עינת תירוש

את לימודי התואר שלה עשתה המעצבת עינת תירוש בתולדות האומנות וארכיאולוגיה, ולאחר מכן עסקה בתפקידי אדמיניסטרציה וכח אדם, אבל כל הזמן הרגישה שהיא לא במקום הנכון, עד שהחליטה לחזור "הביתה" – לתחום שיש בו יצירתיות. כך התחילה ללמוד עיצוב פנים, ובסיום לימודיה בשנת 2010, התחילה לעבוד כמעצבת עצמאית, ומאז היא מחברת בין אנשים וסיפורים לבתים.

חמש עובדות

1. המשפחה זה הלב שלי – נשואה ליזהר ואמא לעומר ויונתן.
2. אני "מעורבבת" – חצי עירונית (מהצד של אמא) וחצי מושבניקית (מהצד של אבא). אוהבת גם וגם, וזה מתבטא בכל מה שאני עושה, במיוחד בעיצובים שלי.
3. אומנות זה הטיפול שלי. לא הולכת למטפלים אבל פעם בחודש עושה סדנת אומנות בטכניקת קולאז'.
4. אוהבת לטייל לבד. הכי רחוק שטיילתי לבד היה לניו יורק למשך שבועיים.
5. מוסיקה עבורי זה הדבר הכי טוב בחיים האלה. לדעתי זו התרופה לכל כאב – עזרה לי מאד ברגעים קשים.

צילום: גדעון לוין

ההתחלה

למדתי BA בתולדות האומנות וארכיאולוגיה, אבל מכורח המציאות עבדתי בתפקידי אדמיניסטרציה וכח אדם, וכל הזמן הרגשתי שאני לא במקום הנכון לי. עד שבגיל 34 החלטתי לחזור "הביתה" – לתחום שיש בו יצירתיות, והתחלתי ללמוד עיצוב פנים. למדתי במכללת אולטימה במרכז הבנייה הישראלי במסלול של לימודי תעודה במשך כשנתיים וחצי. ומהרגע שסיימתי ללמוד, בשנת 2010, התחלתי לעבוד כמעצבת עצמאית. ההתחלה היתה מרגשת ומפחידה, הייתי כל כך נחושה ועשיתי כל מיני פעולות כדי לדחוף את עצמי קדימה.

צילום: גדעון לוין

הרגע בו הבנתי שאני רוצה לעצב

אני מרגישה שכבר מילדות אהבתי 'לעצב בתים'. תמיד הרגשתי שמראה החלל שאני חיה בו משקף את מי שאני. תמיד עיצבתי לי את הפינה בחדר (גדלתי בחדר אחד עם עוד שתי אחיות). אחר כך עיצבתי את הדירות השכורות, ובהמשך את הבית המשפחתי הראשון שלנו, עד שהחלטתי ללמוד את התחום ולעסוק בו.
העיסוק שקדם לעיצוב פנים היה תפקיד אדמיניסטרטיבי בחברה קבלנית – טיפלתי בנושא מכרזים וניהול תקציבי פרויקטים. התפקיד הזה תרם לי והוא משמש אותי עד היום בליווי וניהול הפרויקטים שלי כמעצבת.

צילום: גילי צדיק

חיבורים

חשבתי הרבה על משפט שילווה את הלוגו שלי, שישקף את מה שאני מאמינה בו בתהליך העבודה מול לקוחות. בחרתי ב'חיבור יוצר מקום'. זה אומר שאני מאמינה שהחיבור הוא הבסיס לכל התהליך של תכנון/בנייה/שיפוץ. חיבור ביני לבין הלקוחות פותח את היצירתיות ומאפשר חוויה ותהליך נכון וטוב, חיבור בין הקונספט לבחירות מספר את הסיפור של בעלי הבית, והכל יחד יוצר מקום  שהוא ייחודי לכל פרוייקט ולכל לקוח.
החיבור לאנשים הוא הדבר שאני הכי אוהבת בעבודה שלי. להיכנס לחיים של אדם/משפחה שלא הכרתי, ללוות אותם בתהליך המאתגר של בנייה או שיפוץ הבית שלהם ולראות אותם מתרגשים ונהנים מהתוצאה – אין מספק מזה.

