בקיבוץ כפר החורש נעשה שיפוץ בבית שבמסגרתו הורחב שטחו. השיפוץ כלל מעין נקיון של החלל מתוספות הבניה הקודמות שהביא להדגשת יופיו של החלל על אף האילוצים הקונסטרוקטיביים, ובנוסף תוכננו חללים מונגשים עם מעברים רחבים וקשר ישיר לשתי החצרות.

עיצוב: חמוטל ארד קציר, צילום: גלית דויטש, www.pnim.co.il

המעצבת חמוטל ארד קציר משתפת: בבית מתגוררים יעל וגידי – זוג בשנות השישים לחייהם, הורים לילדים בוגרים וסבים פעילים ביומיום לנכדים. גרים בבית הזה שנים וגם גידלו בו חלק מילדיהם. כשעברו אל הבית הם שיפצו אותו לראשונה. פרויקט השיפוץ הנוכחי הוא פרויקט משותף עם האדריכל גיא צור (משרד שדה צור), איתו יש לי קשר ושת"פ מקצועי כבר כמה שנים. בפרויקט הזה גיא החל את התכנון האדריכלי. לקראת סיום התכנון עבר גידי אירוע רפואי שגרם למוגבלות תנועה. אני הצטרפתי לפרויקט מיד אחר כך. גודל הבית לפני תוספת הבניה היה כ-140 מ"ר. בשיפוץ נוספה תוספת של 35 מ"ר בחלק המערבי לטובת ממ"ד וחדר השינה. הבית במפלס אחד וגודלו כיום 175 מ"ר.

עיצוב: חמוטל ארד קציר, צילום: גלית דויטש, www.pnim.co.il

<< נרשמתם כבר לאינסטגרם עם הכי הרבה השראה? >>
בתכנון הושם דגש על: "ניקוי" החלל מתוספות הבניה הקודמות, הדגשת יופיו של החלל המרכזי עם הגג המשופע והחלונות העליונים דרכם חודר אור, יצירת חללים מונגשים, מעברים רחבים וקשר ישיר לשתי החצרות (החצר המערבית הצמודה לחדר השינה והחצר המזרחית שאליה פונה הסלון).

עיצוב: חמוטל ארד קציר, צילום: גלית דויטש, www.pnim.co.il

שני נושאים מרכזיים שדרשו התייחסות בעיצוב הפנים היו אילוצים קונסטרוקטיביים – תקרות משופעות/ישרות בגבהים משתנים, סלון עם תקרה נמוכה, קורה קונסטרוקטיבית בין הסלון לחלל המרכזי. הנושא השני שדרש התייחסות היה תכנון בית שיהיה מותאם ומונגש.
בגלל המבנה האדריכלי של הבית המאופיין בחוסר אחידות, שאפתי לאחד את חלקי הבית דרך בחירה מצומצת של חומרים וצבעוניות. הקירות נצבעו בגוון מוקה בהיר ורך והוא מהווה קונטרסט עדין למסגרות האלומיניום והנגרות בצבע לבן. הבית מרוצף בפרקט אלון טבעי שמעניק חום, גם במקרה שהשימוש בשטיחים לא יתאפשר (משיקולי נגישות).

עיצוב: חמוטל ארד קציר, צילום: גלית דויטש, www.pnim.co.il

במרכז הבית, בין הסלון לחלל המטבח, ניצב עמוד קונסטרוקטיבי. העמוד שהיה אילוץ ראשוני, הוליד פיתרון פונקציונאלי ואסתטי – נישה שפונה מצד אחד לסלון וגב הספה נשען עליה, ומהצד השני ישנו ארון מעילים ותיקים ה"בולע" את העמוד הקונסטרוקטיבי. בארון השארנו חלק פתוח כדי לאפשר תצוגה של פריטים שמוסיפה עניין וחום מעבר לפונקציונליות.

עיצוב: חמוטל ארד קציר, צילום: גלית דויטש, www.pnim.co.il

פינת הקריאה בסלון מכילה ספריה גדולה שתוכננה להכיל חלק מאוסף הספרים שיש ליעל וגידי, לידה כורסת TIME OUT נוחה עם הדום (טולמנ'ס דוט) וגוף תאורה (אסף ויינברום). מאז ומתמיד אני חובבת ספריות. אני חושבת שספריה בבית היא אחד האלמנטים העיקריים שמכניסים אופי וצבע לחלל , תכולתן מייחדת ומעידה על בעלי הבית.

