בני הזוג הם הורים וסבים פעילים, אשר החליטו לרכוש דירה שתתאים לאירוח המשפחה שהתרחבה, ובהזדמנות הזו גם לעדכן את הריהוט והסגנון העיצובי שהשתנה בהמהלך השנים. הפנטהאוז שרכשו בהרצליה תוכנן מחדש בקונספט אוורירי ונקי שהתאפשר בעקבות ויתור על אחד החדרים והוא מבוסס על בחירות קונטרסטיות של צבעוניות וחומרים.

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

המעצבת לאה ברק משתפת בתהליך: בדירה בהרצליה מתגורר זוג בשנות השישים, ילידי הרצליה, הורים וסבים פעילים, דירתם הקודמת בהרצליה לא הצליחה להתמודד עם שטחי האירוח למשפחה שהתרחבה, לכן החליטו לרכוש דירת פנטהאוז חדשה, מרווחת ומפנקת, כך שיוכלו לארח את המשפחה המורחבת והנכדים בסופי שבוע כמו שאוהבים. כמובן שזו היתה גם הזדמנות לעדכן את הריהוט והסגנון העיצובי שהשתנה במהלך השנים. לכן, כל הריהוט והאקססוריז (למעט עציצים) נרכשו מחדש וכך לא היתה מגבלת התאמת החדש לישן. זוהי דירה בת 117 מ"ר + 45 מ"ר מרפסת סלון + 10 מ"ר מרפסת בחדר שינה ראשי.

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

הדירה תוכננה במקור על ידי הקבלן עם 5 חדרים אך שונתה על ידינו לדירת 4 חדרים. החדר שבוטל נפתח לחלל הציבורי ומשמש כמבואת איחסון, אך נשמרה האופציה העתידית לסגור אותו חזרה לחדר. הדיירים הגיעו אלי בהפניה של אדריכל מכר משותף. הוזמנתי להתרשם מהדירה אחרת שנבחרה ולתת את דעתי, גם על המפרט. לצערי צרמה לי החלוקה התכנונית שלה, ובעקבות פגישה זו, נבחרה הדירה הנוכחית, שבה מצאתי גמישות גדולה יותר לשינויים והתאמות. אני מאמינה שזה הרגע בו נקשר גורלנו, מכיוון שבזכות הפגישה הזו הם הרגישו שעשו עסקה נכונה יותר.

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

בחרנו בקונספט של קווים נקיים מאוד, עם אלמנטים שיהיו עצמאיים בחלל ושמירה על זרימת אנרגיה ביניהם. החיבור בין חומרי בסיס כמו ברזל, עץ, אבן טיבעית ובטון, מייצרים תחושת מינימום במקסימום. הפרוייקט אומנם מלווה בטבלת הוצאות קבועה כמו כל פרוייקט שלי אבל לא הוגבל, מאחר ורצו להגיע למקום המדויק עיצובית.

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

התהליך העיצובי התחיל בפרקט אלון מולבן מוברש מבוקע שמהווה בסיס אחיד וטבעי ליתר האלמנטים והחומרים. כך נוצר ניגוד איכותי, ביחד עם רוב הריהוט המודגש והכהה.
בחלל הציבורי החלטנו לא לבצע הנמכות למרות התקרה הגבוהה, ולכן נבחרה מערכת מיזוג VRF עם תעלת מיזוג חיצונית שנצבעה בשחור מודגש, ותורמת לאווירה התעשייתית.

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

באי המטבח נבחר משטח גרניט פורצלן שחור מוברש עוצמתי, ומבנה המטבח שונה מהמקובל – משטח העבודה אינו נצמד לקיר, ועומד כאי אחד גדול של 4.2 מ"א באמצע החלל ומשמש כמשטח עבודה כולל כיור וכיריים. המזווה נצמד למקרר האינטגרלי והתנורים, כשכל היחידה הזו היא עצמאית ולא מגיעה לתקרה, מה שנותן תחושה אוורירית למרות הגוונים הכהים. למטבח שולבה יחידת משטח עזר ואיחסון עצמאית ומחומר שונה – ברזל שחוזר על עצמו בהמשך החלל הציבורי.

