אחרי שנים של מגורים בדירות רווקים קטנות וישנות, עברו בני הזוג אל דירה שרכשו בשכונה חדשה בכפר סבא, וביקשו לעצב את הדירה באופן שבו יוכלו סוף סוף להרגיש בבית.

עיצוב: הילה אריאלי, צילום: גדי יוסף, www.pnim.co.il

מעצבת הפנים הילה אריאלי משתפת: זוהי דירתם של זוג דיירים בשנות ה-30 לחייהם, אשר עזבו את דירת הרווקים התל אביבית הקטנה והישנה שבה התגוררו קודם ועברו לשכונה חדשה בכפר סבא. בדירה ארבעה חדרים וגודלה 110 מ"ר. הדיירים הגיעו אליי דרך לקוחת עבר שהמליצה עלי וההיכרות ביננו היתה נפלאה כבר מהרגע הראשון. נפגשנו בדירתם החדשה אשר אותה רכשו מבת דודתה של הלקוחה, כשהחלום שהגדירו היה להרגיש בית – אחרי שנים בדירות שכורות רצו להרגיש גדולים, ולגור בדירה משלהם שיוכלו לקרוא לה בית.

עיצוב: הילה אריאלי, צילום: גדי יוסף, www.pnim.co.il

החשיבה שהובילה אותנו הייתה עיצוב דירה נעימה שיהיה כיף לחיות בה, ובהמשך תהיה גם מותאמת למשפחה. במצב הקיים היה קיר שהפריד בין הסלון למטבח, מה שגרם לשני החללים להיות קטנים ופחות מזמינים. אחד הדברים הראשונים שכללתי בתכנון היה להוריד את הקיר המפריד, כדי לייצר חלל משותף ומטבח פתוח אל החלל הציבורי.
עיצוב: הילה אריאלי, צילום: גדי יוסף, www.pnim.co.il
החלל המשותף דרש ממני הכי הרבה עבודת תכנון, מתוך רצון לייצר מטבח שיכיל את הכל, ויחד עם זאת יהיה חלק אינטגרלי מהסלון. את הטלוויזיה מיקמנו כחלק מהמטבח, ובעצם כך התאפשר לי לתכנן סלון גדול ומרווח.
הלקוחות בהתחלה רצו רק להחליף את חזיתות המטבח, אבל הצלחתי להמחיש להם את השינוי הגדול שיתקבל מתכנון מחודש של המטבח והתאמתו למידות האמיתיות של הדירה. אני שמחה מאוד שבסופו של דבר ביצענו את השינוי הזה.
עיצוב: הילה אריאלי, צילום: גדי יוסף, www.pnim.co.il
תכנון המטבח ביחד עם פרט הטלוויזיה היה מאתגר במיוחד, בגלל העובדה שבסלון יש ויטרינה גדולה. היינו צריכים ממש לדייק את אזור המטבח כך שכל הפונקציות ייכנסו. לכן אזור האחסון במטבח בחלק שבו נמצאת הטלויזיה הוא לא עמוק מאוד. כמובן שהדבר לא גרע מכמות האחסון הגדולה שקיימת במטבח, ומאזור העבודה שקיים בו בשפע. במטבח גם התקנו קולט אדים בתוך הארונות העליונים וכך בעצם לא ויתרנו על אחסון עליון. החיפוי שבחרנו למטבח הוא אמנם לבן, אך הצורה הגרפית של המשושים מוסיפה בו עניין.
עיצוב: הילה אריאלי, צילום: גדי יוסף, www.pnim.co.il
הלקוחה מאוד רצתה ספה כחולה, ובהתאמה לכך בחרנו את יתר הצבעוניות בדירה. שאר הפריטים נבחרו בצבעוניות סולידית ומשתלבים היטב עם בחירת הצבע של הספה. הצבע הכחול שלה גם משתלב באופן מושלם עם בחירת צבע הקשמיר אשר עשינו עבור חזיתות המטבח.
עיצוב: הילה אריאלי, צילום: גדי יוסף, www.pnim.co.il
בפינת האוכל בחרנו אמנות יפה  של PARAPLU. אני דמיינתי את שילוב הפריטים הללו כבר בשלב לוחות ההשראה והם התאימו בצורה מושלמת ליתר הבחירות שעשינו, כי הם משלבים את הצבעוניות הכללית. אחרי התליה שלהם על הקיר הבית פשוט קיבל טוויסט עיצובי מעניין.
עיצוב: הילה אריאלי, צילום: גדי יוסף, www.pnim.co.il
גם את חדרי הרחצה שיפצנו. אמנם בפועל לא הגדלנו אותם, אבל התכנון החדש יצר בהם חלל מרווח יותר. עשינו בחירות של אריחים מיוחדים דמויי פישבון ונגרות בגוון ירוק עמוק שממש משדרג את המראה.
עיצוב: הילה אריאלי, צילום: גדי יוסף, www.pnim.co.il
בחדר השינה הזוגי שינינו את ההעמדה שהיתה בתכנון הקודם – סובבנו את המיטה ויצרנו ארון גדול שחלק ממנו נמצא בתוך נישה עמוקה, והוא ממשיך לאורך הקיר לחלק פחות עמוק אשר משמש לאחסון נעליים.
עיצוב: הילה אריאלי, צילום: גדי יוסף, www.pnim.co.il
עיצוב: הילה אריאלי, צילום: גדי יוסף, www.pnim.co.il
עיצוב: הילה אריאלי, צילום: גדי יוסף, www.pnim.co.il
עיצוב הדירה הזו היה חוויה מהנה מאוד עבורי. הכרתי זוג צעיר, קליל, מכבד, זורם וסומך. כמעט כל רעיון שהצעתי, הם קיבלו ולכן גם התוצאה מרשימה כל כך.
עיצוב: הילה אריאלי, צילום: גדי יוסף, www.pnim.co.il
עיצוב: הילה אריאלי, צילום: גדי יוסף, www.pnim.co.il
עברנו דרך ארוכה, בהתחלה בני הזוג הציגו לי תקציב קטן יחסית וכבר בפגישה הראשונה הסברתי שהתקציב הזה לא יאפשר לנו לעשות את כל מה שרוצים. הלקוחות שסמכו עליי מאוד עשו מאמצים והגדילו את התקציב כדי שנוכל להגשים את כל החלומות.
למדתי כמו בכל פרוייקט לסמוך על האינסטינקטים שלי, לדעת להתעקש איפה שצריך כדי שהתוצאה תהיה הטובה ביותר לטובת הלקוח.
ספה ושולחנות הסלון: טוקסה
וילונות: BLINDS US 
אומנות: PARAPLU 
מיטה זוגית: אומנים בשינה
ארונות אמבטיה: יער פביו
שידות צד: Ubject

השארת תגובה