עם טונות של כריזמה ואנרגיה היפראקטיבית מתפרצת, מעצבת הפנים שחר הכט מגדירה את עצמה כסובייטית עם אקסלים: דייקנית, תקתקנית-טורבו ועם אפס נכונות להתפשר על הפתרונות המדויקים. מתחת לחזות הקלאסית שלה מסתתר vibe רוקנ'רולי על גבול המטאל, ושני הצדדים האלה – הקלאסיקה והחספוס – באים לידי ביטוי גם בסטייל האישי שלה וגם בפרויקטים שהיא יוצרת.

חמש עובדות
1. גדלתי בבית רוסי על כל המשתמע מכך – חוג בלט, חוג פסנתר וחשיפה גדולה לתרבות, אומנות ומוזיקה קלאסית. כל זה כמובן עם ציפיות גבוהות ומשמעת.
2. בניגוד גמור לעבר הקלאסי, כיום אני מקשיבה למוזיקת מטאל וצופה בעיקר בסרטי אימה. עד שהגיעו הילדים גם רכבתי על אופנוע, למדתי בודהיזם שעקרונותיו מלווים אותי באופן שוטף, ובשנתיים האחרונות אני רוקדת על עמוד בסטודיו בחולון.
3. למרות הקשיים הכרוכים בלגדול במסגרת משמעת סובייטית, יש הרבה מאוד דברים טובים שלקחתי מהמורשת הזו והם משרתים אותי עד היום – סדר ושיטתיות, התאווה לידע, החתירה למצויינות וחוסר נכונות להתפשר על בינוניות.
4. יש לי הפרעת קשב היפראקטיבית שאני מתייחסת אליה כמתנה ענקית, ובגיל צעיר הבנתי כיצד לתעל אותה לטובתי. אני רואה דברים בצורה אחרת, חותרת לפתרונות שונים ומתקתקת ביום אחד מה שרוב האנשים לא עושים בשבוע. הכלים הסדורים ושיטות העבודה שפיתחתי גורמים לי להפוך את החסרונות ליתרונות.
5. אהבת חיי הוא הכלב שלי – גולני. הצלנו אותו מעזה בתחילת התמרון ואני קוראת לו הקלונקס שלי. הפסקות הטיולים איתו ביומיום העמוס שלי, משמחות אותי מאוד בימים אלו.

המשפחה
אני עם בעלי מגיל 19 ויש לנו שני בנים מתבגרים (11 ו-17) + כלב גדול. זהו בית של גברים גבוהים, הוא מאד פונקציונאלי ומינימליסטי. הכל מסודר, ללא עומס של חפצים, אך יחד עם זאת הבית שלנו חם ומזמין.


ההתחלה
סיימתי את לימודי התואר שלי במכון הטכנולוגי בחולון ב-2008, ובאותה שנה גם ילדתי את בני הבכור. תכננתי להמשיך ללימודי אדריכלות באוניברסיטת ת"א, אך לחיים היה מסלול אחר עבורי. הרצון לחזור ולהשלים ללימודי אדריכלות עדיין חוזר מדי פעם, אך מייד נעלם כשאני מבינה שאני צריכה לפנות לזה את הזמן הנדרש.
אני חושבת שמהרגע שבו יכולתי לדבר רציתי להיות אדריכלית, ובאמת שלא זכור לי זמן בחיי שבו לא עיצבתי ותכננתי. זה כל כך טבוע בי, עד שאני רואה את החיים עצמם כתכנית עבודה באוטוקאד.

העיצוב שלי
אני מתכננת בגישת היי טק סובייטית עם מקוריות וחדשנות המבוססים על ידע, מחקר ונתונים. אני מנהלת את הפרויקטים כמבצע צבאי אסטרטגי וטקטי, בלי חפירות, עם הרבה תכלס ועם תוצאות מוכחות. העיצוב שלי הוא תמיד תולדה של תכנון נכון. הפרויקטים שלי מביאים את התכנון לקידמת הבמה וחפים מקישוטיות יתר.

האופן שבו אני מעצבת מאוד משקף את האישיות והסטייל שלי – קעקועים בשילוב חליפות מחוייטות. אני מאד אוהבת לשלב ניגודים של חומרים "קשוחים" כמו בטון חשוף או עץ לא מהוקצע עם כורסאת באבל חדשנית ומלוטשת למשל, או עם זכוכית צבעונית ותאורה עדינה. אני לא מרבה להשתמש בצבעים, אלא משתמשת בחומר הגולמי כעוגן לצבעוניות בחלל. לרוב, כבר אחרי פגישה או שתיים עם הלקוחות, אני יודעת להרגיש אותם ומה הם צריכים. בשלב מוקדם מאד הפרויקט כבר מגובש אצלי בראש ואני מגישה סקיצות והדמיות. ללקוחות נותר רק לבחור את הסקיצה המתאימה להם ביותר ולצאת לדרך. זו בדיוק הסיבה שרוב הלקוחות שלי הם אנשים עסוקים שסומכים עליי וגם אין להם הרבה זמן לבזבז.

