החלטנו לפתוח את שנת 2018 באנרגיות של התחדשות ורעננות ואספנו כמה מהכשרונות המבטיחים בשמי עיצוב הפנים בישראל. רוב המעצבות והסטייליסטיות המוצגות כאן נמצאות בתחילת דרכן בתחום, אבל בהחלט ניתן להבחין כבר עכשיו בכשרון הענק ובהבטחה הגדולה שמתממשת באמצעות פרוייקטים מרגשים. אנחנו בטוחות שעוד נשמע עליהן רבות וממליצות לעקוב.


>>רונה טמקין

מי אני: רונה טמקין אחרי שנים בתחום העיצוב, בעיקר כגרפיקאית, למדתי עיצוב פנים והום סטיילינג מכמה כיוונים.
זה התחיל מתוך סקרנות לתחום כשהשתתפתי בקורס הום סטיילינג בקסטיאל בשילוב עם הטכניון. כשהתאהבתי בתחום הלכתי ללמוד עיצוב פנים בסטודיו 6B, ובמקביל השתתפתי בסדנה של מלביש הבתים גילי אונגר. בעלת סטודיו עצמאי מזה שנתיים.
www.pnim.co.il
עיצוב: רונה טמקין בשיתוף קורן אורן ואמיר נבון, צילום: שירן כרמל
 סגנון: הסגנון שלי בעיקרו מודרני עם שילוב של וינטג', אוהבת מראה נקי ועם זאת מראה המשדר חמימות. מעבר ליופי ולאסתטיקה רואה חשיבות עליונה לפרקטיקה מבחינה תכנונית של הבית.
אני מאוד אוהבת שילובים של חומרים מעניינים, לעצב פריטי עץ מעניינים בהתאמה לפרויקט, ולשלב עץ ומתכת – מתכת שחורה או פליז.
בשבילי צבע זה שמחה. מאוד אוהבת ליצור שילובי צבעים מעניינים ואת הצבעוניות של שנות ה-50 ושנות ה-60.
www.pnim.co.il
עיצוב: רונה טמקין, צילום: שירן כרמל
לאורך השנים בהן עסקתי בעיצוב, הושפעתי מזרמים שונים. בעיקר הושפעתי מאמנות אוונגרדית, חדשנית, פורצת דרך. תמיד היתה לי משיכה לאחר ולשונה. שנות ה-50, 60 ו-70 בעיצוב וגם במוסיקה מרגשות אותי במיוחד.
עיצוב בארץ: בארץ יש מעצבים מופלאים ופורצי דרך. יש מוחות מבריקים, אמנים ענקיים ומעצבי מוצר נהדרים. אני אוהבת מאוד לשלב בעבודות שלי עבודות של מעצבים ישראלים.
www.pnim.co.il
עיצוב: רונה טמקין, צילום: שירן כרמל
מפרגנת: יש לי הערכה גדולה מאוד אל האדריכל אמיר נבון, מהמקימים ומהבעלים של סטודיו 6B, שם למדתי.
אמיר הוא אדריכל מוכשר מאין כמוהו. בענווה רבה מהווה מנטור למעצבי פנים רבים בתחילת דרכם, תוך כדי נתינה ענקית ורצון אמיתי לקדם את המעצבים החדשים להצלחה.

>>אילת דר

 מי אני: אילת דר, מעצבת פנים, גרה במודיעין, עובדת בעיקר בתל אביב. בגיל 35, עם המון פחדים וחששות, העזתי לעשות הסבה מקצועית מעיצוב גרפי לעיצוב פנים ונרשמתי למסלול לימודי עיצוב הפנים בסטודיו 6B. לפני כשנתיים וחצי סיימתי את הלימודים בהצטיינות.
www.pnim.co.il
עיצוב: אילת דר בליווי אמיר נבון ומעיין זוסמן, צילום: גדעון לוין

