בבית במסילת ציון מתגורר זוג שעבר מהעיר הגדולה אל נוף חורשות יפהפה. השינויים שנעשו בבית הותאמו לבני הזוג וצרכיהם תוך כדי שימוש בבסיס הקיים ואופי הבית המקורי. ויש גם סיפור על גרם מדרגות אחד שהועתק ממקומו ועשה שינוי גדול בחלל הציבורי.

עיצוב: רוני שני פלדשטיין, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

המעצבת רוני שני פלדשטיין משתפת בתהליך: בבית במסילת ציון מתגוררים איה ורז, עם הילדים: יותם, איתמר ונמרוד. משפחה מקסימה – זוג עם שלושה בנים קטנים והרביעי בדרך. היא תל אביבית במקור והוא מהאזור, לאחר שכנועים רבים הוא הצליח להוציא אותה מהעיר הגדולה, כנראה שהנוף המטורף שיש להם מהבית הקל עליו בשכנוע. יש משהו במושב הזה שכבר בכניסה אליו הלב מתרחב ומתחילים להרגיש כאילו נושמים קצת יותר טוב, משהו בהרים ובירוק ממש ממכר.

<< נרשמתם כבר לאינסטגרם עם הכי הרבה השראה? >>

עיצוב: רוני שני פלדשטיין, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il
איה ורז רכשו את הבית והחליטו על השיפוץ. זהו בית פרטי בן 120 מ"ר עם קומה אחת וגלריות בחלל הציבורי ובחדרי הילדים. הדיירים פנו אליי כשרכשו את הבית על מנת להתאים אותו לצרכים האישים שלהם ולסגנון הייחודי אותו הם אוהבים. בפגישה הראשונית השיחה ישר נהייתה חברית ועמוקה. כימיה טובה היא חלק בלתי נפרד מכל פרויקט מבחינתי.

עיצוב: רוני שני פלדשטיין, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il
הסגנון הוא אקלקטי חמים ונעים, עם נגיעה כפרית שמתחברת אל סגנון הבית הקיים. הדבר הראשון שעשיתי היה לאוורר את הבית על ידי שבירת המחיצות שהפרידו את המטבח והסלון. כיוונתי את כל האלמנטים של הבית כלפי הנוף בחוץ כדי שמכל מקום יוכלו לשבת עם הפנים לנוף החורשה המושלם שמשתקף מהחלונות. בחרנו גופי תאורה מיוחדים לכל אחד מחללי הבית וזה ממש מדגיש את כל אחד מהאזורים. החלטנו לשמר את אריחי הסומסום הצהבהבות כי הן התאימו לנו למראה הרטרו-אקלקטי. הצהבהבות של האריחים אוזנה באמצעות גוונים קרים בארונות המטבח ובארון הכניסה וכמובן כתמי צבע באקססוריז מיוחדים.

עיצוב: רוני שני פלדשטיין, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

את המטבח הדגשנו בשני גוונים של ירוק-טורקיז. האי בהפרש גוון עדין משאר המטבח. את הכיריים מיקמתי באי על מנת שמי שמבשל יוכל להרגיש חלק מכל המתרחש בחלל הציבורי ולפנות אל מי שיושב על האי. בסלון רציתי לנצל את הגובה המרשים של החלל הכפול.
החלטתי להפוך את הגלריה מעל המטבח לשימושית. לפני כן הגישה אליה הייתה רק עם סולם ואני רציתי שתהיה באמת אפשרות לעלות ולרדת ושהחלל ינוצל. אז התחלנו בלהעתיק גרם מדרגות שהיה קיים בבית ולהעבירו למטבח. רציתי לייצר ניצול מקסימלי של החלל ולכן יצרתי אחסון אשר מלווה את כל חלקו התחתון של גרם המדרגות.

עיצוב: רוני שני פלדשטיין, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

איה ורז מאוד אוהבים ספרים ואני אישית חושבת שספריה בבית זה אחד האלמנטים היותר יפים שקיימים. על הקיר ישנה יציקת בטון נמוכה עם משרבייה, היא הייתה קצת תקועה בבית, אך לקחתי את האילוץ והפכתי אותו לעיצוב – יצרתי ממנה ספסל שהופך להיות מזנון טלוויזיה ומעליו מדפי ספרים א-סימטריים אשר מעצימים את הגובה. את הספרים סידרנו לפי צבעים ומיקמנו אקססוריז שמוסיפים טאץ ייחודי לחלל ואופי לבית. היה לי חשוב לא להתפשר על הספריה בסלון בגלל שהיא לגמרי העצימה את הגובה של החלל.

