בתהליך שיפוץ מאתגר בית עץ ישן, סגור ומאוד לא קונבציונלי הפך לבית יפיפה, מרווח ופתוח. בית שמצד אחד יש בו עוצמה של הגובה והמרחב ומצד שני התכנסות וגם קלילות, צבעוניות וחמימות. עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

שירה מוסקל והדס רוט מהלל אדריכלות ועיצוב פנים משתפות בתהליך:  במושב בורגתא נמצא בית על מגרש של 800 מ"ר ועליו בית עץ בן 200 מ"ר+יחידת אירוח בת 40 מ"ר ובריכה. בבית מתגוררים בניז הזוג ושלושת ילדיהם בגילאי גן ובית ספר. בני הזוג הגיעו אלינו בעקבות המלצות שראו בפייסבוק. פגישת היכרות עם זוג היא סוג של ראיון דו-כיווני. שני זוגות משני צידי השולחן בדרך לתהליך מאתגר ומאוד משותף. הם בוחנים אותנו וגם אנחנו במקביל "בוחנות" אותם. האם הם אוהבים עיצוב? האם הם בשלים לשיפוץ וגם האם הם בנויים לתהליך המאתגר והנפלא של שיפוץ מהפכני של נכס, תהליך שדורש לקבל לפחות שלוש החלטות בכל יום? קשה לענות על כל התשובות מפגישה בת שעה, אבל עם השנים החושים מתחדדים ואנחנו יודעות לאבחן כבר תוך כדי פגישה. כך סיימנו את הפגישה באווירה חיובית ובציפיה להמשך.

הרשמו לאינסטגרם עם הכי הרבה השראה עיצובית בסביבה>>

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

בני הזוג, מנהלים ומובילים כל אחד בתחומו – מהנדס ומנהלת שיווק,ודווקא בגלל האינטנסיביות של הקריירות שלהם, יחד עם גידול של שלושה ילדים בגילאי גן וביה"ס, הם חיפשו לקבל מאיתנו את ההובלה הבטוחה של התהליך.
המשיכה של בני הזוג לסגנון הכפרי, היא גם זו שהובילה אותם אלינו ולכן זה היה לנו יחד טבעי ביותר לחדד ולדייק בתוך עולם העיצוב הזה, את מה שמתאים ויפה עבורם.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il
הלקוחה העידה על עצמה שהיא מאוד פרקטית ושמאוד חשוב לה אחסון, היא אוהבת צבעים, בעיקר כחול וממש שונאת שחור. הלקוח מצידו חובב טכנולוגיה ואודיו, חשובה לו החצר ומאוד חשוב לו שיהיה מרווח ואסתטי. שניהם יחד ביקשו לעצמם בית מאוד ביתי. כזה שכיף להיות בו בנוחות מפנקת. כזה שקל לארח בו ונעים להתארח. בית שיש בו פשטות ואנחנו הוספנו – בית שיש בו גם קסם.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

הבית שנרכש לא היה קונבנציונלי. אנחנו רגילות לעמודי בטון ובלוקים ופה נדרשנו להתמודד עם עמודי עץ, קורות ומסבכים. ידענו שאנחנו חייבות לאתר לצורך הפרויקט קבלן שיהיה לו את הידע והיכולות לבצע שינויים מסיביים במבנה שכזה. בחרנו בשחק פימה, קבלן ומנהל פרויקט שהצליח להגשים לנו ולבני הזוג חלום משותף. להפוך בית עץ ישן וסגור, לבית יפיפה, מרווח ופתוח לחצר.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

עבודת השיפוץ תוכננה כעבודה בשיטה של "הנדסה הפוכה". הקמת החלק המרכזי של הגג כגג קורות חשופות נעשתה במקביל לפירוק חלק הגג המקורי וזאת כדי למנוע פגיעה בחלקים הקיימים. המבנה המקורי היה מחופה בבריקים ע"ג מחיצות קלות. כדי לחזק את המבנה הוחלט להיפטר מקירות הבריקים הנוטים ליפול ולעבות את הקירות הקיימים באופן שבו גם יכילו מערכות ומערכת תריסים חשמלית. העבודות בוצעו בסטנדרטים גבוהים מאוד של יצירת איטום, בידוד וגמר. 