סגנון: אני מאמינה שהרצון לעיצוב פונקציונאלי, הגיוני ונעים לא צריך להוות מכשול לעיצוב פורץ דרך, מעניין ובעל אמירה עיצובית. אני מאוד נמשכת ומתחברת לעיצוב ולסגנון הסקנדינבי המינימליסטי, לפלטת הצבעים הרכה ולחומרים שבו. ניקיון עיצובי הוא דבר מאוד חשוב לי.
מאוד אוהבת שילוב של חומרים טבעיים כגון עץ, ברזל, אבן ובטון. פלטת הצבעים המונוכרומטית אהובה עליי במיוחד – צבעים לא רועשים מדי: אפור, ורוד, כחול עם בסיס של לבן או שחור.

www.pnim.co.il
עיצוב: אילת דר בליווי אמיר נבון ומעיין זוסמן, צילום: גדעון לוין

עיצוב בישראל: אני חושבת שישראל נמצאת היום במקום מעולה מבחינת עיצוב ואדריכלות. יש כל כך הרבה מעצבים טובים בארץ שנותנים לי המון השראה. אני לא חושבת שיש מגזין עיצוב בינלאומי שלא פרסם עבודה של ישראלים. לא צריך להגיע לחו"ל בשביל לחפש השראות – הן נמצאות ממש לידנו. אני אוהבת לראות איך אנחנו מעיזים לחדש, אך עם זאת לכבד ולשמר את הישן. מה שמדהים אפילו יותר אלו הלקוחות שפונים אליי מכל הגילאים ומכל המגזרים (אפילו מהמגזר החרדי) ולא חוששים להעז. פחות מתעקשים על עיצוב פרקטי או הגיוני, וישנה תחושה שסביבת מגורים מעוצבת היא כבר לא מילה ״גסה״ ואין יותר כייף מזה. פחות אוהבת ומתחברת לבנייה החדשה שהתפתחה בשנים האחרונות – בנייה קבלנית, שבלונית שלפעמים נראית ללא כל מעוף.
מפרגנת: אני קצת משוחדת, אבל ללא ספק בוחרת לפרגן ל-מעיין זוסמן. היא אישה מדהימה וחזקה בעיניי – מעבר לזה שהיא מאוד מאוד מוכשרת היא גם סופר מקצועית, מלאה בתשוקה למה שהיא עושה ורואים את זה בכל פרוייקט שלה.


>>דבורי פריד-טובול

מי אני: דבורי פריד-טובול, הום-סטייליסטית, בוגרת הסדנא של אורנה מזור בשנקר. בפועל מלווה בתים משלב השלד ולעיתים משלב התוכניות. עובדת בתחום כשנתיים.
עיצוב: דבורי פריד-טובול, צילום: שירן כרמל

סגנון: הטעם האישי והחלומות של הלקוח עומדים בראש סדר העדיפויות שלי, ואני שם כדי להביא את זה לידי ביטוי באופן הטוב ביותר גם מבחינה פונקציונאלית וגם מבחינה ויזואלית. בסופו של דבר הבית שלנו משקף את האישיות שלנו לכן המטרה הסופית היא שהלקוח יתרווח על הספה בסלון ויאהב את מה שהוא רואה. שהבית ידבר בשפתו.
אני מאוד אוהבת חומרים טבעיים ושימוש בעץ טבעי לצד אריחים ופאטרנים עם מאפיינים אתניים.
מבחינת צבעוניות השמיים הם הגבול ואני פתוחה לעצב בכל פלטת צבעים שתיווצר בתהליך גיבוש הצבעוניות מול הלקוח.

www.pnim.co.il
עיצוב: דבורי פריד-טובול, צילום: שירן כרמל

עיצוב בישראל: אני חושבת שהעיצוב בארץ עבר כברת דרך והמודעות גברה בשנים האחרונות, אך הדרך עוד ארוכה. הקהל הישראלי עדיין שמרן. אנשים פחות מביאים את עצמם לידי ביטוי בעיצוב הבית אלא נשאבים לטרנדים ולדברים המוכרים והבטוחים.
הייתי שמחה לראות יותר העזה בבתים בארץ ויותר חיבור לאני הפרטי.
מפרגנת: אני חושבת שגילי אונגר הוא פורץ דרך בתחום ההום סטיילינג. הוא מביא לקהל הישראלי המון שמחה וצבע לצד מקוריות ודיוק חסר פשרות. מאוד אוהבת את העבודות שלו.
מעצבת נוספת שמהווה עבורי מקור השראה היא ריקי קורי. ריקי מביאה עמה ניחוחות אירופאיים לעיצוב הישראלי. עבודותיה מדויקות ויצירתיות באופן מאוד בולט בסצנת העיצוב בארץ.


