אורלי בסודו

ממקום מגוריה על הר גבוה וירוק בגליל ועם רקע בתחומי הביולוגיה והאקולוגיה, מעצבת הפנים אורלי בסודו קרובה מאוד אל אמא אדמה, ומתכננת את הפרויקטים שלה מתוך זיקה לסביבה ולטבע, באמצעות עיצוב שעושה שימוש בחומרים בריאים יותר וטבעיים יותר, כדי להכניס אל הבית אווירה טבעית, ביתית ונינוחה.

צילום: אסף רונן

חמש עובדות

1. אני נשואה לאורן, עובד בהייטק לפרנסתו, נגר חובב ומוזיקאי מחונן לנשמתו וגם בונה גיטרות מוכשר בטירוף. יחד הבאנו לעולם שני בנים מקסימים – יובל וטל, אותם אנחנו מגדלים בבית שרכשנו לפני מספר שנים בישוב שכניה שבגליל.
2. אני אחות שכולה. איבדתי את אחי הצעיר (בן) במהלך מלחמת לבנון השנייה ומאז חיי השתנו מקצה לקצה.
3. בעבר למדתי ביולוגיה, התמקצעתי בתחום האקולוגיה, ובמשך 14 שנים עבדתי במגוון עבודות בתחום הביולוגיה והאקולוגיה. עשיתי תואר שני על חזירי בר, הדרכתי תלמידי תיכון ברמת הנדיב, ובעבודתי האחרונה כביולוגית הייתי "אחראית מדוזות" במכון לחקר ימים ואגמים. הייתי זו שאוספת את כל המידע ומדווחת לתקשורת לגבי נוכחות של מדוזות ברחבי הארץ.
4. אני חובבת חיות מושבעת. כל חיי אספתי כלבים וחתולים. בעבר אפילו למדתי אילוף כלבים.
5. תמיד אהבתי ללמוד דברים חדשים. המון דברים מעניינים אותי, בעיקר כאלה שקשורים בהסטוריה, בתרבויות, בגיאוגרפיה, אנתרופולוגיה. היום כמעצבת אני מגלה שהלימודים שאני מקפידה לקחת בתחומים שונים מעשירים אותי, מפתחים את היכולות שלי ומדייקים אותי יותר.

צילום: אסף רונן

ההתחלה

למדתי עיצוב פנים כהסבה מקצועית במכללת קווים. לימודים של שנתיים שבסופם יצאתי עם הרבה ידע תאורטי ואפס ביטחון. לא היה לי מושג איך להתחיל, ולכן תחילת הדרך שלי הייתה מהוססת ונמשכה זמן רב, בעיקר בגלל חוסר הביטחון. אני חושבת שמה שבעיקר עזר לי היה תחושת האחריות הגדולה שהרגשתי. לקחתי ללב כל לקוח והליווי שלי כלל גם הרבה הקשבה למה שהלקוח צריך, מעבר למה שביטא במילים. הייתי מגיעה לשטח, נפגשת עם הקבלנים, פותרת בעיות ומוודאת שהדברים מבוצעים נכון.
מאז דאגתי ללמוד ולהשלים את הפערים שהיו חסרים לי בנושאים שונים, ובנוסף ללימודים, אני מקפידה להגיע לכנסים והשתלמויות מקצועיות, הן אצל ספקים בתחומים שונים והן בתחום הבנייה הירוקה שקרוב לליבי וחשוב לי להעמיק בו. 

צילום: אסף רונן
צילום: אסף רונן

טבע

תמיד נמשכתי לטבע, לקיימות, לסביבה. זו הסיבה שבגללה הלכתי בעבר ללמוד ביולוגיה, והיום כמעצבת אני מוצאת את עצמי חוזרת ונמשכת לעולם הזה של בניה ירוקה ועיצוב ביופילי – עיצוב שעושה שימוש בחומרים בריאים יותר, טבעיים יותר, שלא פוגעים בסביבה ומכניסים לבית אווירה של טבע ומייצרים אצלנו תחושות של ביתיות ונוחות.
אני טיפוס של אור (שמש) ושל מרחבים. אני לא חייבת דווקא את הירוק של הצפון שהו אני מתגוררת, אני יכולה לחיות בכיף גם במדבר או מול הים. רק חייבת לראות מול העיניים את הנוף הפתוח הנפרש למרחב.
אני מאוד מחוברת לטבע והעובדה שהוא נמצא סביבי כל הזמן עושה לי טוב. אם קשה, אם אני מחפשת השראה – אני יכולה לצאת, להסתובב בחוץ, להקשיב, להתבונן. 