עיצוב: חמוטל ארד קציר, צילום: גלית דויטש, www.pnim.co.il

עוגן צבעוני מרכזי בבית הוא המטבח הצבוע בגוון כחול-אפור כהה יחסית לשאר הבית. המטבח ברובו צמוד לקו אפס ולכן לא התאפשר לפתוח בו חלונות. אורך המטבח 6 מ'. בתכנון היה לי חשוב לייצר פרופרציות הגיוניות, לכן במרכז תוכננה קוביה ממוסגרת ש"שוברת" את האורך ובה משטח עבודה וכיור. כדי להמנע מעומס פריטים ומכשירים על משטחי העבודה, תוכנן בצד הימני ארון גבוה ובתוכו משטח נוסף שעליו מונחים מכשירי חשמל קטנים: מעבד מזון, מסחטה, מכונת קפה וכדומה.

עיצוב: חמוטל ארד קציר, צילום: גלית דויטש, www.pnim.co.il

עיצוב: חמוטל ארד קציר, צילום: גלית דויטש, www.pnim.co.il

בצמוד לפינת האוכל ממוקם חדרון העבודה המיועד לבני הזוג ומכיל שתי עמדות. את הפינה בחרתי לסגור בפרופיל בלגי כדי לאפשר מצד אחד ניתוק כשנדרש, ומצד שני לשמור על קשר עם החלל המרכזי. בכך נוצר אלמנט נוסף שמוסיף עניין במרכז הבית.

עיצוב: חמוטל ארד קציר, צילום: גלית דויטש, www.pnim.co.il

ארון חשמל ותקשורת תוכנן במעבר בין החלל המרכזי. יש בו אזור פתוח לספרים ומשחקים של הנכדים. מולו מוקמה קונסולת מתכת ועץ (קולקטי).

עיצוב: חמוטל ארד קציר, צילום: גלית דויטש, www.pnim.co.il

בשני חדרי הרחצה, המטבח וחדר השרות נעשה שימוש באותו אריח גרניט פורצלן. ארון הכיור בחדר הרחצה תוכנן כך שמתחת לכיור חזית פריקה המאפשרת שימוש גם במקרה של צורך בכסא גלגלים, וגובה משטח השיש תוכנן בהתאם.

עיצוב: חמוטל ארד קציר, צילום: גלית דויטש, www.pnim.co.il

בשלב של הקניות ובחירת הריהוט ההיכרות עם הלקוחות הייתה מבוססת (העדפות, צרכים, טעם אישי ותקציב) ולכן ידעתי למקד ולכוון לחנויות והיצרנים המתאימים. פרט לשולחן בפינת האוכל שנרכש לפני שנים, כל הרהיטים הוחלפו ונרכשו בימי הקניות המשותפים. בבחירה, הושם דגש על נוחיות ונגישות. אחרי שתנאים אלו התקיימו, גידי ויעל זרמו עם ההמלצות והבחירות שלי והיו מהירי החלטה. הליווי היה גם בבחירת פריטי ריהוט משלים, תאורה, עד לרמת חידוש המסגרות לתמונות האמנות.

עיצוב: חמוטל ארד קציר, צילום: גלית דויטש, www.pnim.co.il

גידי ויעל הגיעו אליי כשהם מגובשים מאוד. הם ידעו להגדיר במדויק את הצרכים והרצונות שלהם, אך נתנו אמון וסמכו על המלצותיי המקצועיות. אני מרגישה שהתוצאה הסופית עונה על דרישותיהם וגם משקפת אותי כמעצבת, ומביאה לידי ביטוי ערכים אסתטיים בהם אני מאמינה.

עיצוב: חמוטל ארד קציר
צילום: גלית דויטש

פיקוח: הגר הולצמן
מטבח: רגבה
נגרות: בונסאי
ריהוט: טולמנ'ס דוט
תאורה: אסף ויינברום, סוהו
כלים ופריטים משלימים: קולקטי
שטיחים, כיסויי מיטה וכריות חדר שינה: טולמנ'ס דוט
מצעים בחדר שינה: עליית הגג של ג'וד
חלונות אלומיניום: זאב כהן
מסגרות בלגי ברזל: אחמד אל חליילה
ריצוף וכלים סניטרים: חסון
פרקט: טאפיס

לקישור לאינסטגרם שלנו>>

תגובה אחת

  1. רויטל הגב

    מאוד אהבתי והתחברתי לעיצוב! הניקיון, המרחב, הפתרונות התכנוניים…החלל הנעים שנוצר. כל הכבוד!! מקסים!!

השארת תגובה