צילום: גילי צדיק

צבע

צבע הוא מרכיב חשוב ולכל פרוייקט יש את הצבע שלו, שאותו אני מגדירה בלוח השראה כבר בתחילת התכנון. אני לא פוחדת מצבע אבל משתמשת בו בעדינות – או שעובדת עם מונוכרומטיות או שנותנת הדגשי צבע נקודתיים. הצבע האהוב עליי הוא ירוק על כל הסקאלה שלו, מבהיר ועד כהה. זה צבע על-זמני שמשדר רעננות וחיות.

צילום: גילי צדיק

מרגש 

הפרויקט הכי אישי ומרגש שלי – לאחר שהוריי נפטרו מכרנו את דירת ילדותנו והקונה שכר את שירותיי לשפץ את הדירה. כל השינויים שתמיד חלמתי שההורים יעשו בדירה – עשיתי. זה היה תהליך רגשי ומיוחד עבורי וסוג של פרידה מהבית ומהמשפחה הגרעינית שלי.

צילום: גילי צדיק

מאתגר

עיצוב פנים זה מקצוע רצוף אתגרים טכניים, תקציביים ובין-אישיים. אני מוכנה לכל אתגר, כל עוד יש חיבור ותקשורת טובה בין כל הנוגעים בדבר. הרבה פעמים כמעצבת יש לי רעיון לאלמנט מסוים ואני צריכה שבעלי המקצוע, לרוב יותר מאחד, יבינו את הרעיון וישתפו פעולה אחד עם השני כדי ליישם אותו. ולזה נדרשים אנשים טובים, פתוחים ומשתפי פעולה.

צילום: גילי צדיק

לא מוותרת על

אני מקדישה הרבה זמן לתכנון תאורה גם פרקטית וגם אווירתית. זה אלמנט בין החשובים בעיצוב פנים ולא מוותרת על הסצנות השונות ושילובי תאורה מעניינים. משתדלת מאד לשלב בכל פרוייקט גוף תאורה, לפחות אחד, של מעצב/ת תאורה מקומיים.
הטיפ שלי לגבי תאורה הוא: קודם תבחרו את גופי התאורה לבית ורק אז תנו לחשמלאי את מיקומי התשתית, ולא להיפך.

צילום: גדעון לוין
צילום: גדעון לוין

בית החלומות  

בית החלומות שלי הוא ירושלמי ישן – קטן או גדול, באחת השכונות הירושלמיות. בית שיחבר בין ישן לחדש, עם הרבה כבוד לחומרים חזקים כמו אבן ובטון בשילוב עם פרטי ריהוט מעץ גס ואומנות בעלת משמעות וסיפור, והרבה ירוק מבחוץ.

צילום: גדעון לוין

פרוייקט החלומות 

בלימודי האומנות באוניברסיטה עשיתי עבודה על קבוצת אומנים אנגליים, שנקראים 'הפרה-רפאליים'. בעבודות שלהם יש המון סמלים ומשמעויות. אחד המוטיבים שחוזרים ביצירות שלהם הוא 'שיער-hair'. מאז אני חולמת לעצב מספרה צבעונית ונועזת בהשראת היצירות האלה.

צילום: גילי צדיק
צילום: גילי צדיק

מפרגנת

את המעצבת שירי היימן אני לא מכירה באופן אישי אלא רק דרך הרשתות, ואני אוהבת מאד את הקו הנקי-תעשייתי בעבודות שלה. אוהבת את הדרך שלה להכניס צבע ואפילו חוש-הומור בפרטי נגרות מיוחדים.

עיצוב: עינת תירוש
לאתר של עינת תירוש>>
לעמוד הפייסבוק של עינת>>
לחשבון האינסטגרם של עינת>>