מהלימון הזה אפשר להפיק לימונצ'לו – זה המוטיב שהוביל את מעצבת הפנים כשקיבלה לידיה את פרויקט השיפוץ של הבית הפרטי ברעננה כשכבר בנקודת ההתחלה הבחינה בכל הנתונים המאתגרים שבלטו במיוחד בדמותם של קווי המתאר הזוויתיים של המבנה. בעזרת תכנון מחודש הצליחה להפוך את החסרון ליתרון, ולייצר עבור הזוג הצעיר ובנותיהם מרחב מגורים צעיר, מפנק ואסוף, שלא נלחם בקווי המתאר המאתגרים אלא רותם אותם לטובתו.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

מעצבת הפנים צביה קזיוף משתפת: זהו ביתם של בני זוג צעירים בשנות ה-30 לחייהם + שתי בנותיהם הקטנות. הבית נמצא ברעננה וגודלו כ-250 מ"ר על פני ארבעה מפלסים, על שטח מגרש של כ-275 מ"ר. בני הזוג חיפשו נכס למגורים ובחנו בית שתכננתי ועיצבתי. את הבית ההוא הם אמנם לא קנו בסופו של דבר, אך העבודה שלי בבית הרשימה אותם, לכן כשרכשו את ביתם ברעננה הם פנו אליי ויחד יצאנו לדרך במסע לשיפוץ ביתם החדש. הבית מחולק לארבעה מפלסים: מרתף (שמחוץ לו ממוקמות החניות) קומת כניסה רחבת ידיים ומוארת, קומת מגורים וקומת גג שטרם השיפוץ לא נעשה בה שימוש.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

הבית הוא חלק ממבנה גדול במיוחד ששימש כבית משפחה וחולק לפני שנים בקו ישר לשני בתים – כך הפך ה-layout המרובע לשני בתים בתצורה של חצאי משולשים שיוצרים בפועל שפע של זוויות וקירות אלכסוניים. בנוסף, ארון החשמל המקורי המגושם מוקם במקור באזור אסטרטגי, בסמוך לכניסה ולגרם המדרגות ועבר כחוט השני בין ארבעת המפלסים. קשה היה להבין את הפוטנציאל הגלום בבית ואכן המשפט הראשון שאמרתי ללקוחותיי הוא שעל אף האתגרים, מהלימון הזה אפשר להפיק לימונצ'לו.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

המשימה שעמדה לנגד עינינו היתה לרתום את הקיים לטובת יצירת מרחב מגורים צעיר, מפנק ואסוף, שלא נלחם בקווי המתאר המאתגרים אלא רותם אותם לטובתו. בתהליך התכנון בחרנו לזרום עם הזוויות ולהחמיא להן ומנגד, לטשטש אותן במקומות מסוימים. אחת הדרכים לעשות זאת היתה לשלב בין מאפיינים קלאסיים לאקלקטיים, בצבעוניות רגועה על טהרת השמנת, האפור והשחור, שממתנת את הזוויות. בנוסף, הרבינו לעבוד עם חומרים כמו עץ, מתכת וזכוכית.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

הבית ענק ועל מנת לייצר בו תחושה חמימה ועוטפת יותר, אחת הבחירות הראשונות שלקחנו היתה לחפות את הרצפה בפלאנקים של עץ אלון באורכים וברוחבים משתנים, שמקנים למעטפת מראה צעיר ומרענן. בפלאנקים הללו השתמשנו גם לחיפוי המדרגות, כשהמדרגה הראשונה כהה ומשולבת בה תאורת לד סמויה היוצרת מראה אלגנטי ודרמטי בערב. את המעקות הקיימים החלפנו במעקה ברזל קלאסי ונקי, ומעברו השני התקנו פלטות זכוכית שתורמות למראה השקט. בחרנו להותיר את המעלית הקיימת, כשאת חיפוי פלטות העץ המקורי צבענו בגוון בהיר וכך השגנו מראה שנטמע בעיצוב הכולל.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

ארון החשמל המקורי בוטל ובמקומו הצבנו ספריית ברזל שמגדירה היטב את הפונקציות בקומת האירוח, תוך שהיא מותירה את המרחב פתוח ואוורירי. ככלל, ברחבי הבית הטמענו לא מעט אלמנטים שמקנים מראה מרחף, כך למשל במקום פאנל רגיל בחרנו להשתמש בפרופילי STR שיוצרים ניתוק בין הקירות לרצפה ומקנים מראה מדויק ומהוקצע.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

