בדירה בת 70 מ"ר בתל אביב הצליחה האדריכלית שירה אפק להגשים את חלומות דייריה, כשהפכה דירה צרה וארוכה לדירה צעירה מלאת אנרגיה הנפתחת אל מרפסת מוארת ועשירה בצמחיה. וכל הטוב הזה התבצע כשהלקוח, שהוא מעצב תעשייתי במקצועו, אחראי על חלק מפריטי הריהוט והתאורה.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.il

האדריכלית שירה אפק משתפת: דיירי הבית הם זוג בשנות ה-30 לחייהם, מעצב תעשייתי ועובדת בארגון חברתי, הורים לשתי בנות (4 וחצי שנה). הם רכשו את הדירה, כשהתוכנית הייתה לעבור אליה לאחר שיפוץ יסודי. הדירה נמצאת בתל אביב, באיזור כיכר המדינה והיא בגודל 70 מ"ר. בתוכנית המקורית – 3.5 חדרים, מטבח, חדר רחצה, חדר שירותים ומרפסת שירות. בתכנון החדש –  3.5 חדרים (סלון, יחידת הורים עם חדר רחצה צמוד, חדר ילדים וחצי חדר לאירוח ועבודה), חדר רחצה ומרפסת שירות, מטבח ומרפסת חיצונית לרחוב הראשי.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.il

אחד הדברים הראשונים שהוגדרו היה זמן השיפוץ – הדיירת הייתה בהיריון והדרישה הייתה לעבור לבית לפני הלידה, כך שלוחות הזמנים היו מאוד הדוקים וברורים.
הקונספט שלנו היה דירה אורבנית שהיא שילוב של בית נעים, חמים ורגוע, אי של שקט בלב העיר, ויחד עם זאת צעיר, מודרני ומלא חיים. היה חשוב לזוג שהדירה תהיה מתוכננת בצורה נכונה ומתאימה לאורח החיים שלהם, עם כל הפונקציות שהגדירו מראש, אבל לא מתפשרת על העיצוב היות והבעל הוא מעצב תעשייתי, ועיצוב הוא חלק מאורח החיים שלו. התקציב היה כ-300,000 אלף ש"ח.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.il

הנתונים ההתחלתיים של הדירה היו מאתגרים. דירה לא גדולה במיוחד, מאוד צרה וארוכה. המטבח ללא חלון, קטן יחסית ובקצה הדירה. הלקוחות ביקשו להשאיר את מספר החדרים כפי שהיה (3.5 חדרים) ויחד עם זאת להוסיף עוד מקומות אחסון, להוסיף לחדר ההורים גם חדר רחצה צמוד, פינת עבודה וגם חדר שניתן לארח בו משפחה בסופי שבוע. היה חשוב להם לקבל שטח ציבורי רחב למשפחה, אפילו אם זה יהיה על חשבון חדרים קטנים יותר. העדיפות הייתה למטבח פתוח לסלון, כשהמטבח לא נדרש להיות גדול במיוחד.
בנוסף, אחד הדברים שביקשו היה ליצור להם מרפסת, סוג של חלום ישן, כשבהתחלה נראה היה שיהיה קשה להגשים במסגרת המגבלות.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.il

בתכנון החדש החלטתי דווקא לקחת את הסלון למרכז הבית. את פינת האוכל החלטתי למקם במפגש בין המטבח לסלון, צמוד לויטרינה הגדולה היוצאת אל המרפסת. צורת ההעמדה הזו גרמה לסלון להרגיש גדול ורחב יותר, ובמיקום מרכזי יותר בבית. גם פינת האוכל קיבלה מקום של כבוד והפכה ללב הבית, ולמקום שמשתמשים בו בכל שעות היום.
המטבח המקורי היה ליד הכניסה, וללא חלון. בתכנון החדש החלטתי להעביר אותו לחזית הדירה ובאופן זה הוא קיבל שני חלונות, ובנוסף לאור ששוטף אותו הוא גם צמוד לסלון ולפינת האוכל ופתוח לחלל הציבורי.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.il

