ביתה הפרטי של המעצבת אורית סיון נמצא בקומה השישית בבניין בשכונת אם המושבות. הוא מעוצב בסגנון נורדי שמשלב מעט כפריות ובוהו-שיק, עם מעט צבע והרבה צמחים, עץ וברזל, כאשר הציר המרכזי לתנועה ומעבר בחלל הציבורי נמצא בחדר העבודה של סיון.

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

המעצבת אורית סיון משתפת בתהליך: זהו ביתי הפרטי, וכשם שתהליך התכנון והעיצוב היה ארוך, קשה ועם רצון לדייק בכל פרט ופרט, כך גם תהליך הכתיבה עליו לא חף מקשיים והתלבטויות. בדירה אני מתגוררת עם בעלי רונן שעוסק בתחום מערכות מידע ושלושת ילדינו. הדירה ממוקמת בשכונת אם המושבות בפתח תקווה. היא נרכשה בעודה תכנית על הנייר, כשבמגרש היה בעיקר הרבה חול. בשכונה אין הרבה עתודות קרקע לבנייה ולכן מהרנו לרכוש כשהתאפשר.

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

השיקול העיקרי בבחירת הדירה, היה מיקומה בתוך השכונה, גודלה ובעיקר הפוטנציאל הגדול לשינוי והתאמתה לצרכינו. לאחר שעות ארוכות של תכנון ולא מעט יצירתיות, הצלחתי לייצר מרחב שיענה על כל דרישות משפחתי האהובה: חדר עבודה עבורי, פתרונות אחסון רבים, חדרי ילדים מרווחים עם פונקציות אחסון רבות, סוויטת הורים רחבת ידיים ומפנקת, ובעיקר תחושה של מרחב פתוח, מואר וזורם.

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

הדירה נמצאת בקומה השישית במגדל בן 16 קומות. גודלה 147 מ"ר + מרפסת של 12 מ"ר. מבנה הדירה במקור היה שישה חדרים והיא עברה שינוי תכנוני לחמישה וחצי חדרים עם ארבעה חדרי שינה, חדר עבודה הממוקם בציר המרכזי של הבית ומבואת כניסה גדולה. יחידת המתבגר הסגורה, אשר הייתה צמודה לכניסה לדירה, נפתחה עם מסדרון קטן המוביל לשירותי אורחים מרווחים ולחדר השינה של הבת. בחדר זה תוכננה נישה לארון קיר על חשבון הקטנת מבואת הכניסה.

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

התקציב שעמד לרשותנו היה 350,000 ש"ח. הקונספט העיצובי היה לייצר תחושה של מרחב מואר ופתוח. הרעיון היה ליצור ציר מרכזי סביב חדר העבודה ומהציר הזה נעשה התכנון הכולל. רציתי שהציר הזה יחבר בין החלל הציבורי לפרטי, וגם שמצד אחד השהייה בו תאפשר פרטיות, יחד עם זאת, מיקומו המרכזי והשקיפות העוטפת אותו יאפשרו שליטה בנעשה בכל החללים מסביב. עובדת היותו שקוף, יוצרת תחושה של חלל גדול יותר.

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

כדי להגיע למראה הנקי והרך, נבחר סגנון העיצוב הנורדי בשילוב נגיעות של בוהו-שיק. פרקט תלת-שכבתי בכל הבית ופרטי הנגרות הרבים מעניקים הרבה חומריות של עץ. בנוסף, ישנו שימוש בברזל וכמובן הטקסטיל שיוצר את הרוך. להידוק העיצוב כולו וליצירת אוירה טבעית ונקיה, הוכנסה צמחיה רבה כמעט בכל חלל בבית. פלטת הצבעים שבחרתי מונוכרומטית לצד כתמי צבע בגווני פודרה, ורוד, חמרה וירוק. 

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

לצד הספה האפורה בסלון במראה הקטיפתי,בחרתי בשטיח בגוונים דומים, שולחנות ברזל לבנים השוברים את הפלטה הכהה ומזנון טלוויזיה כהה משולב עץ וברזל. נגיעות של פודרה, חמרה חום ושחור-לבן באקססוריז ובטקסטיל, מאזנות את הפלטה הכהה.