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

הלקוחות ביקשו מאיתנו לייצר עבורם חלל עם פרוגרמה קלאסית למדי: סלון-מטבח-פינת אוכל וגם שלושה חדרי ילדים, חדר רחצה משותף ופינת משפחה ביניהם. יחידת הורים מרווחת עם חדר רחצה מפנק. הדרישה המיוחדת של הלקוחה היתה לפינת עבודה ב"מרכז העניינים". מקום שיראו מכל מקום וגם יאפשר צפיה ממנו לחלקים אחרים של הבית. ניסינו להניא אותה מזה, אחרי הכל פינת עבודה זה לא משהו מרגש עיצובית והוא בעל פוטנציאל לבלגן, אך נוכחנו להבין שיש פה ענין עקרוני של ילד קטן ושובב ואמא שבמקביל מנסה לעשות דברים. נרתמנו למשימה ומצאנו את המיקום האולטימטיבי שמקובל על כל הצדדים והגורמים.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

הלקוחה גם איתגרה אותנו במירוץ למקומות האחסון. כמה שלא תיכננו – זה לא הספיק. הסיפוק הגדול שלנו היה להגיע ליום צילומים ולגלות כמה מוקדי אחסון בבית הם עדיין בודדים וריקים, כלומר הצלחנו במשימה.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

הדיירים חובבי טיולים וטבע, ביקשו לעצמם גינה רחבת ידיים, כמעט "קיבוצית" בפשוטתה. מרחבי דשא ובריכה שנמצאת שם בלי להשתלט, רק בשביל הכיף. לצד הבריכה מונחת לה יחידת אירוח מקסימה-מבנה שהיה חלק אינטגרלי ממתחם המגורים ועבר גם הוא שיפוץ ברוח הפרויקט כולו.
התקציב הוא הבסיס לכל הפרויקט. במקרה הזה באופן חריג הוא נפרץ כבר בהתחלה בסעיף הקבלן כשהוחלט להרחיב את גבולות השיפוץ ולייצר גג קורות חדש ועוד שינויים מבניים במסגרת הקיימת. עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

למרות ההחלטה על הגדלת היקף העבודה, עשינו לאורך כל הדרך מאמצים לעמוד בתקציב בכל סעיפי הרכישות: כלים סניטריים וברזים, פרקט ודלתות, תאורה ועבודות הנגרות. היצירתיות מבחינתנו באה לידי ביטוי גם במציאת הפתרונות הנכונים והאטרקטיביים עבור הפרויקט.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il

הרגע המרגש ביותר בתהליך היה בביקור הראשון שלנו בשטח לאחר החלפת הגג הקיים בתקרת קורות חשופה. החלל המכונס והסגור הפך תוך ימים בודדים להיכל יפיפה. השתאות – זה בדיוק מה שהרגשנו.

עיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים, צילום: עודד סמדר, www.pnim.co.il
עברה בדיוק שנה מאז שהמשפחה עברה לבית החדש-מחודש. כשיצרנו קשר עכשיו לצורך הכתבה שמחנו לשמוע עד כמה הם נהנים מהבית ושמחים בו. אושר גדול עבורנו ודלק ממריץ להרפתקאות ולפרויקטים הבאים שבדרך.

עיצוב ותכנון: הלל אדריכלות ועיצוב פנים
צילום: עודד סמדר
עוד על הלל אדריכלות>>

צוות מבצע:
קבלן ומנהל פרוייקט: שחק פימה
נגרות: אמראל קחלון
דלתות: פרקט פור יו
חשמל חכם, אודיו וידאו ומערכות מתקדמות: אוהד פישר
חימום תת-רצפתי: דומוטק
חלונות ותריסי אלומיניום: מאסטרו
ארונות הרחצה ומשטחים אינטגרליים: טומי עיצובים

פריטים:
תאורה: אורעד תאורה-אליטה
כלים סניטריים ואריחים: חזי בנק
ריהוט: אסף רהיטים, חותם
טפטים: מאיירס
פינת ישיבה: בת אל'ס
אקססוריז: טורקיז האוס, חותם

לקישור לאינסטגרם שלנו>>

 

 

תגובה אחת

  1. רחל הגב

    מ ק ס י ם. מאוד מאוד אהבתי הסגנון. כל הכבוד על העבודה היפה. שיהייה להם בכיף, שמחה, נחת ואושר למשפחה המקסימה. והמון הצלחה וכל טוב.

השארת תגובה