נטע שושן

המעצבת נטע שושן אוהבת לעבוד עם לקוחות בעלי טעם (ואופי) נטול מאמץ ונטול מניירות כי חשוב לה להיות אותטנית בעבודתה ולהתחבר לשותפיה לתהליך. הסגנון העיצובי של נטע הוא אקלקטי והיא תמיד שואפת לייצר בתים שימלאו את לקוחותיה בהשראה ובשקט פנימי.

www.pnim.co.il
צילום: דור נבו

חמש עובדות

1. אוהבת חיות, סוג של קרייזי קאט ליידי. כבר מילדות אני מלטפת כל חתול רחוב שאני רואה ומחפשת חיות נזקקות כדי לעזור להן. כרגע אני קצת מנסה להיגמל מזה כי זה נורא מעייף. מגדלת חתול שמן חולה ונזקק.
2. אני מאוהבת ביפו, ובייחוד ביפו העתיקה. כבר שנים שאני חולמת לגור שם. יש ביפו אנרגיות שמרגיעות אותי ונותנות לי שקט שאין באף מקום אחר שאני מכירה.
3. אני פודית גדולה, חובבת אוכל ובעצמי בשלנית. בישול זו התרפיה שלי, ובעברי עבדתי בשלל מסעדות. אם הייתי יותר מחוברת לנושא המדיה ולרשתות החברתיות הייתי כבר פותחת בלוג מתכונים. אולי זה עוד יקרה.
4. אני גם מאפרת במקצועי. למדתי איפור כשהשתחררתי מהצבא, אבל התחלתי לעבוד בתחום רק כמה שנים מאוחר יותר כשעבדתי בהפקות והבנתי שאני יכולה לשלב את זה במקצוע העיצוב. אני אוהבת שבאמצעות האיפור אני יכולה לגרום לנשים להרגיש טוב יותר לגבי עצמן.
5. אני יודעת לאמוד איכות של מוצר רק על פי התבוננות בו, וזה עוזר לי לבחור דברים יפים ואיכותיים שלפעמים נראים יותר הרבה יותר יקרים מהמחיר שלהם בפועל. כמעצבת פנים זו ברכה.  

www.pnim.co.il
צילום: עידו אדן
www.pnim.co.il
צילום: עידו אדן

ההתחלה

הבנתי שאני רוצה לעסוק בעיצוב פנים כבר בחטיבת הביניים. בתיכון למדתי בתלמה ילין במגמת אמנות פלסטית, מתוך הבנה שזה עתיד לסלול לי דרך לעיסוק בעיצוב, אמנות ואסתטיקה. אחרי הצבא השלמתי תואר בחוג לעיצוב פנים במכללה למנהל, וכשסיימתי את הלימודים מיד התחלתי לעבוד במשרדי אדריכלות, שם צברתי ניסיון מעשי. בהמשך הייתי גם שרטטת עבור אדריכלים וגם עבדתי כמעצבת בחברת המטבחים בולטהאופ. משם כבר התחלתי לצבור עוד ועוד פרויקטים משלי ויצאתי לעצמאות מקצועית. 

www.pnim.co.il
צילום: אלעד גונן
www.pnim.co.il
צילום: אלעד גונן

שילובים

כיום מעצבים כבר לא נוקטים בקו עיצובי אחיד, כי זה קצת מיושן ומשעמם. מעצב טוב מצליח לשלב מספר סגנונות ואלמנטים שונים, לפעמים גם כאלה שלכאורה לא משתלבים יחד. אני נוקטת בגישה הזו ואפשר לקרוא לסגנון העיצוב שלי אקלקטי. חשוב לי שהוא יישאר עדכני, חדש ומתכתב עם רוח התקופה. אני אוהבת שיש לי חיבור אישי עם הלקוחות שלי. במיוחד עם כאלה שלא מתפשרים על עיצוב איכותי ומדויק. עד היום התמזל מזלי לעבוד עם לקוחות שהחיבור בינינו יצר סביבת עבודה פורה ונכונה. אני אוהבת לעבוד עם לקוחות בעלי טעם (ואופי) נטול מאמץ ונטול מניירות. חשוב לי להיות אותטנית בתהליך, בעשייה ובתקשורת. 

