על פניו מדובר בנכס המושלם במיקום המושלם, אך קווי המתאר של המעטפת בדירה, גרמו לקונים פוטנציאליים להירתע. עד שהגיעו אל הדירה בני הזוג אשר השכילו לזהות את הפוטנציאל הגלום בה ורכשו אותה. באמצעות תכנון חדש נוצרה תוצאה שמצליחה להתגבר על האתגרים וליישר את הפינות.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

הדס רוט מסטודיו הלל אדריכלות ועיצוב פנים משתפת: זוהי דירת פנטהאוז ברמת אביב שגודלה הוא 210 מ"ר+שתי מרפסות בשטח של כ-50 מ"ר כל אחת. בדירה מתגורר זוג בשנות ה-30 לחייהם ולהם שני ילדים קטנים. הדירה בעלת מבנה מאתגר ובמשך תקופה ארוכה היא עמדה למכירה, עד שבני הזוג ביקרו בה והשכילו לזהות את הפוטנציאל העצום הגלום בה. על פניו, מדובר בנכס המושלם – דירת ענק בקומה גבוהה, שצופה אל ים ונוף אורבני, באחד הרחובות המבוקשים ברמת אביב. אך קווי המתאר של המעטפת, שיצרו מערך חללים זוויתיים גרמו לקונים פוטנציאליים להירתע. כל זאת השתנה כשבני הזוג פנו אלינו, והייתי אחראית על הפרויקט ביחד עם מנהלת הפרויקט ממשרדנו –  מעצבת הפנים עדי שני. עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

אני לגמרי יכולה להבין מדוע במצבה הראשוני של הדירה הרוכשים התקשו להבין בכלל מי נגד מי. נתחיל בעובדה שבתכנון הראשוני כבר עם פתיחת דלת הכניסה הדבר הראשון שנגלה לעין היו שירותי האורחים, וזהו לא בדיוק החלל הראשון שרוצים לפגוש. בנוסף, החללים באגף הציבורי היו עצומים, עד שקשה היה לדמיין איך נכון לנצל אותם וכיצד גורמים למרחב כזה להפוך לאינטימי, עוטף וביתי. המטראז' של הדירה הזו קרוב יותר לזה של וילה, והמבנה הזוויתי, שמפצל בין האגף ציבורי לאגף החדרים, גרם לתחושת ניתוק בין האזורים. זאת ועוד, אותם אלכסונים גזרו גם לא מעט קירות זוויתיים שיצרו תחושה תזזיתית ולכן נדרשנו למצוא פתרונות יצירתיים כדי 'ליישר' אותם.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

באמצעות תכנון פרטי נגרות מורכבים גרמנו למבנה הזוויתי להפוך לריבועי ונעים, ויצרנו הגדרה נכונה של הפונקציות גם באמצעות ריהוט. הוספנו בחלל הציבורי שתי פונקציות שלא היו קיימות בדירה ועלו כצורך מצד בעליה החדשים: חדר משפחה וסוויטת אורחים.
המערך החדש יוצר מערכת קשרים הגיונית יותר בין פנים הדירה לשתי המרפסות הענקיות, שאחת מהן ממוקמת באזור פינת האוכל והשנייה באזור המטבח ופינת המשפחה.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

במרפסת שצמודה למטבח ממתינה לבני המשפחה פינת אוכל לארוחות קז'ואליות, ואילו המרפסת שבאזור הסלון היתה בעבר מקורה, וכיום יש בה מפתחים גדולים והמשכיים שצופים לנוף ולים והיא משמשת לאירוח. יש בה פינת אוכל גדולה, פינת לאונג', בר ועמדת ברביקיו שצופים לנוף. בנוסף תיכננו בה ג'קוזי ומקלחון.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

קיר הכניסה לדירה שמוביל לשירותי האורחים, חופה בנגרות בהירה, עתירה בתאי אחסון ומדפים לתצוגת אקססוריז. יחידת הנגרות הזו מצליחה להטמיע את הפונקציה של שירותי האורחים ולהצניע אותה, וגם הופכת את האזור מזוויתי למיושר ומהוקצע. עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