>>דנה ברוזה

מי אני: דנה ברוזה, מעצבת פנים חיפאית, מתמחה במגוון פרוייקטים פרטיים ומסחריים בעיצוב בוטיקי ולא שגרתי. למדתי בטכניון בחיפה, בעלת סטודיו עצמאי Danka Design מזה שנתיים.

www.pnim.co.il
עיצוב: דנה ברוזה, צילום: יואב פלד

סגנון: מיקס של סגנונות. מצד אחד, יש משהו מאוד נקי, נעים ומאורגן בעיצובים שלי, שתואם את אהבתי לסדר וניקיון. מצד שני, על הרקע הנקי הזה, אני מאוד אוהבת לשלב אלמנטים מורכבים ומעניינים, אלמנטים עם היסטוריה או סתם איזשהו טוויסט מגניב. טפטים מוגזמים או מסגרות קרניזים דקורטיביים, שאני מיישמת ברוב הפרוייקטים שלי על אחד או יותר מהקירות, שיש בהם איזשהו פאר של עולם ישן שאני מאוד אוהבת.
בבסיס העיצובים שלי, אני מעדיפה להשתמש בעיקר בחומרים טבעיים ומנסה להימנע מתחליפים "שנראים כמו". בהתאם לכך, הצבעוניות שלי היא דיי ניטרלית ועדינה, בעיקר על סקלת השחור-אפור-לבן, ואם כבר מצליח להיכנס לו איזשהו גוון אחר, תמיד בצורה מעודנת ולא צעקנית. מה שכן, בטפטים, אומנות ובאבזור, אני נהנית להתפרע קצת ולזרוק איזשהו הדפס פרוע, תמונה בורוד ניאוני או ידיות זהב.

16[1]
עיצוב: דנה ברוזה, צילום: יואב פלד

עיצוב בישראל: העיצוב בארץ נמצא בתנופה אדירה, וישראל ממש מתחילה לבסס את מעמדה במפת העיצוב העולמי עם מעצבי פנים מהדרגה הראשונה. ההרגשה היא מאוד מקצועית ואיכותית. אני חושבת שהקהל הישראלי מבין כיום את החשיבות של עבודת מעצבי הפנים ומוכן להשקיע בכך. לאחרונה גם השתפר משמעותית היצע המוצרים שניתן להשיג בארץ, ומותגים מדהימים רבים עשו עלייה, אלא, שכמו כל דבר בארץ, המחירים הרבה יותר יקרים. יחד עם זאת, אילוצי תקציב מפתחים את היצירתיות, אז גם בזה אפשר למצוא צד חיובי.

www.pnim.co.il
עיצוב: דנה ברוזה, צילום: יואב פלד

מפרגנת: דן טרוים – בכל פעם שאני נתקלת באחד הפרויקטים המסחריים שלו אני מרגישה מלאת השראה. יש משהו מאוד עדכני, חדשני, נכון, ופשוט מגניב בחללים שהסטודיו שלו מייצר.


>>תמר שטמלר

מי אני: תמר שטמלר, בת 30, מעצבת פנים. למדתי במכון הטכנולוגי בחולון HIT. נמצאת בתחום 3 שנים.

www.pnim.co.il
עיצוב: תמר שטמלר, צילום: אורית ארנון

סגנון: אני מושפעת מאסתטיקה שיכולה להגיע ממגוון מקורות, לאו דווקא פרוייקטים מוגמרים. הסגנון שלי הוא בהשראת קווים אירופאים קלאסיים משולבים עם קווים מודרניים ועכשוויים. הגישה העיצובית שלי היא בעיקרה מודרנית ואקלקטית. מאמינה בהתאמת הסגנון ללקוח שעומד מולי, אני מתרגמת את אופי הלקוח, תרבותו, אישיותו וההhסטוריה שלו לעיצוב החלל וגיבוש הקונספט הכללי תוך שמירה על השפה העיצובית שאני מאמינה בה והקו שלי.
אני אוהבת להשתמש בחומרים טבעיים. לחומר טבעי יש חמימות ומראה שאין שני לו. בבחירת סקלת הצבעוניות אני דבקה לניטרליים, שימוש בחומרי גמר בצבעים טבעיים. הגישה שלי היא שהרקע יהיה נייטרלי והוספת הצבעוניות תהיה באמצעות טקסקטיל ואמנות.