מדובר במשפחה שמרבה לארח ולכן תכננו עבורם סלון רחב ידיים, ובמרכזו קיר כוח משמעותי מסרגלי עץ אלון, ביניהם שובצו סרגלי מתכת. מבעד לקיר הזה מסתתרת מערכת מיזוג אנכית שממזגת את החלל הציבורי ומייתרת את הצורך להנמיך את גובה התקרה. משני צידי הקיר תכננו נישות זכוכית מוארות לתצוגת כלים נאים, ובחלקו התחתון הטמענו קמין גז.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

פינת האוכל החגיגית, שבה בני המשפחה מארחים, מצויה בגומחה שנגזרת מקווי המתאר של הבית ונתפסה בעיני כאולטימטיבית לפונקציה הספציפית הזו מכיוון שהוויטרינות הגדולות שמקיפות אותה פונות ישירות לאזור החצר והבריכה, ובנוסף היא ממוקמת בציר שמחבר בין הסלון למטבח. במרכזה ניצב שולחן פיסולי שמורכב ממשטח קוריאן בשני גוונים ורגל דומיננטית מחופה בעור.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

את חזיתות המטבח בחרנו לחפות בחומרים פרקטיים ועמידים המדמים אבן, וכך גם את המשטח – מה שמקנה לרהיט המטבח נראות של יחידת אבן הומוגנית. באי הגדול תכננו מקום ישיבה לחמישה וזהו המקום בו ארבעת בני המשפחה אוכלים את הארוחות המשפחתיות.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

שירותי האורחים ממוקמים בסמוך לכניסה והדלת שמובילה אליהם נטמעת כחלק אינטגרלי מיחידת הנגרות שמחפה את הקיר. חלל שירותי האורחים עוצב בקו מינימליסטי והמראה שבמרכזו זהה לפרופורציות החלון. יצרנו יחידת כיור פרללית המשלבת בין משטח יצוק מקוריאן בעובי של 24 ס"מ, מתחתיו מדף מדוקק מפליז. המתח בין שני האלמנטים המנוגדים לכאורה מקנה לחלל הזה מראה מדויק ומדוד.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

בקומה הבאה תוכננה ממלכת הבנות, ובה יצרתי עבורן פינת משפחה יפה ומזמינה מלאה בצעצועים. זהו למעשה הסלון הבלתי פורמלי של הבית ולכן יצקנו בו אלמנטים פרקטיים שתואמים את אורחות החיים של בני המשפחה. שילבנו שם ספסל, פינות רביצה ושפע של מקומות אחסון לספרים ומשחקים. עוד בקומה זו תוכננו חדרי השינה של הבנות, חדר רחצה משותף, חדר אורחים, חדר שירות מאובזר ומטבחון עם מקרר קטן.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

חדר הרחצה של הבנות תוכנן כמפנק במיוחד, ובו ארון אמבט גדול מחופה פורניר אלון. את הקירות חיפינו באריחים עם גלזורה שמעניקים לחלל מראה נונשלנטי ונקי.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

מאסטר ההורים ממוקם בקומת עליית הגג שטרם השיפוץ עמדה נטושה וללא שימוש. ניקינו אותה ותכננו שם מרחב נעים ומפנק, כשמעל מתנוססת התקרה המשופעת המקורית שחופתה ונצבעה בלבן. הטפט שמעטר את קירות חדר השינה נבחר בהתאמה מלאה לריפוד גב המיטה וכך נוצר אפקט מרגיע שמרכך את הזוויות בקומה הזו.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

ממול ניצבת יחידת נגרות שעליה מונחים ספרים ואוספים. בהמשך החדר ניצב קיר זכוכית חלבית אקסטרה-קליר שמוביל לחדר הרחצה המרווח, במרכזו ארון אמבט שמגדיר ומחלק בין אזור המקלחון לאזור אמבטיית free standing אובאלית מקוריאן ואסלת-בידה מתוחכמת. הקירות חופו באריחים גדולים בצבע שממשיך את גוון הטפט, ומקנים למרחב הזה מראה חם, עוטף ומרשים.

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

עיצוב פנים: צביה קזיוף, צילום: עמית גירון, www.pnim.co.il

הצלחנו להתגבר על קווי המתאר הזוויתיים של המבנה, אשר היוו אתגר תיכנוני לא פשוט. הפכנו את החסרון ליתרון ותכננו סביבת מגורים נעימה והרמונית במיוחד, עם אגף ציבורי נהדר ושתי קומות של חדרים נוחים וחמימים לבני הזוג ולבנות.

עיצוב פנים: צביה קזיוף
צילום: עמית גירון

וילונות, כיסויי מיטה: ELLA DECOR

 

השארת תגובה