בשכונה שקטה ופסטורלית באחת מערי המרכז, ממוקם ביתם של בני זוג בשנות ה-40 לחייהם, ושלושת ילדיהם המתבגרים. בני הזוג רכשו מגרש שעליו ניצב בית דו-משפחתי ושכרו את שירותיו של מעצב הפנים משלב מוקדם מאוד בתהליך. ביחד הם הגיעו לתוצאה המשלבת בכפיפה אחת אלמנטים מודרניים ונקיים לצד מוטיבים תעשייתיים.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

מעצב הפנים ניצן הורוביץ משתף: מדובר בבית בשכונה פסטורלית באחת מערי המרכז. בבית מתגוררים זוג בשנות ה-40 לחייהם, ושלושת ילדיהם המתבגרים. בבית שלוש קומות, שטחו הוא כ-240 מ"ר בנוי+45 מ"ר מרפסות (שטח קומת קרקע: 95 מ"ר, קומת מגורים: 95 מ"ר, קומת גג: 50 מ"ר) ושטח המגרש כרבע דונם. האדריכל אילן דולב היה אחראי על תהליך הרישוי.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

תהליך העבודה על הבית הזה היה מרתק במיוחד מכמה סיבות; ראשית, הוא ממוקם על מגרש לא גדול, ולמרות זאת הצלחנו לייצר בו חללי מגורים גדולים, מוארים ומרווחים. שנית, כבר מהשלבים הראשוניים השכילו בעליו להתעמק בבחירת החומרים: היה להם חשוב לגעת בחומר, לשלב אלמנטים טבעיים או בעלי מראה טבעי, וכך הצלחנו ליצור בית שמשלב בכפיפה אחת אלמנטים מודרניים ונקיים לצד מוטיבים תעשייתיים. השפה העיצובית נעה על התפר שבין הגס והגולמי לנקי והמינימליסטי.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

בדומה למרבית הבתים שהינם חלק ממבנה דו-משפחתי, גם בבית זה הקיר הגובל עם בית השכנים נטול פתחים וחלונות. בחרנו לתכנן בקיר הזה את גרם המדרגות והספרייה המונומנטלית שחודרת את הקומות. ביחד הם מהווים את עמוד השדרה של הבית. האזור הזה הוא ללא ספק ה-FOCAL POINT. את גרם המדרגות חווים מכל קומה בצורה קצת אחרת. נתתי לו משקל לא קטן בתכנון והתחושה שמתקבלת היא שהבית נבנה סביבו.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

ספריית הברזל המונומנטלית, חודרת את החלל הכפול, ומיתמרת עד לגובה של 4.5 מטרים. שילבתי בה את המערכות המתקדמות וכן את ארונות התקשורת והחשמל. גרם המדרגות הקונזוליות נמצא בצמוד אליה, אך הוא מנותק ממנה לחלוטין. שלחי המדרגות עשויים ברזל אשר עבר תהליך של צביעה מיוחדת בשטח.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

המעקה עשוי רשת נירוסטה בגוון אפור גרפיט; הוא פרקטי ותקני ועם זאת הוא פתוח ואוורירי, ומאפשר ללכת עם ולהרגיש בלי. בעקבות העובדה שהמעקה והספרייה הם שני אלמנטים שנגלים מכל הקומות, הם מייצרים ביחד חוויה מתמשכת – לא משנה מאיזה חדר תצא, תמיד תחווה אותם במלואם.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

לבקשת בעלי הבית לא תוכננה בכניסה מבואה והקומה הראשונה נגלית לפנינו כבר בכניסה, וכשעולים או יורדים קומה עדיין חווים את כל המכלול. בקומת הכניסה נמצאים המטבח, שממוקם ממש בסמוך לכניסה, לצידו הסלון שפונה לגינה ושירותי האורחים. על פינת האוכל הפורמלית ויתרנו מכיוון שמדובר במשפחה שמרבה לארח דווקא בחוץ. הם הבינו את מגבלות השטח הנתון ובחרו בנוחות ואווריריות. במטבח תוכנן אי גדול מאוד באורך של 4.5 מטרים, עם שישה מקומות ישיבה – שם בני הבית אוכלים את הארוחות המשפחתיות. חזית הארונות הגבוהים במטבח טומנת בחובה את כל האלמנטים והתחושה שמתקבלת היא נקיה ומינימליסטית.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