עיצוב: רוני שני פלדשטיין, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

אפשר להגיד שהאלמנט האהוב עליי בבית הוא הספסל בסלון ואני במיוחד אוהבת את העובדה שהוא היה אלמנט בטון די מכוער והפכתי את הברווזון המכוער לפיס מהמם.

עיצוב: רוני שני פלדשטיין, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

את חדר השינה של ההורים השארנו רגוע, רך ונעים, צבעתי את הקיר בגוון ירוק מרווה, הבלטתי את המשרביות שהיו בבית ומיקמתי גופי תאורה בנישות כדי להדגיש אותן.

עיצוב: רוני שני פלדשטיין, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

עיצוב: רוני שני פלדשטיין, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

את חדרי הילדים הפרדנו לחדר משחקים וחדר שינה. שם לגמרי התפרענו. בחדר המשחקים יצרנו עבור הילדים קיר עם מסילת רכבת, פינת לגו מטורפת שתכיל את כל החלקים לפי סדר. חלק מהצעצועים מסודרים בארון סגור וחלקם בכוורות פתוחות, על מנת לא ליצור עומס בעיניים וגירוי יתר בחלל. השתמשנו בצבעים עזים של כחול, צהוב ומעט אדום. שמנו לילדים את כל מה שבנים אוהבים: גיבורי-על, לגו ורכבות.

עיצוב: רוני שני פלדשטיין, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.ilבחדר השינה של הילדים בחרנו טפט מהמם ורגוע על הקיר הענק שמתפרס על שתי קומות. ויצרתי גרם מדרגות לקומת הגלריה שמשמש גם כספריה לספרים ופיצ'פקעס של הילדים.

עיצוב: רוני שני פלדשטיין, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il
בקומה העליונה יצרתי עוד פינת משחקים קסומה עם אזור לתחפושות, פינת בית, ועוד.

עיצוב: רוני שני פלדשטיין, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

לימי הקניות הגענו מאוד ממוקדות וידענו בדיוק מה אנחנו רוצות לכל חדר. ימי הקניות היו מדויקים והיה פשוט כיף להסתובב עם איה כמו שתי חברות שעושות שופינג.
הרגע הכי מרגש היה כשאיה שלחה לי תמונות מהשיפוץ כשהילדים הסתובבו בבית. היא בכלל לא התכוונה להראות לי אותם, אבל לראות אותם מטפסים במרדגות, סורקים את השטח בהתפעלות ומתרגשים פשוט ריגש אותי. התהליך היה טוב ומדויק והיה רווי בהנאה, הקשבה, הכלה ואכפתיות. אני פשוט אוהבת אותם ומאחלת להם המון שנים של אושר וקסם בבית הזה.

עיצוב: רוני שני פלדשטיין, צילום: אורית ארנון, www.pnim.co.il

טיפ מהמעצבת

למדתי להשתמש בקיים – להעביר ולהתאים את המדרגות שהיו תקועות באמצע חדר השינה למטבח היה פתרון ממש פרקטי. שמחה שידעתי להקשיב לאינטואיציות שלי לגבי פתיחת חלל המטבח, למרות שלדיירים היו טיפה הסתייגויות מזה בהתחלה, אבל זה ממש פתח את כל הבית.

עיצוב: רוני שני פלדשטיין
צילום: אורית ארנון

עוד על רוני שני פלדשטיין>>

רשימת פריטים:
ספה – ביתילי
פינת אוכל – וסטו
כורסאות – בדולינה
שטיח – השטיח האדום
גופי תאורה –  תומאס
מטבח ופרטי נגרות – גיא גולד
מדרגות גלריה ילדים – סיסרא
שולחן קפה, שידה בחדר שינה ומדפי עץ – Vastu
כסאות בר- חותם
טפט ווילונות- מטפטים

לקישור לאינסטגרם שלנו>>

השארת תגובה