למרות שהשימוש בחיפוי בריקים היה נפוץ כבר במבנים הסטוריים, אצלנו בארץ, משום-מה, ההתייחסות אל הבריקים תמיד הייתה כאל טרנד זמני. אבל הבריקים שהגיעו אל הבתים והמרחבים המסחריים בישראל כבר לפני מספר שנים, עדיין לא ממהרים ללכת לשום מקום, והבתים החדשים והיפים שמשלבים שימוש בבריקים, מוכיחים שהדבר האחרון שאפשר לומר על הבריקים הוא שהם טרנד חולף.
המעצבת מירב חביב נוהגת לשלב בריקים במגוון גדול של עבודותיה: "בריקים אינם טרנד בעיניי. אני משתמשת בבריקים עתיקים מפירוק שהגיעו מאירופה מאזורי פרובאנס וטוסקנה. אלה בריקים אותנטיים, אשר רואים עליהם את פגעי הזמן ומזג האוויר והם נותנים אופי לכל קיר וקיר שאני מעצבת. היופי של הבריקים הללו הוא הטקסטורה שלהם. באמצעות צבע הכוחלה (הרובה) שאני בוחרת אני גם מבליטה את הגוון שארצה לקיר".
ענת ויעל מסטודיו בוטקה החליטו לחפות עמוד שנותר לאחר הריסת הקירות בבריקים: "ללקוחות בפרויקט היה חשוב לשלב בבית בריקים. לאחר ההריסה נותר במרכז החלל עמוד והחלטנו להמשיך אותו לקיר היוצר הפרדה קלה בין הסלון למטבח. קיבלנו החלטה להדגיש את הקיר ולכן חיפינו אותו בבריקים שמצד אחד משתלבים עם הבר ומצד שני נותנים רקע לטלויזיה".
במהלך שיפוץ דירה בחיפה גילתה המעצבת דנה ברוזה שקירות הדירה הישנה עשויים במקור מלבני חרס והחליטה לחשוף אותם: "אני די אמביוולנטית לגבי השימוש בבריקים. מצד אחד, הדבקת בריקים על קיר חדש, בכדי שיראה כאילו הוא עשוי לבנים, יכולה בקלות להיראות מלאכותית, מאולצת ואפילו תפאורתית. מצד שני, קשה להתעלם מן הערך המוסף שנותנת החומריות של הלבנים לתחושה ביתית ונעימה. לשמחתי, בפרוייקט הזה נפתרה לי הדילמה, מכיון שהבריקים שבו הם למעשה לבני חרס מקוריות, שמהן עשוי הקיר ממש. כשהתחלנו בשינוי החללים בשיפוץ, גילינו שכל הקירות של הדירה הישנה הזו בנויים מלבנים אלה. מרגע התגלית היה לי ברור שאני חייבת לחשוף אותן. בחרתי לעשות זאת בשני קירות: קיר פינת האוכל (החזיתי לכניסה לבית וחלק מחלל הסלון) וקיר חדר השינה. בשני הקירות בחרתי להוסיף אלמנטים קישוטיים שונים שידגישו את הקירות האלה, שיתנו להם לספר על ההיסטוריה של הדירה, אך באותה העת יחברו אותם לעיצוב הנקי והעכשווי החדש שלה. הלבנים האלה הן ללא ספק אחד מהאלמנטים האהובים עליי בפרוייקט הזה".
פרוייקט נוסף בו השתמשתי בבריקים בהירים הוא בחדר השינה. קיר הבריקים ממוקם מול מיטת ההורים וקושר את רצפת הפרקט ותקרת הגג החשופה באמצעות שינוי טקסטורלי.
שלושה פרוייקטים שונים של המעצבת שלומית גליקס מדגימים איך הבריקים יכולים להשתלב בבית במראה כפרי וגם בבית בעל מראה אורבני. שלומית גליקס: שימוש בחומרים שונים בעלי טקסטורות, מרקמים וצבעים מגוונים באותו החלל יעניקו לו מראה עשיר, מסקרן ומתוחכם, יגדירו את החלל ואף ייצרו אשליה של גודל או גובה. כך גם לבני הבריק, בהם אני עושה לעיתים שימוש ויוצרת באמצעותם מראה רב-שכבתי. בכל פרוייקט בו עשיתי שימוש בבריקים, בחרתי את גוון הלבנים ופרופיל הבריק בהתאם לתכנון הבית והקונספט העיצובי.
בשיפוץ מהיסוד שבוצע בבית בהרצליה, בו הגדרתי סגנון עיצוב מודרני-עדכני תוך שילוב בטון, עץ וברזל, נעשה שימוש בבריק בגוון אדמדם. נוכחות הבריקים יצרה משחק של ניגוד והשלמה ובכך יצרה חלל מתוחכם אך חמים ומזמין.
בשיפוץ מהיסוד לבית פרטי בראשון לציון חופו שני עמודים קונסטרוקטיביים בבריקים בגווני אפור חם. הגוון השלים את הקונספט העיצובי אשר נשען על שכבות טקסטורה וגוונים בהירים ורכים. ההחלטה לחפות את העמודים אמנם השלימה את הסגנון העיצובי אך גם נתנה מענה תכנוני נוסף: בשל קרבתם זה לזה ונוכחותם המשמעותית בבית, כל ניסיון להתעלם מהם או לטשטש אותם היה בלתי אפשרי אלא לתת להם "כוח" ובמה ולייצר סביבם אפקט WOW.
בבניית בית פרטי מהיסוד בנס ציונה בו הוגדר קונספט תכנוני ועיצובי המתבסס על שימוש בחומרים טבעיים בהם אבן טבעית, עץ ובריקים, והנוף הפראי והפתוח הסובב את הבית מהווה חלק בלתי נפרד מפנים הבית. השימוש בבריקים יצר מחד בידוד חום-קור ומאידך נתן מענה מושלם לסגנון העיצובי. מעטפת הבית בצידה הצפוני והמזרחי חופתה במלואה ועטפה את העמודים והקירות כאילו נבנו מלבנת הבריק. גוון הבריקים הנבחר, חום-מוקה, משלים בהרמוניה את צבעוניות הבית ומשאיר מקום לנגרות, לריהוט ולפרטי העיצוב המשלים.
עיצוב: שרונה דושנסקי, צילום: חיה גולד
המעצבת רוית פרנק שילבה בריקים מפירוק במסגרת שיפוץ מאסיבי שתכננה לבית בקיבוץ ארז: פרוייקט מאתגר זה נבנה סביב הקונספט של הזוג. הוא איש אדמה והיא חובבת עיצוב מושבעת. רצינו לשלב בין החומר בצורה הטבעית שלו לבין הנגרות המהוקצעת. הבריקים בפרוייקט הזה הם מפירוק, והם יוצרים מעין רקע לסלון שגם הוא מהווה חיבור בין שני העולמות.
עיצוב: רוית פרנק, צילום: מאור מויאל – סטודיו רותם