המטבח לא נדרש להיות גדול במיוחד ושולב בו משטח עבודה ארוך וכן ארונות גבוהים מלאים לאחסון. הגוון שנבחר למטבח גם הוא פסטלי, בגוון ירקרק מנטה, משולב בידיות שחורות וגופי תאורה שחורים. חיפוי הקיר במטבח מלא עד לתקרה בבריקים לבנים והקירות נקיים מכל אלמנט נוסף.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.il

פינת האוכל היא הפינה האהובה עליי בבית. זו פינה שממנה יש קשר לכל השטחים המשותפים של הבית, מי שיושב שם יכול לדבר עם מי שנמצא במטבח או בסלון, יש מבט פתוח גם לחדר העבודה והדובדבן שבקצפת הוא הקשר הישיר למרפסת.
החלום המקורי של הלקוחות למרפסת שתהווה גינה קטנה בלב העיר התגשם על ידי מיקום הויטרינה החדשה, כמטר פנימה מקו חזית הבניין. את הצלון החשמלי לעומת זאת החלטנו למקם בחזית הבניין ולא צמוד לויטרינה וכך נוצר מצב שגם כאשר מישהו יושב במרפסת, הוא יכול לסגור את הצלון ולהיות בפרטיות בחוץ.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.ilחדר העבודה והאירוח הוא בעצם חצי חדר המשמש כפינת עבודה ובנוסף יש בו מיטה נפתחת המשמשת אורחים בסופי שבוע. היות והחדר קטן ולא מואר הוחלט להפריד אותו על ידי מחיצת אלומיניום עם זכוכיות שקופות כדי להכניס כמה שיותר אור טבעי לחדר. מחיצת האלומיניום ממשיכה עם חלון עליון המפריד בין החדר לבין הסלון. כל אלו, החלוקה והשקיפות של הזכוכית, תורמים לתחושה הגדולה יותר של הסלון והחלל הציבורי.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.il

בחדר ההורים הקירות והתקרה נצבעו בגוון ירקרק פסטלי. לצד המיטה נבחרו מדפים של המעצב נדב כספי ולא שידות צד היות והחדר לא גדול וכדי לא להעמיס בריהוט. חדר השינה מאוד מואר הודות לחלון ויטרינה גדול, תחתיו שולבו מדפים לאחסון.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.il

חדר ההורים נצבע בגוון ירקרק ובחרנו לצבוע גם את הקירות וגם את התקרה כדי לקבל עטיפה של שקט לחלל כולו.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.il

חדר הרחצה של ההורים קטן אך קומפקטי מאוד וכולל מקלחון, יחידת כיור ושירותים. בגלל גודלו הקטן של החדר בחרנו קיר אחד, שפונה לחדר השינה, אשר חופה באריח מיוחד של חברת MUTINA האיטלקית. החיפוי מייצר קיר ייחודי ומשתלב במראהו גם לתוך חדר השינה עצמו.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.il

בחדר של הבנות היה מעורב הדייר והוא בנה פריטים רבים בעצמו ובהתאם לבקשת הילדה הגדולה. בין הפריטים שעיצב והכין בעצמו: מיטה של הילדה הגדולה, שולחן וכסאות למשחק וציור וארון אחסון גדול למשחקים וספרים. קירות החדר עוטרו במדבקות קיר של חברת TIPIS, שמשתלבות בגווני הבית.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.il

בחדר הרחצה של הבנות נבחר גוון תכלת כשולט בעיצוב החדר, הקירות נצבעו בתכלת בהיר וארונות הנגרות בגוון כחלחל גם כן. בין חדר הרחצה למרפסת השירות בחרנו בדלת אלומיניום משולבת זכוכית סבתא על מנת להכניס אור טבעי לחדר. הבחירה בזכוכית הסבתא הייתה כדי לטשטש את אזור השירות.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.il