צילום: סיגל בר אל
צילום: סיגל בר אל

חוויה של מרחב

עיצוב מבחינתי זה לא "בית יפה" אלא חוויה. אני אוהבת לייצר חוויה של מרחב שנעים לשהות בו, לפעמים חוויה של סקרנות או עניין. בעזרת צבע וחומר אפשר לייצר את החוויות הללו.
בחומרים טבעיים יש בדרך כלל רוך שמאוד מדבר אליי. זה עובד מקסים בשילוב עם תאורה טובה והרוך הזה הוא שמספק את התחושה המוגנת והעוטפת שאני אוהבת ליצור בחלל.
בצבעים אני אוהבת בדרך כלל להשתמש כדי "לפתור בעיות" של החלל או כדי לייצר תעתוע ויזואלי. אם אני רוצה למשל להגביה חלל נמוך, להרחיב חלל קטן מידי או לייצר תיחומים – אני משתמשת בצבע. מכיוון שהעין שלנו מייד נמשכת לצבע בחלל חשוב לתכנן אותו נכון. חשוב להבין מה רוצים להבליט ומה להסתיר ובכלל – מה המטרה שלי בהוספת הצבע למרחב. 

צילום: אסף רונן
צילום: אסף רונן

אופי

אני חושבת שברגע שמכניסים לבית את האופי שלנו, את הדברים הקטנים שייחודיים לנו ומגדירים אותנו ופחות מנסים ליצור בית מעוצב "כמו בפינטרסט", אז מתקבלת תוצאה ייחודית.  אני בדרך כלל מנסה להכניס בעיצוב שלי אלמנטים חמימים שמייצרים אווירה חמה וביתית שכיף לשהות בה. זה משתנה כמובן מאדם לאדם ויכול להתבטא בצבעים, בחומרים, באופן העמדת הריהוט בחלל, או אפילו באמצעות צמחייה או פרטי אמנות מתאימים. הכל בהתאם לאופי ולסגנון של האנשים החיים בבית. 

צילום: אסף רונן
צילום: אסף רונן

מפרגנת

אני אוהבת לעקוב אחר העבודות של המעצבת מרב זהר, מעצבת מוכשרת ויצירתית מאוד. נהנית מהעבודות של האדריכל כפיר וקס שעוסק בתכנון בנייה ירוקה גם מעבודותיה ושל האדריכלית תמר בנימיני שיש לה טאצ' ירוק בשילוב עם סגנון מרוקאי.

צילום: אסף רונן

שבעה טיפים

1. אם אתם רואים משהו במגזין, בפינטרסט או אצל השכן – אל תעתיקו. קחו מזה השראה. תוכלו להתחיל מזה כבסיס בר שינוי. זה יכול להיות שונה במידה, בצבע, בחומר, בצורה. אני לא מאמינה בהעתקות כי כל דבר שהוא ממש יפה וטוב זה רק בזכות העובדה שהוא תוכנן נכון למרחב בו הוא קיים. ברגע שמעבירים אותו למרחב אחר זה כבר פחות נכון.
2. עיצוב טוב לא חייב לעלות ביוקר. ברגע שיודעים להגדיר את התקציב ומבינים מה צריך לעצב בתקציב הזה, יש הרבה מאוד אפשרויות עיצוביות והן לא חייבות לעלות הון.
3. לא תאמינו מה אפשר לעשות עם צבע ואיך הוא יכול לשנות לכם את החלל. כנ"ל לגבי צמחים. העיניים תמיד נמשכות לצמחייה והיא מכניסה למרחב משהו אחר. תוסיפו פינות ירוקות בבית.
5. לא תמיד חייבים לזרוק הכל ולקנות חדש. אפשר גם לחדש ריהוט קיים ולהפוך אותו למשהו אחר לגמרי.
6. אם לקחתם מעצבת פנים, סמכו עליה. היא פה בשבילכם. תנו לה את המרחב שהיא צריכה כדי לתכנן עבורכם.
7. קחו בעלי מקצוע טובים שיבצעו עבורכם את העבודה ואם אתם מתמקחים – אל תדחקו אותם לקיר. תנו להם להרגיש שהם מרוויחים משהו בפרויקט הזה, כך כולם יהיו מרוצים וישאפו להצלחת הפרויקט. 

עיצוב: אורלי בסודו
לאתר של אורלי בסודו>>
לדף הפייסבוק של אורלי>>
לחשבון האינסטגרם של אורלי>>