www.pnim.co.il
עיצוב: תמר שטמלר, צילום: אורית ארנון
3C8A8542-Edit
עיצוב: תמר שטמלר, צילום: אורית ארנון

עיצוב בישראל: העיצוב בארץ התפתח מאוד בשנים האחרונות. לפני 10 שנים היה אפשר לראות בעיקר חללים מודרניים, לבנים וקצת קרים או כפריים בסגנונות מאוד ברורים. היום הגישה השתנתה ואני חושבת שזה בעיקר בשל הערוץ הפתוח שלנו להשראות באינטרנט וטיסות במחירים סבירים שמאפשרים לנו לטייל ולשאוב השראות מכל העולם.
קיימת הבנה עמוקה יותר של טיפול בחלל ולא רק תכניות העמדה ובחירת חומרים. קיימת מגמה שבה אדריכלים ומעצבים מסיימים פרויקט רק כאשר נבחר הפריט הדקורטיבי האחרון, מתוך הבנה שבכדי ליצור בית וחלל מטופל, המשקף את הקונספט הנבחר, יש להתייחס לכל פרט החל מתכנית העמדה ועד לבחירת פריטי האמנות, משום שבתור מעצב בעל חזון רק כך תוכל לקשור את הקצוות ולהגיע לתוצאה הטובה ביותר ולמראה ולהרגשה שכיוונת אליה.
מפרגנת: אני מעריכה את הדרך שבה אלכס מייטליס מתייחס לחלל ואת השילוב המדויק שהוא עושה בסגנונות ובכלל בתור אמן.


>>נטע לוינגר ברבי

מי אני: נטע לוינגר ברבי, מעצבת פנים, בעלת תואר ראשון B.DESIGN, בוגרת המכון הטכנולוגי חולון HIT. מזה 6 שנים בעלת סטודיו עצמאי.

www.pnim.co.il
עיצוב: נטע לוינגר ברבי, צילום: איתי בנית

סגנון: אקלקטי, מודרני חם, תעשייתי, נורדי. נגיעות של חדש עם ישן, מודרני חם, תעשייתי וגם כפרי. אני מאוד אוהבת ניגודיות של חומרים, צבעים וטקסטורות. ההבנה הרבה שלי בחומרים ובשילובם, היא זו שמאפשרת לי לתכנן חללים מעניינים, נעימים ופרקטיים.
לרוב אני נוטה לצקת את הצבעוניות בטקסטיל ובאקססוריז. ובכלל, הבית בשבילי הוא כמו קנבס ריק. בדרך כלל הבתים/הדירות שאני מעצבת, לא צבועים בצבעים עזים כמו קירות אדומים או צהובים, בשליכט ירוק בקבוק או בורדו. הקירות מבחינתי חייבים להיות ניטרליים, כאשר החיים בבית וסביבות המגורים החיצונית והפנימית היא האמנות החיה.
אוהבת להשתמש בצבעי שחור, זהב, לבן, אפור, עץ טבעי, בטון, ירוק. הצבעוניות הזו, משתנה לפי אופי הפרוייקט.