לצד הצבעוניות הבסיסית הרכה היה חשוב לי לשלב נגיעות של צבע נועזות יותר, כשאלו נבחרו באלמנטים הניתנים לשינוי בקלות, כמו טקסטיל. הבחירה הנועזת ביותר, שבתחילה נתקלה בסירוב מצד הלקוחות, הייתה הספה בצבע זהב-חרדל עם כריות בשילוב סגול ושחור לבן. בדיעבד זו הייתה אחת הבחירות שהדיירים הכי מרוצים ממנה ושמחים שזרמו איתי בבחירה הזו.
זכיתי בלקוחות שמצד אחד יודעים בדיוק מה הם רוצים, ומצד שני יודעים לתת חופש יצירה ומחשבה וסומכים על המקצועיות והניסיון שלי. בצורה הזו אני מרגישה שהגענו לתוצאה המושלמת עבורם ואין ספק ששיתוף הפעולה הפורה הזה הוא הגורם העיקרי לתוצאה הקסומה ולאחד הפרוייקטים שאני הכי גאה לעמוד מאחוריהם.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק, צילום: יואב פלד, www.pnim.co.il

טיפים מהמעצבת: כשהלקוחות נרתעים מצבעוניות אני תמיד מציעה לשלב את הגוונים הנועזים יותר באלמנטים שניתן להחליף בתכיפות גבוהה, כמו טקסטיל ואמנות. בכל מקרה אני תמיד בעד להכניס צבעוניות מסוימת על צבעי הבסיס הקלאסיים.
טיפ נוסף – תמיד לבחון מחדש אמיתות שנשענים עליהן כעוגן בתכנון. למשל במקרה הזה, נושא מיקום הסלון. הסלון במקור היה צמוד לחלון הגדול בחזית ונראה היה רעיונית שאין אפשרות אחרת להעמיד את הסלון שלא בצמוד לפתח. למרות זאת מיקמנו את הסלון במרכז החלק הצר של הבית, ולא בצמוד לויטרינה, וכך הצלחנו לייצר חלל ציבורי רחב ומואר, שכולל את הסלון, פינת האוכל, המרפסת והמטבח.

אדריכלות ועיצוב: שירה אפק
צילום: יואב פלד

רשימת הפריטים:
חדר הורים
מדפים לצד המיטה: נדב כספי
תמונות: בתיה רוזנק
גופי תאורה תלויים לצד המיטה: יאיר דורם
כריות דקורציה: ביתילי
חדר רחצה הורים
אריח משושים: חברת Mutina מודי
כלים סניטריים: מודי
נגרות: נגריית ג'קי פיטוסי
חדר ילדים
מיטת ילדה, שולחן צד: עיצוב וביצוע על ידי הדייר
מדבקות קיר: TIPIS
שטיח: שטיחי מתריב
פלמינגו: גולף אנד קו
חדר רחצה ילדים
אריחים וכלים סניטריים: מודי
ארון כיור וארון אחסון: נגריית ג'קי פיטוסי
משטח קוריאן: בירמן
מדף מעל המראה,ספסל/ סולם: איקאה
מטבח
נגרות: נגריית ג'קי פיטוסי
ידיות: יעד פירזול
תאורה: דורי קמחי
כלים סניטריים: מודי
סלון
ספה: פלורנטינו רהיטים
שולחן סלון: עיצוב וביצוע על ידי הדייר
תמונה: בתיה רוזנק
כניסה לדירה
קונסולה: יניב פשפשים
אמנות: Noa kelner illustration
תאורה: עיצוב וביצוע על ידי הדייר
אביזרים דקורטיביים נוספים: ביתילי
פינת אוכל
שולחן וכסאות: טולמנס דוט
תאורה: יאיר דורם, Buster + Punch lighting
מדף: Zalkind – Hand Made Furniture
מרפסת
צלון חיצוני: אורגון
ריצוף: מודי
פינת ישיבה: איקאה
חדר עבודה
נישה לאחסון: נגריית ג'קי פיטוסי
פינת עבודה: איקאה
עבודות אמנות: בתיה רוזנק

פרקטים בבית: שטיחי חן, QUICK STEP

לקישור לאינסטגרם שלנו>>
בואו גם לאינסטגרם שלנו>>>

השארת תגובה