בסלון תכננתי ביחד עם אדריכל הרישוי קירות מסך שפותחים את החלל באופן כמעט בלתי אמצעי לגינה המטופחת. התחושה בסלון מאוד נעימה ומזמינה. סגנון תעשייתי מתפרש לרוב כקר ומנוכר, אבל הודות לצבעוניות המונוטונית והעדר קפיצות או טקסטורות מוגזמות, התחושה שמתקבלת בסלון היא מאוד מכילה ועוטפת. תעלת המיזוג החשופה, הקמין המרשים והשילוב בין הבטון לעץ מקנים לאזור הזה מראה מדויק ונקי.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

שירותי האורחים בקומה חופו באריחי גרניט פורצלן מדוקקים דמויי ברזל. גם כאן בחרתי לשלב בין אלמנטים גסים לנקיים. כך למשל, נבחר כיור עשוי קוביית שיש, סט ברזים מעניין ועבודת אמנות אותה יצר חבר של בני הזוג.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

בקומת המגורים נמצאים מאסטר השינה של ההורים, אזור שירות והסוויטות של שניים מהילדים. עם העלייה לקומה זו נגלית פינת המשפחה ובהמשכה מרפסת. יצרנו עבור הילדים נקודת מפגש שמאחדת את כולם, סוג של סלון לכל דבר. בקומה הזאת ההנמכות מצויות רק בחדרי הרחצה והמסדרונות, כך הצלחנו להותיר את החללים העיקריים בגובה של 3 מטרים. בדומה לקומות האחרות, גם קומה זו מנוצלת עד תום, אין בה שטחים שאין להם שיוך פונקציונלי. הצלחנו לייצר עבור כל אחת ואחד מהם אתנחתות פרטיות ואינטימיות ופינת המשפחה שהיא נחלת כולם.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

הבן והבת חולקים חדר רחצה משותף וכל אחד מהם זכה לסוויטה בצבעוניות מונוכרומטית. החדר של הבן עוצב ב-50 גוונים של שחור, ואילו חדרה של הבת ב-50 גוונים של לבן במראה רך יותר ואוורירי. זה בא לידי ביטוי, באמנות, בשטיח, ברהיטים ובספרייה משולבת עץ וברזל.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

שטח מאסטר ההורים הוא כ-35 מ"ר והוא כולל גם מרפסת פרטית. החדר עוצב בצבעוניות וחומריות זהות לאלה של כלל הבית. נשארתי נאמן לחומרים ולצבעים בכדי להמשיך את סיפורו של הבית, מתחילתו ועד סופו. חדר הארונות מזכיר מאוד את המטבח בקומת הכניסה והמיטה מזכירה את הספה בסלון. השמירה על חומריות זהה וגוונים מונוטוניים יצרה מרחב מאוזן ומרגיע. הצמחייה והאומנות מוסיפים רובד נוסף שתורם לתחושה שביקשנו ליצור.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

חדר הארונות פתוח לאזור השינה, ובינו לבין חדר הרחצה חוצץ קיר זכוכית שמאפשר העברת אור, ומאידך שומר על פרטיות. גם כאן השתמשתי בגוונים של שחור כדוגמת ארון האמבט שחופה פורניר שחור ולו רגלי ברזל. גם חיפויי הקירות, הברזים ופרופיל המקלחון נבחרו בצבע שחור. השתמשנו במעט חומרים וכך יצרנו מראה מאוד נקי.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

בקומת הגג ששטחה כ-50 מ"ר תוכננה יחידת מגורים עבור הבן הבכור הכוללת אזור אירוח, מטבחון, סוויטה ומרפסת לאירוח. הקומה הזאת משלבת את כל האלמנטים שבהם השתמשנו גם בשאר חלקי הבית: הנירוסטה, הברזל, גווני האפור ונגיעות הקאמל. גם כאן יש מחד הרבה רבדים ומאידך, אין משחק מוגזם של טקסטורות.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

לעיתים כל שנדרש בכדי לייצר סביבת מגורים ייחודית, חווייתית ועוצמתית הוא לנקוט בתפיסת עיצוב שונה בנוף ויוצאת מגדר הרגיל. יצרנו בית על טהרת חומרים טבעיים וצבעוניות מונוטונית, והצלחנו לייצר חללי מגורים גדולים, מוארים ומרווחים בבית שמשלב בכפיפה אחת אלמנטים המייצגים נקיון מינימליסטי לצד אלמנטים המייצגים גולמיות וחספוס.

עיצוב פנים: ניצן הורוביץ
אדריכל רישוי: אילן דולב
צילום: עודד סמדר
עוד על ניצן הורוביץ>>

השארת תגובה