www.pnim.co.il
עיצוב: נטע לוינגר ברבי, צילום: איתי בנית

עיצוב בישראל: שלא כמו בארצות אחרות, שבהן עיצוב הפנים נובע מתנאי האקלים והשטח (קור, חום, הרים מושלגים, דיונות וג'ונגלים), בארץ הקטנה שלנו לא ניתן לשים את האצבע על סגנון ספציפי שתומך באורח החיים פה, ובכל זאת ניתן לשים לב שבשנים האחרונות ישנה התעוררות ברצון ובצורך בעיצוב, בהתחדשות וקצת להרגיש בחו"ל. החשיפה של האינטרנט למגמות בינלאומיות, גרמה ליציאה מן הבועה הארצישראלית. החשיפה הזו לעיצוב בינלאומי ברמות הכי גבוהות מאפשרת לנו עיצוב מוקפד ושייכות לכפר הגלובלי שלנו.
בנוסף לכך, ישנה נטייה להיאחז בטרנדים ואז לראותם בכל מקום: בריקים, שליכט אקרילי בפנים הבית ובכל מיני אקססוריז שקשה כבר לזהות את ייחודם וכך לא ניתן להבין מי גר בבית ומה אופיו האמיתי.
מפרגנת: אני רוצה לפרגן לשתי מעצבות שאני אוהבת את הסגנון העיצובי שלהן – שיר שטייגמן ורומי סילבר בנית. שיר, מאוד מזכירה לי אותי, למרות שאנחנו לא מכירות. הפרוייקט האחרון שצילמה שבה אותי. חוץ מזה אני מאוד אוהבת את החום של רומי סילבר בנית.


>>שיר שטייגמן

מי אני: שיר שטייגמן, מעצבת פנים, למדתי במכללת אולטימה של מרכז הבניה הישראלי. בעלת סטודיו עצמאי מזה שנתיים.
סגנון: לא ממהרת להגדיר או להשתייך לסגנון מסוים. אני שואבת השראה ממגוון סגנונות שונים. כל פעם בהתאם לפרוייקט וללקוחות. עיצוב מבחינתי זה לגמרי אמנות והאמן צריך למצוא את האמת שלו בתוך הפרוייקט, להבין את הסיפור הפנימי. ברגע שזה קורה, זה מקרין החוצה דרך כל פרט ופרט. לכן, אחד הדברים החשובים בעיניי בפרוייקט זה החיבור ללקוחות. ברגע שיש חיבור טוב והכימיה טובה, השמיים הם הגבול.

www.pnim.co.il
עיצוב פנים: שיר שטייגמן, אדריכלות: זרתא אדריכלים, צילום: איתי בנית

בתפיסה שלי אני מינימליסטית. לא אוהבת להעמיס בדברים שלא צריך. אוהבת חללים פתוחים ונקיים. החיים עצמם יוצקים המון תוכן לתוך הבית וצריך להשאיר לזה מקום. מצד שני יש חללים מהממים הכי אקלקטיים ועמוסים ועדיין – זה עובד. מאוד תלוי איך עושים את זה.
מאמינה שעיצוב נבנה בשכבות, לא צריך לפחד לשלב חומרים שונים, טקסטורות וסגנונות שונים. הקסם קורה בדיוק בחיבורים האלו.
לרוב אני אוהבת חומרים טבעיים, לא מתאמצים, בסיסיים. אבל לפעמים יש חידושים ודברים מעניינים. העולם הזה כל הזמן בהתפתחות ואני אוהבת להתעדכן ולגלות מוצרים וחומרים חדשים.

www.pnim.co.il
עיצוב פנים: שיר שטייגמן, אדריכלות: זרתא אדריכלים, צילום: איתי בנית

אני מושפעת מאוד מהחיים בתל אביב, כל הזמן הולכת ובוחנת מה קורה סביבי, אני אוהבת שרואים מהחלונות 'הצצה' לבתים וכל הזמן מגלה בתים חדשים שאני אוהבת ומסקרנים אותי… (אני לא סטוקרית, נשבעת).

www.pnim.co.il
עיצוב פנים: שיר שטייגמן, אדריכלות: זרתא אדריכלים, צילום: איתי בנית

עיצוב בישראל: אני אוהבת שאין קו מוגדר בארץ לעיצוב. הכל מאוד אקלקטי, סגנונות שונים לגמרי יכולים להיכנס לאותו חלל ולהיראות כאילו מעולם לא היו נפרדים. כל הזמן נוצרים פה דברים חדשים וזה מה שיוצר עניין. כור היתוך בכל מובן אפשרי.
פחות אוהבת טרנדים וקלישאות שהרבה אנשים נופלים אליהן. צאו מהקופסא! זה כל הכיף. להעיז. אנשים בארץ הרבה פעמים מפחדים לצאת מהמסגרת הברורה שהגדירו להם של איך צריך להיראות בית. צריכים להבין שאין פה חוקים. כמובן שצריך לשמור על מינונים נכונים ושילובים טובים שעובדים. פה האתגר.
מפרגנת: רוני קרן שעושה עבודה מדהימה בעיניי. מעוררת השראה.


