pnim בשיתוף עם טמבור
מדהים איך שהזמן חולף מהר ושנת 2022 כבר מסתיימת. בפרספקטיבה של זמן אפשר בקלות לקבוע, שבשלוש השנים האחרונות רמת העומס והסטרס שאנחנו חווים בתקופה המאתגרת הזו מייצרת תחושה של רצון להיות עטופים בבטחון ובשקט. שקט שמאפשר לנו להישאר בסנטר שלנו, בפוקוס שלנו, בלי שתוסח דעתנו. זו התחושה שהביאה אותנו הפעם לבחור עבור צבע השנה שלנו לשנת 2023 בגוון שיעזור לנו להישאר באיזור הרגוע. בשונה מבחירות קודמות שלנו לצבע השנה, הפעם דווקא בחרנו להישאר באיזור הנוחות, וליהנות מהיתרונות הבולטים והבטוחים שלו. צבע השנה שלנו הוא STONE GARDEN 0500T ממניפת טמבור.
STONE GARDEN 0500T הוא צבע המשתייך למשפחת הצבעים הניטרליים. וזה בדיוק מה שאנחנו רוצות לאחל לכולנו השנה ברמה הגלובלית. רגיעה נייטרלית ונטולת דרמות. שקט שנותן את הבמה לעצמנו ומשאיר הרבה מקום לצמיחה, התפתחות.
בחרנו בגוון הזה כי יש בו בדיוק את החיבור בין המונוכרומטיות שנמצאת במרחב האורבני של העיר הסואנת לבין המונוכרומטיות השקטה שנמצאת בטבע, בהרים, באדמה. הגוון הזה הוא חיבור בין חום לקור, בין החומים לאפורים, בין העכשווי לקלאסי.
צבעים ניטרליים הם גוונים בסיסיים ושקטים שאינם מתחרים בגוונים נועזים יותר, ולעיתים הם אולי נראים במבט ראשוני כחסרי צבע, אך הניראות שלהם משתנה בהתאם לתנאים שונים כמו תאורה, והיא רחוקה מלהיות משעממת וחד-גונית. בז', אפור, שמנת ולבן הם דוגמאות לצבעים ניטרליים שניתן ליצור בהם רמות רוויה שונות מבהיר ועד כהה, ואפילו לשלב ביניהם כמו שילוב בין האפור והבז' שיוצר את הגוון הטרנדי גרייז'.
יתרונם הבולט של גוונים אלו הוא ההשפעה המאזנת שיש להם על החלל והיכולת שלהם להשתלב עם כל צבע ועם אלמנטים עיצוביים שונים. הם גם יכולים להוות בסיס לכל סגנון עיצובי.
גם בתוך כל גוון ניטרלי ישנה חלוקה של חום וקור – כך למשל האפור יכול להתקבל חמים יותר אם הוא קרוב יותר לגוונים צהבהבים וחומים או שהאפור יהיה קריר יותר אם תת הגוון שלו יהיו קרוב יותר לכחולים. כך גם לגבי לבן שיכול לקבל נטייה חמימה לכיוון השמנת שאנחנו פוגשים לעיתים קרובות בעיצוב הכפרי, או דווקא קרירה יותר באמצעות תת גוון אפרפר קריר.
סכמת צבעים נייטרלית אינה קשורה רק לצבעים הבהירים, ולדרגת הכהות והבהירות ישנה השפעה על התחושה בחלל. גוונים ניטרליים כהים יוצרים תחושה דרמטית, ממוסגרת ואסופה עם צבעוניות נוכחת לעומת חללים עם נייטרליות בהירה שבהם התחושה קלילה יותר והצבעוניות מייצרת אמנם את התחושה, אך היא פחות בולטת למתבונן.
ניתן להשתמש בנייטרליים בעיצוב בשתי דרכים בסיסיות – או במראה רך ועדין שבו שום דבר לא גונב את הפוקוס, או כרקע להדגשים של אלמנטים דרמטיים. כלומר, שילוב של קירות ניטרליים יכול להשתלב באופן נהדר גם עם ריהוט ואביזרי נוי בגוון נייטרלי, או שלחילופין, הקירות הניטרליים יכולים להוות קנבס נפלא שנותן הרבה חופש להתנסות ביתר קלות עם טקסטיל וריהוט בצבעים נועזים יותר.
כדי להימנע מעיצוב שטוח כשעובדים עם סכמה נייטרלית, יש להוסיף באופן יצירתי עומק באמצעות אובייקטים מלאי אופי, ולייצר עניין בחלל למרות היעדר הצבע. כאן נכנס המרקם שיכול להכניס עניין ועומק. דרך מצויינת לעשות זאת היא לתת לחומרים את הבמה ולהדגיש את החלל באמצעות חומרים טבעיים גולמיים כמו עץ, ברזל ובטון באופן כזה שמשאיר את הצבעוניות מונוכרומטית ונייטרלית, אך החומריות מקבל את הבמה העיקרית.
כמו בכל סגנון צבעוני אחר, גם בצבעוניות הנייטרלית כדאי לייצר שכבות. כאשר אתם שוקלים לבחור בכיוון הנייטרלי בעיצוב הפנים, תכנננו את הסכימה הנייטרלית שלכם על ידי שכבות של גוונים שונים של אותו צבע. בחרו את הגוון הנייטרלי העיקרי שתרצו לעבוד איתו והוסיפו בהדרגה שכבות נוספות ברמות רוויה שונה של אותו הצבע. הקירות צריכים להיות החלק הקל שממנו תצאו לדרך ומשם תתחילו לייצר את השכבות בשאר הפריטים והחומרים.
אז שתהיה לנו 2023 שקטה, רגועה, נייטרלית ומאפשרת התפתחות וצמיחה.
צילום ועריכת סרטון וידאו: BECAUSE
תודה לכל המעצבות המשתתפות בכתבה: חגית בכר, אורלי גונן, סטודיו Details, טלי אוהד, מורן רוזנברג, סטודיו BEE.