אישית עד הפרטים הקטנים, אפשר להפוך רהיט סטנדרטי לפריט נגרות ייחודי שמדבר בשפה האישית של כל בית. מבחינתי המותג מציע לא רק בחירה עיצובית, אלא גישה שלמה לחיים.
לאתר מה פאסון>>
לעמוד הפייסבוק של מה פאסון>>
לחשבון האינסטגרם של המותג>>
לכרטיס העסקי של המותג>>
עוד על המותג>>
איזה רעיון!! גם זכיתי במוצר וזה לא היה מבייש שום מותג יוקרתי.
שרות עם המון סבלנות , טעם למופת ויצירתיות. כל הכבוד!
מתי תתחילו לשדרג מטבחים?