>>ליבנת כהן מרין

מי אני: ליבנת כהן מרין, מעצבת פנים בעלת סטודיו לתכנון ועיצוב פנים , למדתי אצל ברברה ברזין, נמצאת 3 שנים בתחום.

www.pnim.co.il
עיצוב: ליבנת כהן מרין, צילום: גדעון לוין

סגנון: באופן טבעי אני נמשכת מאוד לסגנון עיצובי מודרני ומינימליסטי, אולם רואה את עצמי נהנית מאוד מאתגרים שמציבים בפניי לקוחות המבקשים סגנון עיצובי אחר כגון קלאסי, כפרי אלגנטי או תעשייתי. אני מתחברת מאוד גם לעיצוב הסקנדינבי, שמציע עיצוב פונקציונאלי, חף מאלמנטים קישוטיים ומשרה תחושת חמימות בחלל. אני שומעת לא מעט אנשים שטוענים שהעיצוב הסקנדינבי הוא סגנון עיצובי חולף, אבל אני נמשכת אליו ממקומות עמוקים של מחקר וחיפוש מתמיד. אני מתרגשת לראות כיצד המדינות הסקנדינביות מחבקות עיצוב ונותנות לו מקום של כבוד כחלק מהתרבות הלאומית.
אני מאוד אוהבת צבע ולא פוחדת להשתמש בו. אוהבת צבעים מעושנים המשתלבים באופן הרמוני ומעניקים מראה מושלם, אולם אני אוהבת גם להשתמש בצבעים עזים בעלי טקסטורות מעניינות.
אוהבת לעבוד עם טקסטורות מתוחכמות ועם חומרים כמו מתכת, קורטן/חלודה, ברזל מוברש, בטון, עץ וזכוכית. משתדלת תמיד לתור אחרי החומר או החיפוי הייחודי הזה שיעשה נפלאות בבית.

www.pnim.co.il
עיצוב: ליבנת כהן מרין, צילום: יואב פלד

עיצוב בישראל: אני מעריצה ונותנת במה לעיצוב ישראלי כחול – לבן. בעבודות שלי אני מקפידה לשלב ולהציג אסופה רחבה של עבודות ויצירות של מעצבים ישראלים מוכשרים. מקפידה לשמור עימם על קשר רציף ונפגשת איתם בחללי העבודה שלהם, נחשפת לתהליכי עבודה מרתקים ומתרגשת מחומרים חדשים שהם מציגים בפני. יחד עם זאת, בגלל שמדובר בייצור של כמויות קטנות, לא תמיד הלקוח הסופי מבין את הערך המוסף עליו הוא אמור לשלם לתוצרת המקומית האיכותית. אם הייתה בארץ יכולת ייצור גדולה יותר של העיצוב המקומי, אז המחירים היו יותר נגישים לרוב הלקוחות והיינו רואים יצירה ישראלית ביותר פרוייקטים.
בנוסף, אשמח מאוד אם גבולות העיצוב המקומי (כחול-לבן) היו פורצים את גבולות העיר הגדולה (ת"א) לכל שאר חלקי הארץ ולקהל הרחב כדוגמת חללי עיצוב מרתקים, מקומות בילוי שונים, בתי קפה וחנויות, כך שהיצירה הישראלית תהפוך לחלק בלתי נפרד מהתרבות שלנו.
הייתי רוצה לראות יותר ויותר מעצבים ישראלים משתמשים בעיצוב כחול-לבן, הולכים לתערוכות הגמר של בוגרי המכללות לעיצוב וצורכים עיצוב ישראלי עם הלקוחות שלהם.