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

המטבח עוצב בצורת ר', עם מעט ארונות גבוהים כדי ליצור תחושה של מרחב ושמירה על חלל רחב ופתוח. הארונות נצבעו בגוון לבן-אפרפר, תוכנן שולחן אוכל במראה נורדי בחומריות של ברזל בפרופיל דק ופלטת עץ אלון מעושן מחורצת בגוון מעט אפרפר. מסביב לשולחן הותאמו מגוון כסאות בחומריות של עץ, ברזל, ראטן ובד. מדפי המתכת מאובזרים באקססוריז עדינים התואמים לפלטת הצבעים הכללית ויוצרים תחושה של מרחב עדין, נקי ורך.

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

במרכז מבואת הכניסה ניצבת ספריית string לבנה עם פונקציות אחסון סגורות ופתוחות. היה ברור לי שבחלל הציבורי תהיה ספרייה גדולה, הדילמה היתה במיקום שלה. בתחילה תוכננה ספרייה שתהווה חוצץ בין חלל הסלון והמטבח לבין חדר העבודה. אך מיקום של ספרייה קבועה לא איפשר דינמיות במעברים בין החלל הציבורי לפרטי ולכן היא מוקמה במבואת הכניסה. 

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

על מנת ליצור יחידת הורים גדולה יותר, חדר השינה שהיה צמוד ליחידה בוטל ותוכנן כחלק מיחידת ההורים. כך נוצר חדר רחצה גדול ומרווח וחדר הרחצה במיקומו המקורי בוטל. במקום חדר ארונות סגור, מוקמו ארונות הקיר בכניסה אל החדר ונוצר מסדרון המוביל אל תוך החלל עצמו.  

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

יחידת ההורים עוצבה בסגנון נורדי, נקי עם נגיעות של כפריות ובוהו-שיק. הכפריות מתבטאת בגמר של ארונות הקיר ויחידת הטלויזיה. מדף גבס לאורך הקיר משמש כגב המיטה ועליו תמונות ואקססוריז בצבעוניות מונוכרומטית. שידות הברזל שחור שומרות על הקו העיצובי של הדירה. חדר הרחצה עוצב בגוונים מונוכרומטיים עם נגיעות פודרה. ארון הכיור הוא מזנון וינטאג' מפורניר אשר הוסב לארון חדר הרחצה, הוא חודש בלכה בלבד. הארון משדרג את חדר הרחצה ויוצר ניגוד מעניין בפלטת הצבעים ובחומריות שלו.

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

גם חדר הרחצה של הילדים עוצב בפלטה מונוכרומטית. השינוי בתכנון המקורי איפשר ארון כיור רחב עם פונקציות רבות לאחסון. בנוסף, תוכנן ארון למכונת הכביסה וחומרי הניקוי.

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

הרצון ליצור תחושה של חלל ציבורי גדול ומואר, הביא להחלטה לסגור את חדר העבודה בדלתות פרופיל בלגי. השקיפות מאפשרת כניסה של אור טבעי לכל החלל עצמו. החדר יכול להיות פתוח לרווחה משני צידיו ובכך לאפשר מעבר בין החללים השונים ולשמור על  תחושת המרחב והתנועה בדירה.

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

שירותי האורחים רוצפו וחופו באריחי טראצו עדינים. במת האסלה חופתה בקרמיקה בגוון סלמון. מוטיב הברזל השחור, חוזר בחלל זה במראה, בתאורת הקיר ובברז הקיר השחור. ארון כיור בהיר עם יחידה פתוחה בשילוב עץ אלון, ממשיך את הקו העיצובי הנקי.

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

בחדר המתבגרת הצבעוניות רכה בפלטה של לבן, עץ וגוונים של פודרה. במרכז החדר, מיטת ברזל לבנה ומאחוריה קיר בגוון פודרה. בקיר הסמוך הונח טפט בגוונים תואמים. פריט מעניין הוא שולחן כתיבה דני מצופה פורניר בגוון חום אדמדם. 

