אם תרצו לשמח את המעצבת עפרי ירום, אז ההמלצה היא להזמין את עפרי לשיעור יוגה בשקיעה. ולמה בחרנו לפתוח כך את הכתבה על עפרי? כי את החיבור שלה ליוגה ניתן בקלות לראות גם בקו העיצובי שלה, אשר מאופיין במרחבים של שקט, שלווה ותחושת בטחון עוטפת, בצבעוניות מדוייקת ונטולת עומס חושי.
חמש עובדות
1. למדתי בבית ספר פרטי לאומנויות ורקדתי במשך 15 שנים.
2. חיה, יוצרת ופועלת בתל אביב.
3. גרה עם בן זוגי ושתי בנותינו (2,5) שאותן אנו מחנכים על פי עקרונות השיטה המונטסורית.
4. אם אתם רוצים לשמח אותי – תזמינו אותי לשיעור יוגה בשקיעה.
5. בעלת תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת ת"א ותואר שני מאוניברסיטת חיפה במשפט וטכנולוגיה, וכן בעבר עבדתי באחד מעשרת המשרדים הגדולים בארץ והתמחיתי בתחום הקניין הרוחני – פטנטים וזכויות יוצרים.
עיצוב פנים
סיימתי את לימודיי בבצלאל בהצטיינות לפני מספר שנים. מדובר בלימודים אינטנסיביים יותר מעריכת דין, המשלבים ציור, צילום, שיעורי סטודיו, שליטה בתוכנות תלת-מימד ועוד מגוון רחב. ברגע שפתחתי את שערי בצלאל, נכנסתי ונשאבתי פנימה.
העיסוק בעיצוב פנים התחיל עוד במסגרת פרויקט הגמר שלי בבצלאל – עיצוב בית לאנשים על הספקטרום האוטיסטי. לאחר שהפרויקט זכה במקום הראשון, נשאבתי למחקר מעמיק בתחום המאתגר הזה, ובחנתי איך ניתן לעצב את המרחב עבור אנשים שחווים את הסביבה בצורה אחרת.
הרגע בו הבנתי שאני רוצה לעצב
בעיסוקי הקודם הייתי עורכת דין בתחום הקניין הרוחני. החיבור בין משפט לאומנות משך אותי וקסם לי, ואיפשר לי לראות את האומנות מהצד השכלתני שלה. תחום הקניין הרוחני, איך לא, דורש יצירתיות גבוהה בתחום חדש ומתפתח ונהניתי מאוד מהאתגרים, במיוחד להגן על האומנים בעלי הזכויות, אך במעמקי ליבי תמיד רציתי להיות גם יוצרת. רציתי את חופש המחשבה, היצירה, ללכת אל הלא נודע.
ייחוד
אל תוך עבודתי אני מביאה את השילוב הלא שגרתי בין ניסיון העבר שלי כרקדנית שנושמת אומנות, ורקע משפטי בתחום הקניין הרוחני. השילוב הזה מאפשר לי להיות רגישה לתנועה של הלקוחות במרחב, תוך התאמה לאופי היחודי של הלקוח. אין אצלי קופי פייסט, כל לקוח הוא עולם חדש ואני מתחילה מאפס בכדי להתאים לו עיצוב שיתאים לאורח החיים האידיאלי שלו.
מרחב
גיליתי שעיצוב הקשוב לצרכים של אנשים מיוחדים מבחינת חומרים, צבעים, תכנון מראש, סידור מינימליסטי בתבניות ואקוסטיקה – יכול ליצור סביבה המעניקה להם ביטחון וודאות ומחזקת את האפשרות שלהם לקרוא את הסביבה ואת ההקשר החברתי. אחרי שגיליתי שכל אחד מאיתנו זקוק למרחב בדיוק כזה, אשר מעניק שלווה ללא עומס חושי, אני מיישמת את כלי המחקר בכל פרויקט שאני מתכננת. היום אני מעצבת מנעד רחב של פרויקטים: גני ילדים, קליניקה לרפואת שיניים, בתים פרטיים ודירות גן.
אתגרים
ההזדמנות של עיצוב קליניקה לרפואת שיניים בפריז היוותה עבורי מקום ליישם את הכלים שלי להורדת עומס חושי בתוך מרחב שבו אנשים עוברים טיפולים שגורמים להם לחרדה ולאי וודאות. כחלק מהפרוגראמה של העיצוב, המטרה היא שהטיפול יתחיל ברגע שהלקוח יפתח את דלת הקליניקה – העיצוב יכניס אותו למוד רגוע ויספק לו ביטחון לקראת הטיפול. אני מאמינה שלעיצוב יש השפעה פסיכולוגית ולכן חשוב לי מאוד לבחון כיצד הייתי רוצה שהלקוח ירגיש בחלל המעוצב, ומה הערך המוסף שהעיצוב יכול לתרום לו. זוהי הזדמנות עבורי לעבודה בינלאומית בעיר אירופאית עם דרישות גבוהות, והיא מציבה לי אתגרים חדשים.
חומרים
אני מקפידה להשתמש רק בחומרים טבעיים. מאוד חשוב לי להביא את האמת של החומר ולכן תמצאו בעבודותיי שימוש רב בעץ טבעי, אבן, חימר, קש, ראטן, טקסטילים מחומרים אורגניים וטבעיים. אני מאמינה שהחומרים שנתן לנו הטבע הם החומרים החזקים ביותר ויש להם מסר חזק להעביר.
לקוחות
אני מאוד אוהבת לשוחח עם הלקוחות ולהכיר את ההעדפות שלהם. תמיד נגלה בפני אישיות מעניינת ומורכבת ואני כל הזמן עובדת על איסוף המידע, וכיצד אוכל לתת ביטוי עיצובי לאותה אישיות.
תאורה
אנשים נוטים לייחס חשיבות מועטה לגופי התאורה, אך כשאין אור טבעי, לגופי התאורה יש תפקיד מכריע בחלל. הם מרחיבים את נקודת המבט שלנו – אנחנו לא מוגבלים רק למה שנמצא מולנו, אלא פתאום מרחיקים עם המבט גם לתקרה ובוחנים מה יש מעלינו – זה מרחיב גבולות.
פרוייקט החלומות
חולמת לעצב מרכזי לימוד – גנים ובתי ספר לאנשים הנמצאים על הרצף האוטיסטי. השילוב בין טיפול ולמידה מרגש אותי.
טיפ
מציעה לבחון את האיכות של החלל, מהם הנתונים הטבעיים של המקום – כמה אור נכנס? האם יש רוח? איפה נעים לשבת? השאלות הללו יכולות להנחות אותנו לעיצוב אינדיבידואלי שנכון עבורנו.
עיצוב פנים: עפרי ירום
צילום אדריכלי: מאיה אבגר
צילום תמונת התדמית: טל ברושל