הדמיות
כאמור, הלקוחות שלי מבינים את הפרויקט כבר בתחילת תהליך התכנון, כשאני יוצרת עבורם הדמיות סופר ריאלסטיות שמכילות את כל מה שהם צריכים ורוצים. ההדמיות האלה כל כך ריאליסטיות עד שהתוצאה הסופית נראית מאוד קרובה להדמייה. זה עוזר לנו לקצר תהליכים באופן משמעותי וחוסך הרבה מאוד משאבים של זמן.


התאמה
כמי שעוסקת גם בתכנון של דירות קבלן חדשות, אני רואה המון פרדיגמות תכנון מיושנות שהולבשו על חללים קטנים ולא תואמים. למשל, חלל מרובע וקטן שצריך להכיל גם סלון, גם מטבח, גם פינת אוכל וכל מה שכתוב בעלון השיווקי. בתכנון כזה אני נוטה לשבור את אותן פרדיגמות ישנות, לצאת מהקופסא ולא להתייחס בכלל למה שקיים במקור, אלא לבצע התאמה באמצעות תכנון חדש לגמרי.

שחר מה שתגידי
לפני כשמונה שנים תכננתי משרדי עורכי דין בתוך מבנה מאד ישן ומוזנח שהיה מרפאה וטרינרית. התרשמתי מאוד מהתקרה הגבוהה במיוחד של המבנה ולא היה לי ספק שאצליח להופכו למתחם של משרדים מתוקתקים, מעוצבים ומודרניים. הלקוחה חשבה שגובה התקרה נראה מאיים, וביקשה שאשקול להנמיך אותה, אך הייתי כל כך בטוחה שדווקא הפרט הזה הוא הוא הקסם של הפרויקט והבטחתי לה שבמידה ובסיום הפרויקט זה עדיין ייראה לה רע, אני אתכנן לה הנמכה ואשלם על הביצוע. היא כמובן השתכנעה ובסופו של דבר הפרויקט זיכה אותי בפרס מעצבת השנה בתחום המשרדים – של מגזין בניין ודיור לשנת 2019. הלקוחה הזו ואני עשינו עוד ארבעה פרויקטים ביחד ואני שמורה אצלה בנייד כ-"שחר מה שתגידי".

חומר אהוב
אני מאד אוהבת לעבוד עם אבן על כל נגזרותיה. זהו אחד החומרים הכי ורסטיליים ומעניינים שיש, זו יכולה להיות אבן בזלת פראית וקשוחה עם המון ורידים וחורים או אבן טראצו מלוטשת ומדוקקת. האבן יכולה להיות ריצוף או חיפוי או ריהוט או משטח עבודה. יש בה מגוון עצום של אפשרויות ומחירים, ולא משנה מה אעשה איתה היא תמיד תראה עדכנית ואלגנטית.

מפרגנת
טריקי מבחינתי לציין רק שם אחד בקטגוריית הפירגון, כי אני מאד אוהבת המון קולגות בתעשיה הזו. מי שמהווים השראה גדולה עבורי הם דן והילה ישראלביץ והייתי שמחה מאד לעבוד איתם. הם בעיניי האדריכלים הטובים בארץ כיום.

טיפ
ההמלצה שלי היא לשחרר את התפיסה הרווחת של מבנה כמשהו קבוע, קשיח וסגור, ולהתחיל להתייחס אליו כאל אלמנט חי, נושם וזורם. מבנה הוא לא רק קירות, תקרה ורצפה. הוא מעטפת דינמית שיכולה ללוות אותנו לאורך זמן, לשקף את מי שאנחנו, ולאפשר לעצמה להשתנות יחד איתנו. כשאנחנו מתכננים מבנה מתוך תפיסה גמישה, שמכירה בצרכים משתנים, ברגשות, בהרגלים ובאורח חיים שמתפתח – אנחנו יוצרים מרחב שהוא לא רק פונקציונלי, אלא גם אישי, עוטף ורלוונטי בכל שלב של החיים.במילים אחרות: במקום לראות את הבית כ"מבנה גמור", כדאי לראות בו מערכת פתוחה שמתאימה את עצמה אלינו, ולא להפך.
עיצוב: שחר הכט
לאתר של שחר>>
לעמוד הפייסבוק של שחר>>
לחשבון האינסטגרם של שחר>>
לעמוד העסקי של שחר>>