www.pnim.co.il
עיצוב: ליבנת כהן מרין, צילום: יואב פלד

מפרגנת: יש המון מעצבים ישראלים מוכשרים בתחום, כך שקשה באמת לבחור. אני בוחרת לפרגן לאושיר אסבן – אדריכל ומעצב ישראלי צעיר ומבריק. אני מעריכה מאוד את העבודות שלו וחושבת שהוא מעצב ויוצר באופן מרתק, קפדני וחסר פשרות. למרות שבתחום עיצוב הפנים יש המון נשים מעצבות ומוכשרות, המתייחסות לעיצוב פנים בהצלחה, בחרתי באושיר – אדריכל גבר – כי אני מעריכה את העיצוב הגברי המתוחכם שלו ואת הפרשנות והנועזות שלו. הוא לא חושש לעבוד עם צבע ומייצר דרמה ועוצמה ייחודית, ויחד עם זאת שומר על קו אלגנטי מתוחכם ומרשים במיוחד.


>>איריס ברקוביץ'

מי אני: איריס ברקוביץ', מעצבת ומלבישה בתים. את הכשרתי המקצועית קיבלתי בלימודי הלבשת הבית במכללת קונספט, ואצל גילי אונגר בסדנא "להלביש את הבית-הדבר האמיתי". אני עוסקת בתחום 3 שנים.

www.pnim.co.il
עיצוב: איריס ברקוביץ', צילום: שירן כרמל

סגנון: אני משלבת עיצוב מודרני ואקלקטי, אוהבת צורניות וצבעים. נהנית לערבב בין תקופות וחומרים, ולייצר משהו אישי וחדש שנוצר בעקבות דיאלוג ביני לבין הלקוח. במהלך עבודתי הבנתי שהחופש לעיצוב הוא מוחלט ואין סוף ליצירתיות. אנחנו מייצרים את החוקיות לעצמנו. אני פועלת מהלב – אוהבת אנשים ואוהבת לגלות אותם ולעזור להם להגשים חלומות ורצונות. נהנית להשתמש בחומרי גלם טבעיים כפי שהם, ולחשוף בכל אחד מהם את התכונות הבולטות.
אני אוהבת להשתמש בצבע ולהעז. בדרך כלל אני בוחרת "קיר כוח" בחלל ובאמצעותו מבליטה ומדגישה את הקיר אשר מעניק לתמונות במה ויוצר הרמוניה עם הריהוט בחלל. טכניקת הצביעה מייצרת לנו, יחד עם הריהוט והאביזרים, רבדים של מרקמים וטקסטורות מגוונות, והתוצאה לא מאכזבת אף פעם.

עיצוב: איריס ברקוביץ', צילום: שירן כרמל

עיצוב בישראל: תחומי העיצוב הישראלי קיבלו תפנית חיובית הודות לחידושים בטכנולוגיה של יצירה בחומרי גלם מגוונים. קיימת פריצת גבולות ומחסומים שמאפשרים חופש ביטוי ליוצרים ומעצבים להשתמש במיטב החומרים החדישים, קיימת נגישות לחומרים ולתמהיל מוצרים עשיר אשר מאפשרים למעצבים מגוון רחב בטווחי מחירים משתנים. אני נחשפת למגוון של חנויות ובעלי מקצוע ונותני שרות, לעבודות של מעצבים מקומיים החל מאדריכלים, מעצבי אופנה, מעצבי מוצר, מעצבי פנים ומלבישי בתים – אני נהנית לראות עבודות מגוונות שונות וייחודיות.
מפרגנת: אני מעריכה ואוהבת את סגנון העיצוב של גילי אונגר וגם של פנינית שרת אזולאי. לכל אחד מהם יש סגנון שונה וייחודי. את גילי הכרתי בסדנא להלבשת הבית, שם נחשפתי לסגנונו העשיר בצבע ואקלקטיות של חומרים ותקופות. דרך הפייסבוק נחשפתי לעבודותיה של פנינית שרת אזולאי. אני מאוד אוהבת לראות את הפרויקטים שלה, המאופיינים בסגנון עיצוב מודרני ובקווים נקיים, צבעים מונוכרומטיים ושילוב של חומרים טבעיים.