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

מידות חדר המתבגר אינן גדולות, לכן כדי למקסם את הפונקציונליות, תכננתי ארון קיר גדול משולב משטח כתיבה מעץ אלון ומגירות לאחסון מתחתיו. קיר המיטה נצבע בצביעה מיוחדת בגוון ירוק, כהמשך טבעי לצמחייה הרבה בחללי הדירה. תאורת קריאה מוקמה באופן מיוחד מעל המיטה. 

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

בפרויקט אישי כזה, יש לא מעט רגעים מרגשים. רגע אחד מרגש היה לראות את התכניות ששקדתי עליהן שעות רבות, קורמות עור וגידים והופכות לדירה אמיתית. מתוכננת ומעוצבת על פי הרצונות והצרכים שלנו. אין ספק שהחלק המרגש בתהליך הוא הרגע בו הכל התחבר לתמונה אחת שלמה ובהירה.

עיצוב: אורית סיון, צילום: ליה נהיר, www.pnim.co.il

מכיוון שהפרויקט הוא מאוד אישי, כל פרט בתכנון נשקל ונבדק עשרות פעמים. תהליך התכנון עבר תהפוכות רבות ולווה בלבטים אינסופיים עד שהגעתי להשלמה עם התכנית הרצויה מבחינתי. כמו כן, תהליך הלבשת החלל כלל ימים רבים של חיפושים אחר הפריטים המושלמים, ליקוט מחנויות שונות ופגישות עם ספקים שונים. התהליך היה עוצמתי ושווה כל רגע. 

עיצוב: אורית סיון
צילום: ליה נהיר
עוד על אורית סיון>>

קבלן מבצע: יוני אמיאל
נגרות: אילן נגריה
מערכות סטרינג: IDANA
שולחן פינת אוכל, כסאות, שטיח סלון: האסם
מזנון: טולמנס דוט
ספה : בדוסה
שולחנות סלון: two.m
שולחן כתיבה וינטאג' וארון חדר רחצה: וינטאג'מאניה
מאווררים: סוהו
חיפויים, ריצופים וסניטריה: רוחמה שרון, מודי
מיטת ברזל: חום הברזל
פרופיל בלגי: הום טק מודולר
תאורה: ספירה, קרן אור, מחסני תאורה, אלי אקספרס, tweelingen
טקסטיל: מטפטים, בייסיק סטודיו, פוקס הום, H&M HOME, Nordic nest
אקססוריז: two.m , בייסיק סטודיו, טולמנס דוט, נושא כלים, איקאה, גולף,  collectie, bring it home, טריאדור, קיטה קידס

10 תגובות

  1. מירי גרשוני שטלמן הגב

    הי,
    עיצוב מקסים, ירידה לפרטים כל הכבוד!!!!
    אני מעוניינת לברר לגבי מחיצת האלומיניום/זכוכית שעשיתם.
    גם אנחנו מעוניינים לעשות.עדיין לא החלטנו מברזל או מאלומיניום.בכל מקרה אמרו לנו שבמידה ואנחנו רוצים עם נעילה צריך לקדוח חור בריצפה.אנחנו כמובן לא רוצים זאת.
    האם אצלכם קדחו חור בריצפה.האם הפרופיל אלומיניום או ברזל ומי עשה לכם כת העבודה הזו.
    אודה לך מאוד באם תעני לי.
    מירי

  2. יוליה הגב

    איזה עיצוב מהמם. עושה חשק

  3. מורן הגב

    הבית מושלם!!! אפשר לשאול מהיכן התמונות הגדולות שבסלון? תודה!

  4. אורית הגב

    תודה
    התמונות מ- two.m

  5. גבי רוזנוולד הגב

    אורית יקרה,
    את ממש מוכשרת בכל תחום בו את עוסקת.
    ביתך מהמם.

  6. לי הגב

    עיצוב יפהפה משדר הרמוניות ורוגע. אשמח לדעת האם הפרקט הוא עץ? מהיכן הוא? מספר? תודה

  7. מיכאל הגב

    היי עיצוב מושלם! מה דגם הפרקט?

השארת תגובה