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

הריהוט תוכנן בתחילה להירכש באיטליה, אבל הקורונה סגרה אותנו. אז הבאנו את איטליה אלינו עם יבוא אישי של ספה באפור בהיר מושלמת לסלון שאליה חיברנו שולחנות עגולים מברזל על שטיח חלוקי נחל מצמר. לחלל הציבורי שולבו כורסאות ירוקות כנקודת צבע שמתחברת לצמחייה הרבה שמפוזרת בבית ובמרפסת הפורחת. שטיח חלוקי הנחל מצמר בסלון מגדיר, מרכך ומחבר את כל החלקים הבודדים של הסלון: הספה, הכורסאות, השולחנות, אלה הרבה חלקים קטנים בחלל גדול והשטיח מצליח לאחד אותם.

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

פינת האוכל תוכננה להיות אוורירית, ומשטח השולחן בגמר עץ מושחר מתחבר ליתר משטחי החלל הציבורי, וגם הכיסאות לא מעמיסים על החלל. פינת האוכל שוברת מוסכמות – היא נמצאת באמצע, אין לה איזור מוגדר היא בין הסלון למטבח – היא שם, אבל לא שם, בסופו של דבר היא הצליחה להפתיע גם אותי בנוכחות שלה.

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

בחדר השינה הראשי יש שתי ויטרינות גדולות המכניסות אור וצמחייה, ועל הקיר הותקן ארון גדול עם מסך טלויזיה אינטגרלי. המיטה עצמאית ולא נצמדת לקיר או ויטרינה, ולכן גב המיטה ארוך ומכיל בתוכו את שידות הצד והמתגים.

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

החדר תוכנן כחלל פתוח ומרווח לכל השימושים, שינה ורחצה. במקור חלל הרחצה היה ללא פתח חלון, כך שהרווחנו גם אוויר ואור טבעי לכל היחידה. המחיצה לנישת המקלחון והשירותים היא מחיצת מסגרות מברזל וזכוכית שקופה כאשר הריצוף בתוך הנישה משתנה ומגדיר את השינוי לאיזור הרטוב. ארון הכיורים נשאר באיזור הפרקט כחלק פתוח מחלל השינה.

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

ארון הכיורים בחדר השינה הראשי, עם משטח השיש היצוק והמראה הגדולה שמכפילה את החלל, נולד ממש עם התכנון והשינוי המבני. הוא מאד עוצמתי, ומבחינתי הוא חלום שהתגשם.

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

בחדר הנכדים ריככנו את האווירה עם ספה מודולרית וקצת יותר נגיעות צבע של טורקיז וורוד פודרה. הספה נוחה לישיבה, משחק ושינה, אני תמיד אוהבת לשלב את הספות האלה בחדרים עם שילובי שימוש.  

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

חדר הרחצה הראשי הוגדר לשימוש הנכדים שפונקו באמבטיה פרי-סטנדינג בשחור-לבן. שירותי האורחים המרווחים ממשיכים את סגנון הבית בשילוב שחור-לבן ורהיט ברזל שחור שתוכנן במיוחד.

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

זו חוויה מדהימה כשנותנים לי לעוף, עם הכוונה אבל בלי מעצורים. הגשמתי לי כמה חלומות בפרוייקט הזה, וברור שאלה חלומות שהלקוחה חלקה איתי. לפעמים היא משכה בחבל ולפעמים אני, תמיד נעים לעבוד יחד בשיתוף פעולה, כולם מרוויחים מזה, והפרוייקט הזה הוא הוכחה לכך.

עיצוב: לאה ברק, צילום: שירן כרמל, www.pnim.co.il

טיפ מהמעצבת

אסור לפחד, צריך ללכת עם ההרגשה הפנימית כי לרוב היא צודקת. תמיד ללכת אחרי מה שעושה לכם טוב בלב, ככה מגיעים למקומות הנכונים.

עיצוב: לאה ברק
צילום: שירן כרמל

רשימת הפריטים
מטבח: שולר
רהיטי ברזל: סטודיו ווישס
ארונות: אידאל
מיטה זוגית, שידות צד, שולחנות סלון: ארנה רהיטים
מבואת אחסון+משטח שייש יצוק לארון כיורים: נגרות מותאמת תומי קרמיקה
ספה: טלי מאיר פיק – יבוא מאיטליה
כורסאות סלון: טולמנס דוט
שולחן פינת אוכל: ביתילי
כסאות פ.אוכל- Prat living
ספת מזרונים: חיבורים בתאלס
ריצופים חדרי רחצה וכלים סניטריים: ויה ארקדיה
כסאות אי מטבח: פיק אפ
תאורה: טרנדלייט, כלי אור

השארת תגובה