כשמדובר על מטבחים עם נוכחות של צבע, כאלה שמספרים סיפור דרך צבע וחומרים, קשה לפספס את העיצובים של עדי מינץ. המטבחים בפרויקטים שלה מאופיינים בצבעוניות דומיננטית ויחד עם זאת מאוזנת והרמונית.
ביקשנו מעדי שתשתף אותנו בידע שלה בנושא – איך בוחרים צבעים למטבח? איך מאזנים בין גוונים עזים לניטרליים? ומה עושים כשמתלבטים? עדי משתפת בתהליך העבודה שלה ובטיפים מקצועיים.

www.pnim.co.il

בחירה רגשית

מעצבת הפנים עדי מינץ: מחקרים מראים שהבחירה בצבע היא בחירה רגשית הקשורה באופן ישיר לתכונות האופי שלנו. אנחנו לא תמיד יודעים למה אנחנו נמשכים לצבע מסוים ונרתעים מאחר. יש אנשים שאוהבים צבע ואחרים פחות. יש כאלה שצבעים חמים מתאימים להם, בעוד אחרים מעדיפים צבעים קרים. יש מי שזקוקים לנוכחות צבעונית עזה בחלל – כתמים גדולים ושילוב של גוונים רבים, ואילו אחרים יעדיפו צבעוניות מונוכרומטית עם נגיעות צבע מעודנות. בתהליך העבודה עם הלקוח, חשוב לי לדייק יחד איתו את הצבעוניות המתאימה לו, ולהבין מהו המינון שיהיה עבורו נכון.

עיצוב: עדי מינץ, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il
צילום: אורית ארנון
עיצוב: עדי מינץ, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il
צילום: אורית ארנון

התאמה

תהליך הליווי העיצובי הוא מסע משותף, שבו אני והלקוחות צועדים יחד, צעד אחר צעד. במהלכו, אני לומדת להכיר את אורח חייהם, ואנו מחדדים יחד את הבחירות העיצוביות, במטרה ליצור עבורם את החלל המדויק ביותר עבורם.
חלק אינטגרלי ומשמעותי במסע הזה הוא בחירת חומרים, צבעים וטקסטורות. מתוך ההיכרות עם הלקוחות, אני מזהה לאיזה סגנון עיצובי הם מתחברים. לעיתים ההעדפות שלהם ברורות להם לחלוטין, ולעיתים נדרש תהליך בירור מעמיק יותר. יש זוגות שחולקים טעם עיצובי דומה, ואחרים מתמודדים עם פערים משמעותיים בהעדפותיהם. ביחד, אנו בוחנים אפשרויות שונות בעזרת כלים גרפיים ודוגמאות של צבעים וחומרים, עד שנוצרת הקומפוזיציה המדויקת עבורם.

עיצוב: עדי מינץ, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il
צילום: אורית ארנון
עיצוב: עדי מינץ, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il
צילום: אורית ארנון

החששות

כשמגיעים לשלב בחירת הצבעוניות למטבח, הבחירה הופכת למשמעותית במיוחד, שכן חזיתות המטבח הן אלמנט דומיננטי בחלל הציבורי. יש לקוחות שיודעים מייד מה הם אוהבים ומקבלים החלטה במהירות, ולעומתם, יש כאלה שמבינים את נטיית ליבם, אך רגע לפני ההחלטה מתעורר החשש.
באמצעות כלים גרפיים ודוגמאות, אני ממחישה ללקוחות כיצד ייראה המטבח שלהם, ולרוב זה מרגיע ומסייע בתהליך קבלת ההחלטה. אני תמיד מעניקה תמיכה וביטחון, כי אני מאמינה שכאשר אנחנו נמשכים לצבע מסוים והוא נכון עבורנו, עלינו ללכת איתו בלב שלם. כל בחירה אחרת תהיה פשרה.
לקוחות רבים חוששים שהצבע יימאס עליהם בעתיד, אך אני ממליצה לחיות את ההווה וליהנות ממה שהם באמת אוהבים. כשמשחררים את הפחדים, מתקבלות תוצאות מדהימות. חשוב גם לזכור שאין צבע שהוא "בטוח" לחלוטין, אפילו מטבחים לבנים יכולים להימאס עם הזמן. לא מעט לקוחות עם מטבח לבן חשו מיצוי וביקשו ממני שאתכנן שינוי משמעותי.
מכיוון שאין ערובות לשום דבר, אני מאמינה שבחירה צריכה להיעשות מהבטן ועם הלב. בסופו של דבר, אנחנו משתנים לאורך החיים, ויחד איתנו משתנות גם ההעדפות שלנו, ותמיד ניתן לרענן ולעדכן את העיצוב בהתאם.