השתמשנו בחללים השונים בדירה בפרטי נגרות שמסייעים לנו להסתיר אלמנטים שרצינו להותיר חבויים מהעין, ובד בבד פרטי נגרות אלה מוסיפים המון מקום לאחסון פרקטי. יחידת נגרות משמעותית נוספת היא זו שממשיכה ועוטפת את קיר הסלון ומגדירה למעשה את אזור המולטימדיה. גם היא תורמת למראה הישר ויוצרת מירכוז.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

פינת האוכל ממוקמת בחלל שעמד טרם השיפוץ ללא שימוש. בתכנון החדש היא נהנית מחלון שצופה לנוף היפה ביותר בדירה ולים שנשקף מרחוק. בחרנו עבורה שולחן מעץ אלון באובליות מרוככת, וסביב השולחן כיסאות עץ כהים.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

הסלון גדול מאוד, ומהווה סוג של מעבר לפונקציות השונות, ממש בלב הבית. לכן בחרנו עבורו מערכות ישיבה גדולות, עמוקות ומפנקות מסוגים שונים. אחת מהן היא כורסת שזלונג שעושה חשק להשתרע עליה. המיקום האסטרטגי של הסלון מאפשר לאלה היושבים בו ליהנות מנוף פנורמי שנגלה מהמרפסות ומחלון הוויטרינה הגדול.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

במטבח שעוצב בסגנון כפרי-לייט ובצבעוניות בהירה, יצרנו שלושה סטריפים: יחידת גבוהים, אי ענק במרכזו ויחידה נוספת שבה תוכננו הכיור והכיריים. הסידור הזה מאפשר זרימה נעימה ונוחה, ובנוסף – נשמר הקשר בין המטבח למרפסת הקרובה, שם ממתינה לבני המשפחה פינת אוכל לארוחות יום-יומיות. את מסך הטלוויזיה שבמרפסת ניתן לכוונן ולצפות בו כמעט מכל זווית – בחוץ ובמטבח עצמו.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

בסמוך למטבח נמצאת פינת המשפחה שמשמשת כחדר המשחקים, וממנה יציאה נוספת למרפסת המשפחתית. תכננו בה חלל פרטי וחווייתי, עם המון מקומות אחסון לצעצועים ולספרים, פינת ישיבה עמוקה ונוחה וקיר מולטימדיה. החלל הזה הוא דוגמה נוספת לתפיסת התכנון שביקשנו ליצור – חללים אסטרטגיים וחשובים, ספק נסתרים, ספק גלויים לחלל הציבורי.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

חדרי הילדים עוצבו כמעטפת בהירה וניטרלית, ובהם שיבצנו פריטים שמתאימים לגילם וטעמם של הילדים.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

עבור חדר הרחצה של הילדים נבחרו אריחים בגוון ירקרק שנפרסו בשילוב אריחים גדולים המחפים את קירות האזור הרטוב, שבו ממוקמים האמבטיה והמקלחון, כך ששני הקטנטנים יכולים להתרחץ במקביל. לרצפה נבחרו אריחי טרצו בגוון אפור בהיר.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

במאסטר ההורים יצרנו מראה ענקית באזור הכניסה לחדר, שמסתירה את הדלת אשר מובילה לחדר הארונות, וממנו מעבר נוסף לחדר הרחצה. תכנון שכזה מאפשר לאחד מבני הזוג להתקלח ולהתארגן מבלי להפריע לשני ובפועל, היחידות הנפרדות שסמויות מהעין מקנות לחדר השינה מראה פתוח ואוורירי, ממש כמו בסוויטה אינטימית במלון יוקרתי.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: מאור מויאל, www.pnim.co.il

התכנון בדירה חושף את האזורים השונים בה שלב אחר שלב, וזה הופך אותה למסקרנת, שונה וחווייתית. הצלחנו להתגבר על האתגר שהוצב בפנינו, ולייצר בדירה סביבת מגורים שקולעת במדויק לטעם ולצרכים של דייריה. התוצאה משלבת בהרמוניה בין מגוון סגנונות, ומאפשרת לגדולים ולקטנים ליהנות במקביל מהחללים השונים.

תכנון ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים (מנהלת פרויקט: עדי שני)
צילום: מאור מויאל
גינון מרפסות: אביטל אביאל, גרין טאצ'
עוד על הלל אדריכלות>>

השארת תגובה