www.pnim.co.il
צילום: דור נבו
www.pnim.co.il
צילום: דור נבו

בית

מעבר לתחושה של נוחות, השאיפה שלי היא שהלקוחות שלי יתעוררו בבוקר, ויגידו לעצמם: "איזה כיף שזה הבית שלי". מניחה שהרבה אנשים חלמו תמיד על בית כמו במגזינים ואין להם מושג איך לגשת לזה. לחלקם אין את היכולת הכלכלית לקחת איש מקצוע ולהשקיע בבית חלומותיהם. כך שכשזה קורה בפעם הראשונה והחלום הופך למציאות יש תקופת הסתגלות לבית החדש שיכולה להיות מאוד מרגשת. אם הלקוחות גם ירגישו מלאי שקט פנימי ומלאי השראה בבית שלהם, אז בכלל עשיתי את שלי. 

www.pnim.co.il
צילום: דור נבו

הכי מעניין

שלב התכנון הראשוני הוא האהוב עלי, שהו השלב שבו אני מארגנת את העבודה הכללית לכדי תוכנית העמדה מגובשת וממוקדת יותר. אני מרגישה שהשלב הזה הוא קצת כמו לפתור חידה או תרגיל היגיון. כשזה מצליח (וזה תמיד מצליח) זה מאוד מספק. אני אוהבת גם את השלב שמגיע אחרי שפוגשים את הספקים ובוחרים חומרים שונים, ריהוט ואביזרים. אז כל הרעיון מתחיל לקבל חיים וצורה וזה מרגש.   

www.pnim.co.il
צילום: עידו אדן

השראה

דניאל קיציס תפסה לי את העין ואני מטפחת כלפיה מן קנאה חיובית, ואנחנו בכלל לא חולקות את אותו תחום. יש משהו בבחורה הזו שגורם לי לחשוב שהיא בחורה מושלמת באמת. מעבר לזה שהיא מיוחדת ומוכשרת בתחומה, היא גם סופר אותנטית, רגישה ומעניינת ויש לה דעות ייחודיות וגישה ממגנטת. החיסרון היחיד שמצאתי בה זה שהיא מבשלת בשר. אבל ברצינות – אני תמיד שואפת להיות כמה שיותר אמיתית, להציג את הדעות והרגישות שלי ולתקשר אותן בפשטות. והיא מצליחה לעשות זאת באופן טבעי. בקיצור תעקבו אחריה. היא גם מעלה מתכונים שווים.

www.pnim.co.il
צילום: אלעד גונן
www.pnim.co.il
צילום: אלעד גונן

אתגרים

בתחילת הדרך האתגר שהיה הכי גדול עבורי היה למצוא עבודה כשעוד לא רכשתי ניסיון. השכר היה נמוך, הייתי נשארת לעבוד שעות נוספות ומקבלת לפעמים גם תחושת זילזול. כשעברתי לעצמאות, מעבר לאתגר של ניהול עסק והתמודדות עם חוסר הוודאות שמלווה כל עצמאי, אחד האתגרים שלי היה בהתמודדות עם לקוחות שעיצוב הבית הוא נושא רגיש עבורם ולוחץ על נקודות אישיות. למדתי להכיל את זה. אתגר נוסף הוא העבודה מול אנשי מקצוע שדורשת יכולת התמודדות עם חיכוכים מקצועיים, חילוקי דעות ויכולת לעמוד על שלך. גם התמודדות עם הפרפקציוניזם שלי היא מיומנות חשובה שסיגלתי לעצמי. 

www.pnim.co.il
צילום: עודד נתן

טיפ

ממליצה להשקיע בתאורה. זהו אלמנט חשוב בעיצוב, גם ביצירת התחושה בבית וגם מהבחינה הפרקטית והאסתטית. דבר שני שחשוב להשקיע בו הוא רצפה. לדעתי אפשר כבר להשתחרר מקיבעון הגרניט-פורצלן, על שלל גדליה וגווניה ולהיפתח לכיוונים חדשים.

עיצוב: נטע שושן
לעמוד הפייסבוק של נטע>>
לחשבון האינסטגרם של נטע>>