עיצוב: עדי מינץ, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל
עיצוב: עדי מינץ, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל

מינונים

כאשר לקוחות חוששים מנוכחות דומיננטית של צבע במטבח, ניתן לאזן את הבחירה באמצעות שילובים שמרככים את עוצמת הצבע, כמו שילוב של צבע עם עץ או שילוב בין גוון דומיננטי לצבע ניטרלי. במקרים שבהם החשש מצבע עדיין גדול, קיימות דרכים נוספות לשלב צבע בחלל באופן שיאפשר גמישות לשינויים עתידיים. למשל, ניתן להוסיף יחידת מדפים צבעונית על הקיר, לבחור מטבח מונוכרומטי עם אי צבעוני, או לשלב כסאות צבעוניים במטבח בגוון ניטרלי, כך שהצבעוניות תישאר נוכחת אך תהיה קלה להחלפה בעתיד.

www.pnim.co.il
צילום: גפן צילום

צבעוניות פונקציונלית 

עיצוב נשען על תכנון, ותפקידו של הצבע הוא בעיקר ויזואלי. תכנון נכון יספק מענה לכל הפונקציות והצרכים במטבח, תוך התחשבות במגבלות ובאפשרויות של החלל הנתון. לכן, אני תמיד מתחילה בתכנון ומוודאת שהוא עונה על כל הדרישות הפונקציונליות של הלקוחות. רק לאחר מכן, ובהתאם לתכנון, אני מחליטה כיצד ואיפה לשלב את הצבע.

www.pnim.co.il
צילום: יפעת ירושלמי

בחירת הגוון

תמיד מומלץ להוציא דוגמת צבע של הגוון הנבחר ולבקש מהנגר דוגמה של הצבע כפי שהוא מתקבל על החומר הנבחר. אני ממליצה להביא את הדוגמה למיקום הפיזי, שכן צבע מושפע מתאורה, והגוון עשוי להיראות שונה בחלל עם תאורה אחרת. כדאי לבחון את הגוון לצד שאר החומרים שנבחר – דוגמת העץ, משטח העבודה וחיפוי המטבח – כדי לוודא שהכול משתלב בהרמוניה.
כאשר לקוחות מעוניינים לשלב מספר גוונים במטבח, הסוד הוא ביצירת שילוב הרמוני בין הצבעים מצד אחד, ואיזון נכון במינונים מצד שני. אני מציעה ללקוחות שילובים שונים של צבעים וטקסטורות, עד שמתקבלת הקומפוזיציה המדויקת וההרמונית ביותר.

www.pnim.co.il
צילום: תמר גת
צילום: תמר גת

חומרים

אני מאוד אוהבת לשלב צבע עם חומרים טבעיים, וכך מתקבלים שילובים ייחודיים ומפתיעים. לחומרים טבעיים יש תכונות ייחודיות, וכאשר מאזנים ביניהם נכון, נוצרת הרמוניה עשירה ומעניינת. למשל, אם אני בוחרת לשלב ברזל שהוא חומר בעל מראה קר, אשלב אותו עם עץ כדי להכניס חמימות ולאזן את התחושה. הקונטרסט ביניהם, במינון הנכון, יוצר עניין ומוסיף עומק לחלל. שילוב חומרים שונים וטקסטורות מגוונות מוסיף שכבות ועומקים לעיצוב, מה שהופך אותו להרבה יותר חי ודינמי.

www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל

לב הבית

המטבח, הממוקם בלב הבית ברוב הבתים בישראל, הוא חלל פתוח ובולט מכל כיוון. בשל חשיבותו הרבה בתהליך התכנון והעיצוב, הוא משמש כעוגן המשפיע על הבחירות הצבעוניות והעיצוביות בשאר חלקי הבית. כדי ליצור הרמוניה עיצובית, אני תמיד אמליץ  לשמור על אותם קווים עיצוביים בחללים הנוספים, תוך איזון נכון של המינונים, כך שהתוצאה תהיה הרמונית ומדויקת לכל הבית.

עיצוב: עדי מינץ

לאתר של עדי מינץ>>
לחשבון האינסטגרם של עדי>>
לדף הפייסבוק של עדי>>
לכרטיס העסקי של עדי>>
עוד על עדי מינץ>> 

השארת תגובה